A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

2019

ЗВІТ

міського голови про діяльність  виконавчих органів  міської ради за підсумками 2019 року

                   Шановні  депутати міської ради, запрошені!

Позаду ще один рік нашої з вами спільної роботи, і я, як міський  голова, відповідно до пункту 9 статті 26, пунктів 6, 7 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» звітую перед вами про зроблене в 2019 році.

Ми живемо в дуже непростий час. Однак це не завадило нашій громаді втілити в життя багато проєктів та починань в соціальній і комунальній сферах.

Основними напрямками нашої роботи стали:

- покращення стану об’єктів соціальної інфраструктури – заміна вікон та дверей на енергозберігаючі, утеплення фасадів, перекриття та ремонт дахів шкіл, перехід на самостійне (автономне) опалення наших закладів, ремонт та встановлення  внутрішніх санвузлів у ЗЗСО;

- придбання: меблів для освітніх та інших закладів громади, оновлення старого меблевого устаткування і придбання нового у заклади дошкільної освіти, створення комфортних умов праці в усіх сферах життєдіяльності.

Почуття відповідальності перед виборцями, професійний рівень сприяли виробленню узгоджених позицій в роботі виконавчого апарату міської ради та постійних депутатських комісій, прийняттю виважених рішень.

Вся наша діяльність будується планово. Головною формою роботи була і залишається сесійна діяльність. Протягом звітного року підготовлено та проведено 13 пленарних засідань сесій міської ради, на яких прийнято 631 рішення, що дало можливість реалізувати ряд важливих питань щодо життєдіяльності об’єднаної громади, управління майном,  земельними питаннями та щодо звернень громадян, клопотань підприємств, установ та організацій.

Найважливішими серед них були питання: про міський бюджет на 2019 рік, про встановлення місцевих податків та зборів, про співпрацю у сфері надання адміністративних послуг,  прийнято 384 рішень із земельних питань тощо.

Важливим напрямком в діяльності міської ради залишається тісна співпраця з старостинськими округами, залучення їх до вирішення питань місцевого життя, надання їм практичної допомоги.

Велике значення виконавчий апарат міської ради , я особисто, приділяємо роботі з кадрами,  які працюють в  нашій об’єднаній громаді. Виконавчий апарат міської ради, щомісяця проводить семінар – наради з в.о. старост, спеціалістами старостинських округів.

Важливою подією в роботі міської ради,  у звітний період, стало проведення загальних зборів ( сходів) громадян за місцем проживання. Всього їх відбулося 20 за участю керівників служб,  депутатів, працівників виконавчого апарату міської ради. На сходах розглядалися питання: соціально-економічного розвитку територій, зміцнення законності і правопорядку, поліпшення торгівельного, транспортного обслуговування, благоустрою, санітарного стану та інші.

 Ключовою умовою забезпечення ефективної діяльності міської ради є взаємодія депутатського корпусу та виконавчого апарату.

Основною формою роботи виконавчого комітету є його засідання. 
Принципи та порядок діяльності виконавчого комітету міської ради визначені його Регламентом. Передбачено одне засідання на місяць. В разі необхідності можуть бути проведені позапланові засідання.

За час, що минув, основними завданнями виконкому були: виконання прийнятих власних рішень,  реалізація прийнятих Програм,  розв’язання проблемних питань, що стосувалися громади в цілому.

За звітний період було проведено 14 засідань виконкому, прийнято 264 рішення.

Виконавчим комітетом розглянуто ряд питань, направлених на життєзабезпечення території, погоджувались проєкти Програм на 2020 рік, зокрема погоджено проєкт Програми економічного і соціального розвитку Бобровицької міської ради  (об’єднана територіальна громада)  на 2020 рік,  проєкт  бюджету Бобровицької міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік, з подальшим розглядом на засіданні сесії.

Протягом 2019 року у громаді формувалася  Стратегія сталого розвитку Бобровицької  об’єднаної територіальної громади на  2020–2027 роки.  24 січня 2020 року депутатами міської ради затверджено  Стратегію. Підготовка цього важливого документу відбувалась за участю представників адміністративних одиниць, які увійшли до складу Бобровицької об’єднаної територіальної громади, депутатів, громадських активістів, фахівців та  працівників органів місцевого самоврядування. Розроблена Стратегія в рамках програми «Підтримка реформи місцевого самоврядування - впровадження партисипативної моделі стратегічного планування в громадах Північної, Центральної  та Західної України».

 Залучення широкого кола громадян до створення стратегічного плану розвитку ОТГ дозволило ідентифікувати та знайти прийнятні шляхи усунення  основних проблем громади, забезпечити налагодження діалогу між громадськістю та владою. У результаті проведеної роботи Бобровицька  громада отримала документ, завдяки якому зможе раціонально організовувати свою діяльність та стратегічно розподілити ресурси.

Узагальнюючим прогностичним документом є Програма соціально-економічного розвитку Бобровицької об’єднаної територіальної громади, яка акумулювала всі нагальні потреби та проблеми громади.  Програма є умовою залучення державної інфраструктурної субвенції, субвенції на соціально економічний розвиток території з державного бюджету місцевому бюджету.

Відповідно до наданих повноважень, міським головою видано 236 розпоряджень з питань основної діяльності, 441 розпорядження з особового складу, 311 розпоряджень про надання відпусток та 141 розпорядження про відрядження.

Звітуючи про роботу виконавчого комітету, слід відмітити, що в переважній більшості, ефективна робота виконкому стала можлива завдяки активній участі членів виконкому, які вникали в проблеми громади. Були суперечки, полеміка, але після  кожного проведеного засідання -  виходили на необхідні для жителів громади рішення.

За 2019 рік, до міської ради надійшло 3179 документів, які своєчасно реєструвалися,  були завізовані та доведені  до відома виконавців. Серед надісланих документів: постанов КМУ – 27, розпоряджень голови ОДА – 70, спільних розпоряджень голови обласної ради та голови облдержадміністрації -10,  доручень голови ОДА - 26.

За цей час надійшло листів Уповноваженого з прав людини в ВРУ – 3, адвокатських звернень та звернень нотаріусів -15, листів від громадських організацій – 205, а також запитів на інформацію -73.

Відповіді, інформації на запити, а також на депутатські, адвокатські звернення, та на листи надавалися вчасно без порушень термінів, передбачених чинним законодавством.

Протягом звітного періоду, в міській раді було створено та зареєстровано 2580 вихідних документів, видано довідок – 2862 (про склад сім'ї, до нотаріуса, тощо),  характеристик - 258.  З нагоди професійних та ювілейних дат було нагороджено Почесними грамотами міської ради 55 осіб.

Також, за цей час відбулося 48 засідань адміністративної комісії, на яких розглянуто 63 адміністративні справи. За результатами розгляду, до порушників застосовано покарання у вигляді  штрафів на суму 21080 грн., стягнуто 15540 грн.

Відбулося 9 засідань житлової комісії, прийнято відповідні рішення. На квартирному обліку перебуває 201 особа, з них поставлено на квартоблік в 2019 році – 7 осіб.

За 2019 рік, на адресу міської ради,  надійшло 1693 звернення, з них поштою – 163, на особистому прийомі побувало  – 1530 відвідувачів. За соціальним статусом найбільше звернень надійшло від:

- учасників війни, учасників бойових дій – 113, членів багатодітних сімей – 111, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – 55.

Питання, що найбільше порушувалися у зверненнях громадян:

соціального захисту – 453,  аграрних і земельних відносин – 158, забезпечення дотримання законності та правопорядку – 137, комунального господарства – 128.

Міська рада постійно використовує такі ефективні форми роботи із зверненнями громадян, як «прямий телефонний зв’язок» і особистий прийом.

Прямий телефонний зв’язок з головою міської ради проводиться щомісячно.

Жителі підвідомчої території порушували такі питання, як: недоліки в роботі телефонного зв’язку, благоустрій населених пунктів, зміна графіку руху  та додаткових рейсів автобусного сполучення до населених пунктів та інші.

По всіх питаннях були дані обґрунтовані відповіді, деякі -  взято на контроль для вивчення.

Окрім того,  до приймальні міської ради щоденно телефонують громадяни за конкретною допомогою і вичерпною консультацією з питань, що потребують термінового вирішення.

Звернення громадян постійно перебувають на особистому контролі керівництва міської ради, про їх розгляд та вирішення заявники повідомляються вчасно.

По всіх старостинських округах  підвідомчої території міської ради   проведено  святкові заходи  з нагоди Дня села, які проходили під девізом  «Село наш дім, джерело нашого родоводу»,  «Моє село – моя родина».

Пожежна безпека громадян, які проживають у віддалених населених пунктах є одним із пріоритетних завдань  для органів місцевого самоврядування.

Велика увага приділялась виконанню Програми забезпечення пожежної безпеки на підвідомчій території Бобровицької міської ради   на 2019 - 2020 роки.  В усіх освітніх закладах  проведено заміри опору ізоляції електричних мереж,  5 закладів обладнано  пристроями блискавкозахисту та  системами автоматичного протипожежного захисту  з  виведенням на пульт централізованого спостереження, також проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій будівель.

У 2019 році, на базі Кобижчанської місцевої пожежної команди,  створено добровільну пожежну команду Бобровицької міської ради.

З метою більш повного охоплення дітей дошкільною освітою  відкрито  додаткову групу на 20 місць у Кобижчанському закладі дошкільної освіти  «Лісова казка» та заклад дошкільної освіти «Струмочок» у с.Петрівка.

Виконавчим комітетом  вирішуються питання  створення нових робочих місць.

У 2019 році було створено 14 тимчасових робочих місць за професією «підсобний робітник», для організації та проведення оплачуваних громадських робіт. Заключено 14 строкових трудових договорів на участь у громадських роботах.

Підсобними робітниками протягом року проводились такі роботи:

1. Упорядкування меморіалів, пам'ятників та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни, утримання у належному стані цвинтарів.

2. Благоустрій та озеленення територій населених пунктів, об'єктів соціальної сфери, зон відпочинку. Ліквідація сміттєзвалищ у населених пунктах.

          Загальна сума коштів на фінансування громадських робіт (заробітна плата за фактично виконану роботу) з міського бюджету склала 7329,21 грн.

Також,  виконавчим комітетом затверджено Перелік (види) оплачуваних суспільно-корисних робіт для осіб, на яких судом накладене адміністративне стягнення у вигляді суспільно-корисних робіт.

У 2019 році, Бобровицьким районним сектором філії ДУ «Центр пробації», було направлено на роботу для  відбування  покарання у вигляді суспільно корисних робіт 4 особи (480 годин).

Усі особи в повному обсязі відпрацювали призначену їм судом кількість годин суспільно корисних робіт.

Порушникам за виконання суспільно-корисних робіт нарахована плата у сумі 16101,56 грн. Вищезазначені кошти перераховані на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби для подальшого погашення заборгованості зі сплати аліментів.

Стабільність та економічний розвиток територіальної громади передусім залежить від наповнення бюджету. Правильно сформований бюджет – запорука процвітання громади.

          За 2019 рік до міського бюджету надійшло 227,0 млн.грн.,   з них  власних  і   закріплених    доходів – 140,3 млн.грн.   Обсяг доходів в порівнянні з минулим роком зріс на 18 млн.грн.

  Основним джерелом наповнення бюджету є податок на доходи фізичних осіб, який становить 62,7% (84 574,8 тис.грн.) всіх доходів загального фонду міського бюджету.

 Податок на майно в  структурі власних і закріплених доходів  складає - 16,7 % (22 521,0 тис.грн). Єдиний податок  - 14,5%  (19 576,1 грн.).

 Найбільше податків до міського бюджету за 2019 рік сплатили: ТОВ «Земля і Воля» -   46,5 млн.грн. (це третина всіх надходжень бюджету),  ПП «Агропрогрес» - 8,3 млн.грн., відділ освіти міської ради 6,2 млн.грн., ТОВ «Козацьке» - 2,5 млн.грн., СФГ «Вікторія» - 2,5 млн.грн.

Видатки міського бюджету за 2019 рік склали  229,5 млн.грн. В порівнянні з минулим роком видатки зросли на 32,5 млн.грн.

У галузевій структурі видатків найбільшу питому вагу мають  видатки на освіту - 49,4%, міжбюджетні трансферти, передані до районного та обласного бюджетів на утримання об’єктів спільного користування становлять 23,2%, видатки на державне управління – 13,2%, на економічну діяльність – 9,7%, житлово-комунальне господарство – 2,0%

 

З міського бюджету перераховано  іншу субвенцію районному бюджету в сумі 34,6 млн. грн. на утримання об’єктів спільної власності (з них на медицину -  10,5 млн. грн.) та  обласному бюджету  647,8 тис.грн  на забезпечення жителів Бобровицької ОТГ,  хворих на цукровий діабет, препаратами інсуліну (497,0 тис.грн.),  на проведення співфінансування по об’єкту будівництва  Амбулаторії загальної практики сімейної медицини (на 1-2 лікаря) в с.Кобижча ( 150,8 тис.грн.).

 

 

Основну увагу, у 2019 році, було  звернуто на покращення інфраструктури та благоустрою населених пунктів, здійснення капітального ремонту доріг, тротуарів та  відновлення (будівництво)  мереж  зовнішнього освітлення.

Протягом 2019 року у напрямку розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та благоустрою території громади були виконані наступні роботи: -  відкрито новий автобусний маршрут «Вокзал – вул. С.Змачинського – вул. Лупицька – Коледж – Ринок – Вокзал». Всього діє 6 маршрутів, проведено 2 конкурси щодо визначення перевізників на маршрутах загального користування. По маршруту «Гора – Коледж» переможцем визначено ФОП Баранчук С.В., по новому маршруту – ПРАТ «Бобровицьке АТП 17449».

Працівниками міської ради у звітному році здійснено дві перевірки кількості перевезення осіб пільгових категорій.  

Основну увагу, у 2019 році, було спрямовано на покращення інфраструктури та благоустрою населених пунктів, здійснення капітального ремонту доріг, тротуарів, будівництво та відновлення мереж  зовнішнього освітлення.

В минулому році здійснювався  поточний  і   капітальний ремонт  доріг комунальної власності, видатки на ці роботи склали  8,0 млн.грн.

Протягом року виконано поточний ремонт доріг в м. Бобровиця, с. Петрівка, с. Олександрівка,  с. Свидовець та  с. Горбачі на суму 3,2 млн.грн.

На капітальний ремонт доріг витрачено 4.8 млн.грн. Здійснено капітальний ремонт доріг в с. Ярославка, с. Озеряни, по вул.Незалежності в м.Бобровиця.

Проведено капітальний ремонт тротуару по вул. Франка та виготовлено проєктно-кошторисну документації на капітальний ремонт тротуару по вул.Незалежності  в м.Бобровиця (0,9 млн.грн.)

 За рахунок субвенції  з державного бюджету  виконано:

 - поточний середній ремонт автомобільних доріг комунальної  власності в м. Бобровиця по вул. Горького, в с. Марківці – 1,9 млн.грн.;

- ремонт дороги  загального користування місцевого значення  Бобровиця - Рудьківка – Сухиня – 4,7 млн.грн.

У 2019 році продовжувались роботи по будівництву та реконструкції в рамках відновлення мереж вуличного освітлення. Було  побудувано та відновлено системи вуличного освітлення вулиць  в  с. Кобижча, с. Щаснівка, с. Наумівка, с. Осокорівка, с.Ст.Басань, с.Озеряни, с.Горбачі протяжністю 19,4 км  на загальну суму 2,3 млн. грн.,

  На покращення благоустрою територій виділено -  4,2 млн.грн.

Тісна співпрацця в цьому плані ведеться з ДП «Міськдобробут благоустрій» та КП «Міськдобробут». На  потреби та функціонування підприємства виділено 2,3 млн.грн. Було придбано сміттєвоз, фронтальний навантажувач К-700, автомобіль Газель  та запасні частини до технічних засобів. Вивезення твердих побутових відходів здійснюється підприємством  власними силами, працює вантажник, що дає можливість проводити роботи без участі власників домогосподарств.

Впродовж  року організовувались та проводились роботи з благоустрою, в рамках яких працівники комунальних підприємств разом з жителями громади, працівниками установ, організацій всіх населених пунктів, прибирали парки, сквери, очищали водні джерела, проводили ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ, висаджували зелені насадження.

У м. Бобровиця проведено роботи: з благоустрою зони відпочинку в районі річки Бистриця, парку «Матері та дитини», по реконструкції скверу на розі вулиць Чернігівська та  Незалежності.

Проведено благоустрій територій у сільських населених пунктах. На заходи з озеленення підвідомчої території  міської ради  використано – 138,1 тис.грн.

 Проводились  роботи в напрямку інвентаризації земель. Продовжується робота по укладенню договорів оренди  землі, внесенню змін до договорів та укладанню додаткових угод до договорів оренди  землі з метою збільшення  ставки орендної плати до 12%. Всього укладено 82 договори на площу 2749 га.  Це дозволить  суттєво збільшити надходження до міського бюджету.

В стадії  завершення -  Генеральний план та  план зонування території Бобровиця. На  розробку генерального плану, за топографо – геодезичну зйомку та виготовлення  містобудівної документації  перераховано  550 тис.грн.

Найбільшу питому вагу у видатках бюджету громади мають видатки на освіту.

Майже 50% бюджету у 2019 році було використано на освітянську галузь.  Щороку ми витрачаємо  значні кошти на цю галузь, адже розвиток освіти - це інвестиція в майбутнє нашої громади. Так, у 2019 році обсяг видатків на освіту  склав понад 113 млн.грн.

Доступність до якісної освіти починається з дошкілля, оскільки саме дошкільна освіта є базисом всебічного розвитку дитини, фундаментом творення якісно нового освітнього процесу, здібностей та обдарувань.

На дошкільну освіту в минулому році направлено 22,2 млн.грн.

  На даний час, функціонує 14  закладів дошкільної освіти та 3 заклади загальної середньої освіти з  дошкільними  підрозділами.  Дошкільною освітою охоплено 787 дітей.

У заклади дошкільної освіти придбано: оргтехніку, музичний інструмент, розвивальні центри, постільну білизну, методичну літературу, іграшки. Частково поновлено меблі,  технологічне обладнання та посуд для харчоблоків.

Продовжено  роботи по реконструкції ДНЗ «Золотий ключик», за 2019 рік виконано робіт на суму 5,8 млн.грн.

  Головним завданням для освітян є забезпечення надання якісної та доступної освіти усім дітям незалежно від того проживають вони в маленькому селі чи у  місті.

         Право громадян на отримання базової та повної загальної середньої освіти, у 2019 у році, забезпечували 17  закладів освіти (Бобровицький ліцей, 9 - закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, 7 - закладів загальної середньої освіти І-ІІ ступенів.

На їх утримання  в звітному  році   витрачено 85,3 млн.грн.

Поступово вживаються заходи щодо оптимізації мережі закладів  загальної середньої освіти.

Оптимізацію розглядаємо не як закриття шкіл, а як створення ефективної освітньої мережі, яка максимально буде враховувати географічні особливості, та забезпечення надання якісних освітніх послуг здобувачам освіти.

          Значною мірою оптимізації сприяє функціонування опорної школи.

(Нагадаю, що  27 грудня 2018 року проведена реорганізація закладів загальної     освіти Бобровицької міської ради.  Утворено опорний заклад (Бобровицький заклад  загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №1 та Сухинську філію).

Станом на 01.01.2020 року,  у закладах  освіти  навчається 2624 учні, з них  32 учні з особливими освітніми потребами. Для 5 учнів із зазначеної кількості  дітей організовано інклюзивне навчання, для  27  учнів - організовано педагогічний патронаж.

На постійному контролі - питання щодо організації  підвозу учнів (349) сільської місцевості до місць навчання та в  зворотньому напрямку.

Для підвозу учнів задіяно 10 автобусів.

У 2019 році, на харчування учнів використано 2,1 млн.грн.

 Всього охоплено різними видами харчування  2540 школярів, у тому числі, гаряче харчування отримував 1131 учень.

         Улітку 2019  року, на базі закладів загальної середньої освіти, функціонували 13 таборів з денним перебуванням дітей, у яких відпочивали 945 дітей, що становить 53% від загальної кількості учнів.

         Вартість харчування на одну дитину становила 20 грн. за день (загалом витрачено бюджетних коштів  - 253,900  тис.грн.).

Щороку, вихованці Бобровицького закладу позашкільної освіти «Центр дитячої творчості» стають  переможцями конкурсів та виставок обласного й Всеукраїнського  рівнів. 

У Бобровицькій об'єднаній територіальній громаді створено дієву систему стимулювання обдарованих учнів і їхніх наставників шляхом виплати стипендій та премій.

У 2019 році виплачували щомісячні стипендії 12 переможцям ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, а педагоги, які підготували переможців на обласному рівні змагань, отримали  заохочувальні премії.

Для дипломантки ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української  мови  та призерки ІІ (місцевого) етапу олімпіади з англійської мови Рудько Анастасії, учениці 9 класу Бобровицького  ліцею, організовано змістовний відпочинок  та навчання  в обласній літній школі (профіль англійська філологія) для обдарованих та  талановитих дітей на базі дитячого табору «Юний турист».

  Високий рівень підготовки продемонструвала Шолудько Анна, учениця 8 класу Рудьківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, у Всеукраїнському конкурсі юних зоологів і тваринників (керівник Колган Т.М.). Вона  посіла  третє місце  на всеукраїнському рівні й нагороджена   путівкою до Державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» (м. Київ).  Бобровицька  міська рада надала одноразову винагороду.

Напередодні  новорічних свят у нашій громаді відбулося урочисте відкриття важливого закладу - Інклюзивно-ресурсного центру, який обладнали в приміщенні Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1.

На оснащення та ремонт приміщення, яке повністю відповідає потребам юних відвідувачів закладу, витрачено 350 тис.грн.

Фахівці комунальної установи надають психолого-педагогічні,  корекційно-розвиткові послуги  дітям з особливими освітніми потребами.

Значні бюджетні кошти витрачено на ремонт закладів освіти.  Здійснено:

  • реконструкцію даху Кобижчанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів - 0,9 млн.грн;
  • реконструкцію системи газопостачання Бобровицького ліцею, Кобижчанського, Марковецького, Петрівського закладів загальної середньої освіти - 1,3 млн.грн;
  • капітальний ремонт системи опалення Бобровицького ліцею -1,2 млн. грн.;
  • облаштовано внутрішні санвузли у 8 закладах загальної середньої освіти - 3,8 млн.грн.;
  • улаштування системи протипожежного захисту  Бобровицького ліцею, Боровицького ЗЗСО  І-ІІІ ступенів №2, Озерянського, Козацького ЗЗСО І-ІІІ ступенів – 551 тис.грн.;
  • переобладнання під їдальню одного з приміщень у Пісківському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів - 563,0 тис.грн. разом з обладнанням.

Для підвищення якості освіти у звітному році було придбано та облаштовано 2 кабінети біології та 1 кабінет математики, комп’ютерну техніку для ЗЗСО.

На облаштування та комплектацію класних приміщень для забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної освіти «Нова українська школа» у 2019 році було витрачено 904 тис. грн.

На утримання   установ  культури  в 2019 році витрачено  2,5 млн. грн. Протягом року проводили заміну вікон та дверей в клубах, закупили музичне обладнання, сценічні костюми.

З міського бюджету виділяли кошти на поїздку народного  фольклорного аматорського колективу «Вербиченька» с. Рудьківка на конкурс у Болгарію.  За участь у конкурсі колектив нагороджений  Дипломом міжнародного фестиваль – конкурсу «Золотий бриз» та став лауреатом І ступеня в номінації «Вокальне мистецтво».

Велика увага в громаді приділяється розвитку фізичної культури і спорту, що є запорукою здоров’я громадян, фізичного та духовного розвитку особистості, особливо її молодшого покоління. Фізична культура і спорт є складовою частиною освітнього процесу підростаючого покоління.

На підвідомчій території Бобровицької міської ради збережена наявна матеріально-технічна база. Усі фізкультурно-спортивні об’єкти діють за їх прямим призначенням.

Функціонують: 2 стадіони, 37 спортивних майданчиків; 11 футбольних полів; 5 спортивних залів; 16 приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять, тенісний корт.

На стадіоні «Колос»  зроблено тренувальне футбольне поле  розміром 65 х 35 м.

Упродовж  2019 року, проведено 53 заходи фізкультурно-спортивного напрямку, у яких взяло участь біля 5200 осіб.

На території Бобровицької міської ради працюють дві ДЮСШ (відділу освіти міської ради та ФСТ «Колос»), де тренується 257 учнів. Працюють відділення  важкої атлетики, дзюдо, футболу, настільного тенісу, легкої атлетики, боксу.

Проведено спартакіади школярів з 9 видів спорту та з сільських громад і трудових колективів з 6 видів спорту, змагання відкритого кубку та чемпіонату громади з футболу.

Команда Бобровицької ДЮСШ виборола 2 місце з футболу у чемпіонаті області.

Спортсмени Бобровиці  постійно беруть участь в обласних та всеукраїнських змаганнях.

Майстер спорту України Яна Назаренко виборола 3 місце у кубку України з важкої атлетики та зайняла 4 місце у чемпіонаті України.

 Даніель Сафін виграв золоту медаль, а  Максим Саченко став бронзовим призером чемпіонату з боротьби Кураш у Греції.   

Дев’ять кращих молодих спортсменів отримують стипендії Бобровицької міської ради.

З міського бюджету, в 2019 році, було виділено :

  •  на проведення змагань -  236,0 тис. грн.;
  • на ремонт спортивних споруд та  придбання  інвентарю -  159  тис. грн.

За рахунок коштів спонсорів -  проведено косметичний ремонт тренажерного залу та залу дзюдо. Закуплено килим  для тренувань юних вихованців відділення дзюдо (6 м х 11 м) вартістю  30 тис. грн.

Збірна команда працівників органів місцевого самоврядування,  державних службовців та  депутатів прийняла участь у літній обласній спартакіаді, де виборола 3 місце у загальному заліку.

На святкові заходи проведені до дня Святого Миколая та Нового року  були запрошені діти: обдаровані, з багатодітних родин, діти-сироти,  позбавлені батьківського піклування, з обмеженими можливостями, учасників бойових дій. 

До Міжнародного Дня захисту дітей  проведено:

-   конкурс «Кращий малюнок на асфальті»;

- концерт за участі дитячих хореографічних колективів та юних виконавців естрадної пісні.

Здійснюється підтримка творчих ініціатив молоді, проведено:

  • конкурс імені П.Тичини «Добридень тобі, Україно моя!»;
  • фестивалі вокалу та хореографії.

Постійно поновлюється банк даних багатодітних сімей.  За 2019 рік видано 43 посвідчення батькам багатодітних сімей та 173 посвідчення дитини з багатодітної родини.

Багатодітні родини забезпечені земельними ділянками для ведення городництва та утримання підсобного господарства.

З метою покращення соціально-побутових умов багатодітних сімей, за поданням міської ради  за  кошти обласного бюджету отримали  подарунки:

комбіновану плиту - сім’я Вікторії  Вознюк-Присяжнюк з с. Бригинці та сім’я Інни Сірої  з с. Стара Басань;

морозильну  камеру - сім’я Світлани Нечаєвої з с. Рудьківка;

холодильник - сім’я Тетяни Данильченко з  с.Стара Басань;

посудомийну машину - сім’я Оксани Нестеренко з с.Кобижча.

В День родини, матері шести дітей з с.Петрівка Калині Сеніч, вручено почесне звання України «Мати – героїня» присвоєне Указом Президента України за материнську самовідданість, зразкове виховання  та забезпечення умов для всебічного розвитку дітей.

У грудні 2019 року направлено пакет документів до обласної державної адміністрації для присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» матері 5 дітей  Ользі Куценко з м.Бобровиця.

Проводилася робота щодо попередження сімейного неблагополуччя, надання допомоги сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах або у зоні ризику.

Основними шляхами розв’язання проблеми торгівлі людьми, надання допомоги і захисту особам, що постраждали від неї, є налагодження співпраці державних установ з громадськими організаціями, зокрема, впровадження ефективного механізму взаємодії у сфері протидії торгівлі людьми.

Працівниками поліції проведено ряд профілактичних бесід серед випускників старших класів загальноосвітніх закладів міста на правову тематику «Торгівля людьми. Як захистити себе?».

На території Бобровицької міської ради не виявлено осіб, постраждалих від торгівлі людьми.

У 2019 році Бобровицька міська рада взяла участь в проєкті "Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах України", яка реалізувалася за підтримки Програми «U-LEAD з Європою.

В ході реалізації даного проєкту та «Цільової  соціальної Програми цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території міської ради на 2019 -2020 роки» було створено на базі Кобижчанської місцевої пожежної команди добровільну пожежну команду Бобровицької міської ради.

12 добровольців пройшли навчання в навчальному пункті аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України в Чернігівській області. За кошти міської ради було закуплено для добровольців 6 комплектів форменого одягу (на загальну суму 48 012,12 грн.). 4 комплекти  надала добровольцям Асоціація добровільних пожежних команд Республіки Польща.

Приймали участь в проєкті «Соціальні послуги в громадах-підтримка реформи соціальної політики в Україні». Метою якого є підтримка процесу децентралізації в Україні, зокрема у сфері соціального захисту та надання відповідних послуг на  місцевому рівні.

Під час навчального візиту до Польщі відвідали гміни міст: Тлущ, Білосток, Моньки, сіл: Соколи, Корицін,  ознайомились з польським досвідом надання соціальних послуг.

Результативно проводиться робота  по ефективності, прозорості, якості та доступності адмінпослуг.

22 жовтня 2019 року  було відкрито сучасний центр  надання  адміністративних послуг, створений за підтримки Програми «U-LED з Європою».

Роботи по реконструкції  адмінприміщення міської ради по вул. Лупицька , 4 під облаштування відділу ЦНАП за рахунок коштів  міського бюджету були розпочаті ще у 2018 році. Всього на ремонт було витрачено   983,9 тис грн., з них у 2019 році -  624,6 тис.грн.

ЦНАП облаштували за європейськими стандартами, він доступний  і для осіб з  функціональними  обмеженнями.

На даний час, у відділі «Центр надання адміністративних послуг» надається 155 адміністративних послуг.

         З метою  доступності надання адміністративних послуг створено  5 віддалених робочих місць на території Кобижчанського, Козацького, Пісківського, Рудьківського та Марківецького старостинських округів.

На віддалених робочих місцях надаються послуги з реєстрації/зняття місця проживання, видача довідок про склад сім’ї,  проводять нотаріальні дії в межах повноважень органів місцевого самоврядування - всього надано  4588 адмінпослуг.

Станом на 01.01.2020 року, відділом «Центр надання адміністративних послуг» було зареєстровано 19 822 звернень осіб для отримання певних послуг. 

Адміністратори ЦНАПу надали 16800 консультацій особам, що звернулися з питань процедури надання послуг та оформлення документів.        

До місцевого бюджету за надані адміністративні послуги надійшло коштів в сумі -  631,9 тис.грн.

 В поточному році зареєстровано 1 юридичну особу та 23 фізичних осіб-підприємців, внесено змін до записів Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських організацій - 28, видано витягів з ЄДР - 20, зареєстровано право власності - 2517 особам, внесено змін до записів в Реєстр - 170, надано інформацій з Реєстру - 130, видано  витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку - 1484.

Спеціалістами відділу ЦНАП проведено реєстрацію:

- місця проживання громадян - 630;

- зняття з місця проживання - 441;

- зняття з місця проживання по повідомленнях - 108;

- надано довідок про місце реєстрації - 966;

- знято з реєстрації на підставі свідоцтва про смерть - 351.

У відділі всі працівники пройшли трирівневі тренінги по  підвищенню кваліфікації та навчанню за програмою “U-LEAD” з Європою” та отримали відповідні сертифікати.

Завершується будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Кобижча.  Триває внутрішнє оздоблення приміщення. На даний час одне  з найбільших сіл  України, отримало новий сучасний медичний автомобіль  «Renault Duster».

Основні  пріоритетні   об’єкти по реалізації яких будемо працювати  у  2020 році:

  • Завершення виготовлення проєкту  будівництва очисних споруд, каналізаційної насосної станції та напірного колектору в м. Бобровиця.
  • Капітальний ремонт дороги по вул. Якова Рощепія в с. Осовець  та по   вул. Незалежності  (окремими ділянками) в м. Бобровиця.
  • Капітальний ремонт тротуару по вул. Незалежності   в м. Бобровиця..
  • Капітальний ремонт моста через річку Бистриця  по вул. Незалежності  в м. Бобровиця .
  • Відновлення (будівництво)  вуличного освітлення    в с. Піски
  • Замовлення  проєктної документації на будівництво, реконструкцію об’єктів інфраструктури підвідомчої території міської ради.
  • Проводиться робота по приєднанню міської  ради до Ініціативи ЄС «Мери за економічне зростання», що дасть змогу у подальшому брати участь у грантових Програмах по економічному зростанню території.

 

 

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь