A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Новини Центру надання соціальних послуг Бобровицької міської ради

Подяка

На території Бобровицької громади проживають діти, які потребують особливої турботи, особливого догляду, прагнуть поваги, уваги та любові,  це -  діти з інвалідністю. Центр надання соціальних послуг Бобровицької міської ради висловлює щиру подяку керівникам СФГ «Вікторія» (Фенюк М.) с. Козацьке, який надав 100 тисяч гривень та ТОВ «ТВН-Агро» (Тринос С.) с. Сухиня -5 тисяч гривень, за добре, чуйне серце, яке живе у Вас, тому що частинку своєї душі Ви даруєте тим, хто цього потребує. Завдяки Вам 119 дітей та 19 осіб з інвалідністю отримали кошти в сумі 1000 та 500 грн. Дякуємо Вам за проявлене милосердя і чуйне ставлення до людей, які потребують допомоги!

10:32 07.12.2021

Торгівля людьми як одна з форм сучасного рабства: виклики, боротьба та протидія

Україна довгий час була переважно країною походження і транзиту людей, що опинилися в ситуації торгівлі людьми. Однак, в останні роки наша країна все частіше стає країною призначення жертв торгівлі людьми, крім того, все більшого поширення набуває внутрішня торгівля людьми - в межах України. Збройна агресія Росії підвищила внутрішню мобільність нашого населення та призвела до того, що, станом на січень 2021 року, за даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, взято на облік майже 1,5 млн. переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим, які є потенційно уразливою категорією громадян, що можуть стати жертвами торгівлі людьми.

16:56 06.12.2021

Любов для них не очевидна

Подивіться в очі дитині, яка любить вас. Ви побачите щиру любов. Чому ж їх любов така щира? Все просто - вони люблять нас не тому що ми такі хороші, що правильно їх виховуємо, чи що любимо їх. Вони просто люблять. Це справжня безумовна любов. Вони люблять всім серцем і душею просто за те що ми є, таких які є. Варто повчитися любові у них. Тому що з віком ми втрачаємо цю здатність. Втрачаємо, не тому що стаємо гіршими, черствішими, або холоднішими ... Просто ми набуваємо досвіду. Життєвий досвід. Досвід умовної любові. Цей досвід зберігається весь цілком. І навіть якщо ми чогось не пам'ятаємо, це пам'ятає наш мозок. Коли ти дорослий, то часто вважаєш очевидною свою любов. Наприклад, мати любить свою дитину, тому що це її дитина, і по іншому і бути не може. Але для маленьких дітей любов ваша не очевидна. Вона не може знати, що її люблять батьки, тому що вона їх дитина. Вона не знає, що для батьків вона важливіше всього на світі.

11:39 02.12.2021

1 грудня - Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом

Україна залишається в категорії країн з концентрованою стадією епідемії ВІЛ-інфекції, що зосереджена серед окремих груп населення високого ризику інфікування ВІЛ. Сьогодні епідемічна ситуація з ВІЛ-інфекції в Україні знову характеризується зростанням кількості зареєстрованих випадків ВІЛ-інфекції в більшості регіонах України.         Катастрофічних перспектив, які нас очікують у майбутньому, можна уникнути лише уважним ставленням до проблеми кожною людиною. Ваші знання - можуть захистити Вас. Дізнайтеся про ВІЛ/СНІД більше.

08:36 01.12.2021

"Не терпіть насильство – звертайтеся по допомогу"

Їхні голоси часом не чутно. Їх заглушають стіни панельних будинків, шум телевізора, сусідський паркан. Десятки тисяч людей в Україні стикаються із домашнім насильством щороку. Річ у тім, що ми маємо їх почути. У проєкті «Річ у тім» взяли участь 16 відомих особистостей. Їх знає вся країна. Серед них — актори, ведучі, музиканти, вчені, спортсмени. Вони озвучили 16 історій, що позичені зі справжніх поліцейських протоколів. У фокусі кожної з них — річ, що стала знаряддям насильства або асоціюється з ним, адже насильство буває фізичним, психологічним, економічним, сексуальним… За голосами знаменитостей проступають голоси постраждалих. У них — відвертість, страждання, біль. Річ у тім, що про домашнє насильство треба говорити вголос.

11:43 30.11.2021

«16 днів проти насильства»

Щороку в Україні, як і всій Європі,  з 25 листопада по 10 грудня проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка  покликана в першу чергу привернути  увагу громадськості до актуальних для  суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. І у нашій громаді  дана акція стартує також 25 листопада - в Міжнародний день боротьби за ліквідацію  насильства щодо  жінок.    Символом проти всіх форм насильства над жінками стала біла стрічка.

08:19 25.11.2021

Патронат над дитиною

Патронат над дитиною – тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Це послуга, метою якої є забезпечити право дитини на виховання в сім'ї. Інформаційно-просвітницька кампанія розроблена в рамках співпраці Міністерство соціальної політики України з проєктом «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), який реалізується Alinea International за підтримки Уряду Канади, та Partnership for Every Child / Кожній дитині

14:06 29.10.2021

Звіт про проведення моніторингу та внутрішньої оцінки якості надання соціальних послуг

Відповідно до Законів України «Про соціальні послуги»,постанови Кабінету міністрів України від 01.06.2020 №449 «Про затвердження Порядку проведення моніторингу надання та оцінки якості соціальних послуг», наказу Мінсоцполітики від 27.12.2013 р. за №904 «Про затвердження Методичних рекомендацій з проведення моніторингу та оцінки якості соціальних послуг» та з метою забезпечення практичної реалізації впровадження децентралізації у розподілі соціальних послуг і забезпечення прозорості їх надання соціальних послуг) Наказом від 30.07.2021 року № 01-03/248-01 створено комісію з моніторингу та оцінки якості соціальних послуг, призначено відповідальних, затверджено плани проведення оцінки.

10:07 28.10.2021

Я і злість

Злість буває різною, хтось її яскраво проявляє і відіграє на оточуючих, а хтось (що, на мій погляд, гірше) пригнічує в собі і не дає їй виходу. В обох випадках дитина не вміє висловлювати почуття соціально прийнятними способами. Як цьому навчитися? Починаємо, звичайно ж, з себе. Задумайтеся про те, як справляєтеся зі своєю агресією ви. Напевно, багато хто зараз згадали моменти, коли виходили з себе після довгих спроб стриматися і не дати виплеск своєму обуренню. А все тому, що агресія несе в собі дуже сильну енергію, яка здатна зруйнувати не тільки речі навколо нас, але і відносини з людьми. При стримуванні і придушенні цієї енергії вона починає руйнувати нас зсередини і проявляється в хворобах. Тому важливо вчитися керувати своєю агресією і вчити цьому своїх дітей. Важливо розуміти, що агресія - базове почуття, її головна функція - захист. Якщо ми відчуваємо гнів або злість, значить, ми захищаємо щось цінне, а саме себе і свій внутрішній світ. Часто діти висловлюють гнів в тому випадку, якщо вони відчувають себе відторгненими, незахищеними, відчувають тривогу, страх і образу.

12:45 07.10.2021

Що таке державна допомога при народженні дитини?

Допомога при народженні дитини – це державна допомога, яка надається одному з батьків дитини, опікуну, які постійно проживають разом з дитиною на території України. Який розмір допомоги? Розмір допомоги при народженні дитини становить 41 280 грн, із них одноразово виплачується 10 320 грн, решта суми - щомісячно протягом 3-х років по 860 грн. Куди звернутися для отримання державної допомоги при народженні дитини?

16:56 06.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь