A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Новини Центру надання соціальних послуг Бобровицької міської ради

5 речей, яких не слід робити батькам

Всі ми хочемо добра своїм дітям. Та чи кожен з нас впевнений, що робить все так, як треба? Хоча, як саме треба робити, точно не скаже ніхто - як правильно виховувати, як хвалити, як лаяти. Але ось чого робити точно не треба ... з цим можна впоратися. Спробуємо?  

15:58 02.06.2021

31 ТРАВНЯ — ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БЕЗ ТЮТЮНУ

Сигаретний дим, який заповнює закриті приміщення, містить більше 4000 хімічних речовин, з яких, принаймні, 250 – шкідливі, а понад 50 викликають рак. Уже з першого дня відмови від сигарет ваш організм почне відновлюватися, а ризики виникнення хвороб, асоційованих з курінням, зменшуватися. Ми зібрали 5 причин, чому варто кинути курити.

11:02 31.05.2021

Прийомна сім’я – це для мене

Поняття сім`ї для кожного різне, але в кожної дитини є потреба мати сім`ю. В нашій  громаді є діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які з різних причин не мають сім’ю та виховуються в закладах інституційного догляду. Всі вони мріють про справжню сім’ю, про батьків, про сімейний затишок і тепло. Деяким дітям доля подарувала другий шанс і вони мають можливість проживати в альтернативній сім`ї. Їхніми батьками є люди, які наповнюють їх життя теплотою, любов`ю та турботою, яку не змогли дати їм біологічні батьки. Такі сім`ї називаються прийомними. Прийомна сім’я - це сім’я чи особа, що не перебуває у шлюбі, яка взяла на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Дитячий будинок сімейного типу формується і діє за таким же принципом з різницею, що дітей може бути розміщено від 5 до 10.

10:34 21.05.2021

Консультативна робота з прийомною сім’єю до Дня сім’ї

14 травня фахівець із соціальної роботи відділу соціальних служб ЦНСП відвідала прийомну сім'ю Приходько, що мешкає в с.Гаврилівка. З Єлизаветою Юріївною (батько Сергій Олександрович був на роботі) обговорювали тему: «Як шукаючи щастя іншому, знаходиш своє?». Наводимо приклад: прийомні діти потрапили у складну життєву ситуацію, яка має назву «ухиляння батьків від виконання батьківських обов’язків». Потрапивши у прийомну сім’ю вони знайшли не тільки дах над головою, а головне - турботу і любов прийомних батьків. Прийомні батьки дали дітям шанс на краще щасливе життя. А що ж отримали вони? Із слів Єлизавети Юріївни вони з Сергієм Олександровичем мають четверо синів і ось нарешті в їх сім’ї з’явилася маленька донечка Дарішка, як ласкаво її всі називають. Нещодавно сім’я поповнилася ще однією дівчинкою Євою, яка поки що адаптується до нових умов проживання.

12:09 18.05.2021

Центр надання соціальних послуг міської ради може надати допомогу у створенні патронатних родин

    Фахівці  відділу соціальних служб  Центру надання соціальних послуг Бобровицької міської ради  проводять роботу із запровадження послуги патронату над дитиною, направлену на пошук патронатних вихователів для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.     Про особливості відбору кандидатів та підготовки патронатних вихователів, порядку надання послуги патронату,  переваги саме цього виду допомоги дітям, що потрапили в скрутні життєві обставини, та багато іншого розповів  фахівець із соціальної роботи ЦНСП Роман Мамедов у  старостаті с. Кобижча.     «Діти, що потрапили до скрутних життєвих обставин, розміщуються до центрів соціально-психологічної реабілітації. Підстави вилучення таких діток із сім’ї можуть бути дуже різними: від хвороби батьків, скрутного матеріального стану, неможливістю з тих чи інших причин забезпечити дитині нормальні умови, до випадків, коли стосунки в родині на фоні, наприклад,  зловживання кимось із батьків алкоголем чи наркотиками, починають становити небезпеку для життя, психологічного і фізичного здоров’я дитини.    Якщо є  перспектива нормалізації обстановки у сім’ї в недалекому майбутньому, налагодження матеріального побуту та здорового клімату в родині, патронатна послуга є ідеальним інструментом для надання такій дитині допомоги.

15:42 14.05.2021

Дякуємо за співпрацю

Центр надання соціальних послуг  Бобровицької міської ради висловлює слова щирої вдячності БО «Хавер», її засновнику -  президентові Віктору Скрипцю та всім працівникам за багаторічну,  плідну, спільну працю у допомозі  багатодітним сім’ям,  де виховуються діти з інвалідністю, внутрішньо переміщеним особам та  всім тим, хто потрапив у складні життєві обставини.       Ось і нещодавно БО «Хавер»  надала  грошову допомогу в розмірі  2200 гривень для придбання посадкового насіння та птиці матері п’яти неповнолітніх дітей  з  села Козацьке.        Внутрішньо переміщеній багатодітній сім’ї,  яка проживає в селі Петрівка надали грошову допомогу в розмірі 700 гривень для придбання продуктів харчування.        Дякуємо БО «Хавер»  за співпрацю, підтримку, за те, що вони вселяють  сім’ям з дітьми віру в те, що можна всі труднощі перебороти разом з Другом.  Від щирого серця бажаємо нашим благодійникам процвітання та Божої благодаті.

12:54 14.05.2021

Проведено семінар - нараду

У приміщенні Центру надання соціальних послуг Бобровицької міської ради, 11-12 травня 2021 року відбулася семінар-нарада соціальних працівників. На семінарі були обговоренені такі питання: аналіз роботи відділення  соціальної допомоги вдома, здача звіту за квітень місяць 2021 року, дотримання маскового режиму та   нові вимоги при оформленні субсидіі на житлово-комунальні послуги з травня 2021 року.   Милосердя, доброта в усі віки людство сповідувало саме ці принципи. Зігріти  людей увагою, добрим словом, вселити надію – цього іноді замало. Найбільш вразливими є люди похилого віку, особи з інвалідністю, сім'ї з дітьми, особливо перед наслідками COVID- 19. Соціальну підтримку саме такої категорії людей і надає наш центр.

16:27 12.05.2021

Профілактика девіантної поведінки та недопущення скоєння повторних правопорушень неповнолітніми

    На сьогоднішній день питання правопорушень неповнолітніх є і залишається однією з гострих проблем нашого суспільства.   Відділ соціальних служб  Центру надання  соціальних послуг  Бобровицької міської ради плідно співпрацює з Бобровицьким районним сектором філії державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області у сфері профілактики правопорушень серед підлітків, які вже перейшли межу закону та відбувають покарання, не пов’язане з позбавленням волі, а також знаходяться в «зоні ризику». Основною метою такої співпраці є профілактика девіантної поведінки та  недопущення скоєння повторних правопорушень неповнолітніми.

14:44 07.05.2021

Конфлікти між батьками і дітьми: пам'ятка для батьків

   Діти і батьки – найрідніші люди на всіх етапах розвитку людства. Але й найбільш популярні сторони протистояння.    Такі конфлікти є найпоширенішими в сімейному житті. Розглянемо фактори, які є причинами конфліктної взаємодії батьків і дітей. До них належать такі: тип внутрішньосімейних відносин, неефективність батьківського ставлення до дитини, вікові кризи в дитини, особистісні відмінності батьків і дітей, несприятливий вплив інших вагомих людей.     Тип внутрішньосімейних відносин. Виділяють гармонійний і дисгармонійний типи сімейних відносин. Для гармонійних відносин характерне співробітництво, взаємодопомога, рівноправність усіх учасників сім’ї. У такій сім’ї дорослі спілкуються з дітьми товариським тоном, коректно спрямовують поведінку дитини, хвалять, висловлюючи свої поради; батьки допускають дискусії з приводу тих чи інших подій, які стосуються вчинків і поведінки дитини; батьки, як правило, не підкреслюють своє керівне становище. Для такої сім’ї характерний демократичний стиль виховання дитини, такі батьківські дії дають ефект розуміння, прийняття й розуміння особистості дитини.

09:30 07.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь