A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Новини Центру надання соціальних послуг Бобровицької міської ради

Як допомогти дитині набути асертивності

У наші дні багато батьків борються із проявами як агресивної, так і пасивної поведінки своєї дитини. Агресивна дитина буде штовхати, бити, кричати й ображати інших дітей, щоб досягти бажаного, у той час як пасивна дитина буде дозволяти іншим робити з нею так, як їм хочеться, при цьому не заперечуючи. Жодна із цих моделей поведінки не є сприятливою в довгостроковій перспективі на відміну від асертивності*, яка є мистецтвом озвучувати свої потреби й бажання іншим людям без агресії й неповаги.

10:33 27.09.2021

Година відпочинку на тему «На стежинах життя»

22 вересня відбулася зустріч учасників гурту «Пісенне джерело» із членами клубу «Джерело душі» та «Майстриня-господиня». Година відпочинку була присвячена темі «На стежинах життя», де у пісенній формі звучали цікаві, веселі і не дуже, розповіді про те, що ж відбувається серед людей протягом життя. Також присутні ознайомилися із виробами майстрині Тамари Приходько і були дуже задоволені від усього почутого і побаченого.

12:18 22.09.2021

ПРИТЧА ПРО МЕТЕЛИКА "НЕ ПІДРІЗАЙТЕ ДІТЯМ КРИЛА"

Один чоловік приніс додому кокон метелика і став спостерігати за ним. І ось настав час, кокон почав трохи відкриватися. Новонароджений метелик кілька годин щосили намагався вибратися через утворену вузьку щілину. Але все було безрезультатно, і метелик припинив боротьбу. Здавалося, що він виліз наскільки він зумів, і далі вибиратися у нього не було сили. Тоді чоловік вирішив допомогти бідному метелику, він взяв маленькі ножиці і трохи надрізав кокон. Метелик тепер з легкістю вийшов назовні. Але у нього чомусь було надуте тільце, а крила посохші і покручені. Чоловік продовжував спостерігати за метеликом, вважаючи, що ось-ось його крила розправляться і стануть сильними. Сильними настільки, що зможуть утримувати в польоті власне тільце, яке з хвилини на хвилину прийме правильну форму. Але цього так і не відбулося. Метелик назавжди залишився з роздутим тільцем і засохшими крилами. Він міг тільки повзати, - літати йому вже не судилося. У своїй доброті і поспішності чоловік, що допоміг метелику, не усвідомлював одного:  тісний кокон і необхідність боротися, щоб вибратися назовні через вузеньку щілину, - все це було задумано Господом. Тільки так рідина з тільця метелика потрапляє в крила, і, коли комаха опиняється на волі, вона майже готова до польоту. Дуже часто боротьба - це те, що нам приносить в життя користь. Якби Господь дозволив нам йти по життю без випробувань, ми не були б такими сильними, якими могли б бути. І ми ніколи б не дізналися, що це таке - літати.

10:53 21.09.2021

За останні п’ять років в Україні кількість учнів в інклюзивних класах зросла вдесятеро

Україна суттєво наростила темпи впровадження інклюзії в середніх навчальних закладах. За інформацією Державної служби якості освіти України, ще п’ять років тому в інклюзивних класах навчалось вдесятеро менше дітей, ніж сьогодні. Наразі інклюзивне навчання організовано майже у 43% шкіл, у понад 18 тисяч класів. Закони України «Про освіту» та «Про соціальні послуги» гарантують кожному рівні умови доступу до освіти та забезпечують батькам чи законним представникам дитини право обирати заклад освіти, програму, вид та форму здобуття освіти дітьми шкільного віку. Так, заклад за заявою батьків зобов’язаний створити інклюзивний клас в обов’язковому порядку, а також забезпечити дітям з особливими освітніми потребами постійну або часткову підтримку під час навчання. Створення у школі інклюзивного середовища забезпечує держава.

16:21 20.09.2021

Що робити, коли насильство чинять над вами?

Нас не вчать, як протистояти кривдникам. Не розказують, що робити, якщо хтось домагається до нас у громадських місцях. Про це не говорять у школі, цю тему обходить більшість батьків. Та говорити потрібно! Людина будь-якого віку має знати, як захистити себе, як поводитися, якщо щодо неї чинять насильство. Одним із розповсюджених проявів сексуального насильства є домагання у громадському транспорті. Коли незнайомець торкається вас або ви бачите, що з кимось з оточуючих чинять подібне, проявляють будь-які дії сексуального характеру, спробуйте допомогти, а не чекати, поки це закінчиться.

10:21 20.09.2021

Як на дітях позначаються сварки батьків

Суперечки та сварки неминучі в будь-яких взаєминах, і стосунки між подружжям не виняток. Однак коли у вас з'являються діти, слід бути обережними у своїх реакціях, оскільки вони здатні зробити домашню атмосферу похмурою та загрозливою, а дітей безпорадними та тривожними. Далі описані варіанти довгострокового, а також безпосереднього впливу батьківських сварок на незміцнілу свідомість дітей. Як на дітей впливають сварки, які розгортаються в них на очах.

15:59 15.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь