A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Бобровицький відділ Ніжинської філії Чернігівського ОЦЗ

Українці можуть отримати від 50 до 250 тисяч гривень на власний бізнес

     Будь-який українець, який має бізнес або ж нереалізовані ідеї та тверді наміри започаткувати або продовжувати власну справу, може розраховувати на підтримку держави в межах грантової програми «єРобота».     Обов'язковою умовою є створення робочих місць. Саме від їхньої кількості залежить сума фінансової підтримки: у разі створення одного робочого місця – від 50 до 150 тис. грн., двох і більше робочих місць – до 250 тис. грн.     За грантові кошти можна буде придбати обладнання, закупити ліцензійне програмне забезпечення, тварин, сировину та матеріали, товари та послуги, пов’язані з виробництвом продукції, в тому числі послуги маркетингу та реклами, оплатити оренду тощо. Повернення коштів передбачається шляхом сплати податків і зборів, передусім за працевлаштованих осіб.

08:13 16.09.2022

Близько 5 тисяч працевлаштованих за 8 місяців...

А це кожен 5-й з тих, хто звернувся за допомогою в пошуках роботи до служби зайнятості.  Крім того, її фахівцями до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 666 осіб, ще 769 - скеровано на професійне навчання. Про такі підсумки роботи обласної служби зайнятості протягом січня-серпня 2022 року повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка. За її словами, у порівнянні з минулим роком попит на робочу силу скоротився майже вдвічі. Станом на 1 вересня в області налічувалось 11,7 тис. безробітних, для яких у базі даних служби зайнятості було 686 пропозицій роботи. Отож, на кожне вільне робоче місце претендувало 17 осіб – на 10 більше, ніж рік тому. 

10:00 12.09.2022

Безробітні на громадських роботах займалися благоустроєм, працювали кур’єрами та розбирали завали

В умовах зменшення попиту на робочу силу матеріально підтримати безробітних допомагають громадські та інші роботи тимчасового характеру, які, до того ж, організовуються з користю для громади.   Протягом січня-липня 2022 року участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли 360 безробітних області. Більшість з них прибирали сміття, впорядковували території, кладовища, придорожні смуги. Також безробітні працювали кур’єрами, зокрема доставляли товари першої необхідності людям похилого віку.   На вимогу часу з’явився новий вид громадських робіт – по розбору зруйнованих у ході воєнної агресії будинків. У серпні такі роботи організовано службою зайнятості та громадською організацією «Іскра добра» у Чернігові. До участі в них вже залучено 20 безробітних. Днями укладено угоди щодо участі в таких роботах ще 57 безробітних чернігівців.   За додатковою інформацією щодо організації та участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру звертайтеся за тел. (0462)77-90-25, або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

14:33 19.08.2022

Українська за 27 уроків від Prometheus

Знання державної мови – обов’язок кожного українця і важлива професійна якість людей багатьох професій. Вільне володіння рідною мовою підвищує вашу конкурентоспроможність на ринку праці, розширює можливості щодо працевлаштування та кар’єрного росту. Тому російськомовним шукачам роботи у службі зайнятості радять вивчати рідну мову. Допоможе в цьому безкоштовний онлайн-курс «Українська за 27 уроків» на платформі Prometheus https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:Prometheus+UKR101+2020/about?fbclid=IwAR0zrCvuE5LZII8qk7TpdXBpKOrk7uvPuQfAQR3-aMnK7hfM0OBtP_dMLFU

15:34 17.08.2022

Які працівники потрібні роботодавцям Чернігівщини?

Традиційно на Чернігівщині зберігається сталий попит на представників робітничих професій. Більшість вільних робочих місць у переробній промисловості, сільському господарстві, оптовій та роздрібній торгівлі. Насамперед роботодавці області потребують водіїв, трактористів, яким готові платити до 20 000 грн, а також слюсарів, яким обіцяють до 12 000 грн. Затребувані також швачки із заробітною платою до 12 000 грн, електргазозварники – до 12 400 грн, продавці – до 7 000 грн, підсобні робітники – до 8 600 грн. Доволі високі шанси знайти роботу і професіоналам. Є вакансії для лікарів різного профілю, бухгалтерів, інженерів тощо.

15:08 11.08.2022

Благодійний фонд «Право на захист» - для безробітних

Юридична консультація – це завжди актуально, а тим паче під час воєнного стану, коли багато людей опинилися у складній життєвій ситуації, і у них накопилося чимало питань. Шанс отримати відповіді на них з’явився у безробітних на семінарах, які організовує служба зайнятості спільно з благодійним фондом «Право на захист». Юристи благодійного фонду надають правові, інформаційні й соціальні консультації внутрішньо переміщеним особам, громадянам в яких пошкоджене чи зруйноване житло. Зокрема, надають консультації щодо роз’яснення існуючого законодавства та нормативної бази, щодо прав ВПО, допомагають в оформленні документів, надають правову підтримку, юридичну допомогу з питань отримання соціальних виплат, у відносинах з роботодавцями, банками, державними соціальними службами тощо.

12:38 27.07.2022

Понад 100 жителів області подали заяви на отримання мікрогранту

На Чернігівщині вже понад 100 громадян подали заяви на отримання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу через портал «Дія». Виконавцями цієї державної програми є Мінекономіки, Ощадбанк і Державна служба зайнятості.   Підприємці, як майбутні, так і діючі, планують започаткувати або розвивати власну справу в сферах виготовлення корпусних меблів, палетів, бетону, іграшок з дерева і шкіри, напівфабрикатів тощо.   Нагадаємо, подати заяву на отримання мікрогранту разом з бізнес-планом щодо створення нового або розвитку діючого бізнесу можна на порталі Дія (https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu). АТ «Ощадбанк» проводить перевірку ділової репутації заявника. Отримавши позитивну оцінку, обласний центр зайнятості розглядає бізнес-план, після чого проводить із отримувачем онлайн-співбесіду. Рішення щодо надання коштів чи відхилення пропозицій ухвалює Державний центр зайнятості.

09:19 27.07.2022

4 905 вакансій подали роботодавці Чернігівщини до служби зайнятості

Протягом січня – червня 2022 року роботодавці Чернігівщини подали до служби зайнятості близько 4,9 тис. вакансій, що майже удвічі менше, ніж за відповідний період минулого року. Сталося це внаслідок часткового або повного зупинення діяльності низки підприємств та підприємців. Найбільше пропозицій було у сільському господарстві, на підприємствах переробної промисловості та в сфері торгівлі.

14:10 20.07.2022

Про діяльність служби зайнятості мовою статистики

На початок липня в області налічувалось 13 тис. безробітних – на 5% більше, ніж рік тому. На кожне вільне робоче місце претендувало 27 осіб.    За цей час послугами державної служби зайнятості скористалися 22,8 тис. безробітних, що перебували на обліку. Кожного п’ятого з них охоплено активними заходами сприяння зайнятості: 2,7 тис. працевлаштовано, 295 залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, ще 627 скеровано на професійне навчання.   Загалом же за сприяння служби зайнятості у поточному році роботу отримали 3,8 тис. мешканців області, кожен 10-й з яких працевлаштувався до набуття статусу безробітного.    Гаряча лінія Чернігівського обласного центру зайнятості: (0462) 60-36-85. Канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

10:26 13.07.2022

ТОП високооплачуваних вакансій від служби зайнятості

У зв’язку з воєнною агресією попит на робочу силу суттєво скоротився, але попри складну ситуацію роботодавці Чернігівщини потребують фахівців і можуть запропонувати гідну роботу. Отже, кому роботодавці Чернігівщини готові платити найбільше і скільки саме? - лікар-хірург (25 000 грн), Чернігівський район, смт Ріпки; - агроном (25 000 грн), Ніжинський район, с.Коломійцівка; - зоотехнік (25 000 грн), Ніжинський район, с.Коломійцівка; - шліфувальник (20 000 грн), м. Чернігів; - лікар з медицини невідкладних станів (20 000 грн), м. Ніжин; - головний енергетик (20 000 грн), м. Ніжин; - оператор верстатів з програмним керуванням (20 000 грн), м. Чернігів; - лікар-акушер-гінеколог (20 000 грн), Новгород- Сіверський район, смт Короп; - машиніст екскаватора (18 000 грн), м. Ніжин; - тракторист (16 200 грн), Прилуцький район, с.Нетяжино. Найбільша база легальної роботи тут: https://chg.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy . Телеграм канал актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz . #працюйпідтримуйЗСУ #роботазброяперемога

09:59 08.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь