A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Новини Центру надання соціальних послуг Бобровицької міської ради

Патронатна сім’я – краща альтернатива інтернатним закладам – Марина Лазебна

Уряд спростив процедуру влаштування дітей у патронатні сім’ї та запровадив нові механізми фінансового забезпечення патронатних вихователів. Відповідна постанова прийнята на засіданні Кабінету Міністрів України. За словами міністра соціальної політики України Марини Лазебної, влаштування дітей у патронатні сім’ї (тимчасові родини) у багатьох випадках дозволяє запобігти потраплянню дитини до інтернату: кожна третя дитина повертається до своїх батьків. Але поки що розвиток послуги патронату в територіальних громадах йде повільно. Основні причини – відсутність у громадах соціальних підрозділів, які б забезпечили впровадження послуги, та складна процедура відбору і підготовки кандидатів у патронатні вихователі.

11:19 13.09.2021

Що таке державний стандарт супроводу під час інклюзивного навчання?

Це супровід дитини з особливими освітніми потребами під час навчання в звичайній школі соціальним робітником (асистентом) чи одним із його батьків або законним представником. Супроводжуючі мають пройти відповідну підготовку за програмою, затвердженою Міністерством соціальної політики. Такий механізм інклюзії широко використовується у багатьох європейських країнах, зокрема, у Швейцарії. Там, як і у нас, питання вирішується на рівні громади. Фахівець супроводжує дитину до школи, сидить з нею на уроках, допомагає у встановленні контактів з однолітками, організовує безпечне пересування дитини і виконує масу інших необхідних функцій.

08:40 13.09.2021

"Мій улюблений світ - без насильства"

Оскільки насильство в громадських місцях, на жаль, поширене явище, то варто знати не тільки як із ним боротися, а й як помітити чийсь тихий заклик про допомогу. У деяких ситуаціях постраждалі кличуть на поміч, а оточення просто не реагує. Люди бояться, що насильство торкнеться і їх, вважають, що це не їхня справа, не стосується їх. Хоча на місці постраждалої / постраждалого може опинитися будь-хто. Якщо людина вголос просить про допомогу, й очевидно, що до неї чіпляються, — підійдіть і запропонуйте поміч. У більшості випадків кривдники лякаються активних дій і тікають. Якщо трапилася агресивна людина, то викликайте поліцію та залишайтеся з постраждалою, щоб їй нічого не загрожувало.

09:13 10.09.2021

Підлітковий селфхарм або як давно вашу дитину дряпає кішка?

Підлітковий вік - складний період життя. Це час підвищеної тривожності, дратівливості, зниженого настрою. Підлітку складно контролювати свої емоції, навіть якщо навколо нього сприятлива обстановка і люблячі близькі, тому що він проходить складний період розставання з дитячими мріями та фантазіями і стикається з реальністю дорослого життя, де йому належить зайняти своє місце в світі повному боротьби і конкуренції. Підліток - це вже не дитина, але і ще не дорослий.

15:11 09.09.2021

Конфлікт чи домашнє насильство?

Відрізнити допоможе відповідь на такі запитання: 1. Чи можете ви сказати, що партнер часто вас ображає, принижує та/або критикує? 2. Чи відчуваєте ви свою залежність від настрою та/або бажань партнера? 3. Чи партнер забороняє вам спілкуватися з друзями та/або рідними? 4. Чи контролює партнер, на що ви витрачаєте власні кошти, чи докоряє (маніпулює) цим? 5. Чи було таке, що партнер завдавав вам фізичного болю?

09:04 08.09.2021

Запрошуємо на роботу професійних батьків

ПАТРОНАТ – ШВИДКА СІМЕЙНА ДОПОМОГА це професійна комплексна послуга, що надається у сім’ї патронатного вихователя та передбачає: тимчасовий догляд (не може перевищувати трьох місяців), виховання та реабілітацію дитини на період подолання дитиною, її батьками або законними представниками складних життєвих обставин.

16:52 31.08.2021

Поради виховання підлітків

Підлітковий вік – нелегкий час і для самих підлітків, і для батьків, котрі гадають, що їхні діти милі й слухняні, але враз змінюють свою думку, коли дитина стає підлітком. Що ж змінюється в підлітковому віці? Досить багато! Дитина переживає значні фізичні й гормональні зміни, через що батьки нерідко впадають у відчай. Однак вони у змозі зробити цей період у житті дитини більш веселим і менш хаотичним. Для цього варто дотримуватися певних рекомендацій.

14:37 30.08.2021

П'ЯТЬ ПОМИЛОК ПІДТРИМКИ

"Все буде добре", "не переймайся", "це не кінець світу", "я ж казав (ла)" - це НЕ підтримка! Немає універсальної формули, що підходить для будь-якого випадку. Але зате є речі, які точно НЕ треба робити, тому що вони ніяк НЕ допомагають і НЕ є підтримкою.

08:42 30.08.2021

Торгівля людьми – сучасний прояв рабства

Торгівля людьми залишається гострою та реальною проблемою для багатьох країн світу, у тому числі й для України. Сучасні форми експлуатації людини та нові виклики, з якими зіштовхнулася світова спільнота, створюють загрозу потрапляння у ситуацію торгівлі людьми для практично всіх соціальних груп населення. Військові дії, економічна нестабільність, підвищення мобільності населення, у тому числі з метою трудової міграції, зростання рівня безробіття, збільшення доступу населення до інформаційних мереж сприяють поширенню цього злочину.

09:40 27.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь