Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Новини Центру надання соціальних послуг Бобровицької міської ради

Профілактика девіантної поведінки та недопущення скоєння повторних правопорушень неповнолітніми

    На сьогоднішній день питання правопорушень неповнолітніх є і залишається однією з гострих проблем нашого суспільства.   Відділ соціальних служб  Центру надання  соціальних послуг  Бобровицької міської ради плідно співпрацює з Бобровицьким районним сектором філії державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області у сфері профілактики правопорушень серед підлітків, які вже перейшли межу закону та відбувають покарання, не пов’язане з позбавленням волі, а також знаходяться в «зоні ризику». Основною метою такої співпраці є профілактика девіантної поведінки та  недопущення скоєння повторних правопорушень неповнолітніми.

14:44 07.05.2021

Конфлікти між батьками і дітьми: пам'ятка для батьків

   Діти і батьки – найрідніші люди на всіх етапах розвитку людства. Але й найбільш популярні сторони протистояння.    Такі конфлікти є найпоширенішими в сімейному житті. Розглянемо фактори, які є причинами конфліктної взаємодії батьків і дітей. До них належать такі: тип внутрішньосімейних відносин, неефективність батьківського ставлення до дитини, вікові кризи в дитини, особистісні відмінності батьків і дітей, несприятливий вплив інших вагомих людей.     Тип внутрішньосімейних відносин. Виділяють гармонійний і дисгармонійний типи сімейних відносин. Для гармонійних відносин характерне співробітництво, взаємодопомога, рівноправність усіх учасників сім’ї. У такій сім’ї дорослі спілкуються з дітьми товариським тоном, коректно спрямовують поведінку дитини, хвалять, висловлюючи свої поради; батьки допускають дискусії з приводу тих чи інших подій, які стосуються вчинків і поведінки дитини; батьки, як правило, не підкреслюють своє керівне становище. Для такої сім’ї характерний демократичний стиль виховання дитини, такі батьківські дії дають ефект розуміння, прийняття й розуміння особистості дитини.

09:30 07.05.2021

Звіт роботи відділу соціального обслуговування

Відділом соціального обслуговування Центру надання соціальних послуг міської ради за I квартал 2021 року обслужено 1421 особу: із них 153 особи з інвалідністю, 1268 осіб похилого віку, 264 особи отримують послуги згідно з диференційованою платою. Середнє навантаження на соціального робітника - 11,0 осіб. Засобами реабілітації скористалось 33 громадяни Бобровицької територіальної громади. 304 особи, які перебувають у складних життєвих обставинах отримали одяг та постільну білизну із банку одягу.

12:46 08.04.2021

Захист працівників та підопічних Центру надання соціальних послуг міської ради від COVID-19

Розпочалася робота по вакцинації від COVID-19 працівників та підопічних Центру надання соціальних послуг Бобровицької міської ради. Складені списки підопічних та соціальних робітників, які виявили бажання вакцинуватися. На даний час 2 соціальних робітники отримали першу дозу вакцини.

10:39 08.04.2021

Звіт відділу соціальних служб ЦНСП Бобровицької міської ради за І квартал 2021 року

Протягом І кварталу 2021 року фахівцями із соціальної роботи відділу соціальних служб Центру надання соціальних послуг Бобровицької міської ради базовими соціальними послугами  охоплено 325 сімей, в яких виховується 570  дітей. Із загальної кількості сімей на обліку Центру в складних життєвих обставинах перебувало 232 сім'ї в яких виховується 421 дитина. Протягом кварталу роботою охоплено 208 сімей, в яких виховується 400 дітей.

14:07 07.04.2021

Що таке "булінг" та чому про нього треба знати всім батькам: пояснюють у Центрі надання соціальних послуг

Булінг – це відносно новий термін для пересічного громадянина, зміст якого кожен із нас не просто знає, а в більшості випадків стикався з цим явищем у дитинстві. Під терміном "булінг" розуміють агресивну поведінку щодо окремої особи або групи, з метою приниження, домінування, фізичного чи психологічного самоствердження. Булінг може проявлятись у вигляді психологічного тиску (образи, приниження, погрози, ігнорування тощо) та фізичних знущань (удари, поштовхи, принизливий фізичний контакт, побиття та інше). Не рідко фізичний і психологічний тиск об’єднуються.

13:59 07.04.2021

Що для тебе насильство?

Домашнє насильство має різні форми та прояви. Менш чи більш видимі, вони однаково шкодять людині та порушують її права. Постраждалі і кривдники найчастіше називають такі причини домашнього насильства у своїх сім'ях: стрес на роботі; пияцтво; вживання наркотиків; запальний характер; виховна мета;

10:11 06.04.2021

Про розвиток в області сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування

На початок 2021 року в області налічується 2004 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 1869 осіб (або 93,2% від загальної чисельності) вже знаходяться у сімейних формах виховання: 1349 – у сім’ях опікунів, піклувальників; 520 – у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях. Всього впродовж минулого року знайшли нові родини 347 таких дітей (39 – усиновлено, 208 – влаштовані під опіку, піклування, 76 - у дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї). Незважаючи на проведені заходи, 114 дітей такої категорії продовжують перебувати в інтернатних установах та потребують нових батьків.

15:12 26.03.2021

Проведено зустріч «Я маю право!»

Центром надання соціальних послуг Бобровицької міської ради, 16 березня, серед учнів дев'ятих класів Кобижчанського ЗЗСО, з дотриманням усіх карантинних обмежень,  спрямованих на подолання коронавірусної інфекції, було проведено зустріч на тему: «Я маю право!». Під час зустрічі, було обговорено основоположні права та свободи людини і громадянина. Акцентовано увагу на тому, що комплекс прав включає в себе також і комплекс обов'язків.  

11:39 16.03.2021

ПАТРОНАТ – ШВИДКА СІМЕЙНА ДОПОМОГА

Одним із пріоритетних завдань держави є соціальний захист дітей, створення сприятливих умов для їхнього фізичного, інтелектуального та духовного розвитку, майбутньої повноцінної життєдіяльності. Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

10:40 09.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь