A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Бобровицький відділ Ніжинської філії Чернігівського ОЦЗ

Звіт про вакансії за новою формою

З 7 липня 2022 року роботодавці подаватимуть до служби зайнятості звіт №3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» за новою формою та порядком. Так, звітність №3-ПН подають юридичні особи, фізичні особи-підприємці, які в межах трудових відносин використовують працю фізичних осіб, будь-якому структурному підрозділу обласного центру зайнятості за наявності попиту на робочу силу (вакансії) — з дня виникнення потреби в підборі працівників та/або з дати відкриття вакансії, але не пізніше ніж через три робочі дні. До речі, звітність можна буде подати як традиційно в паперовій формі (із засвідченням підписом), так і в електронному вигляді (з накладенням чи без накладення електронного підпису або печатки, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів).

10:00 04.07.2022

Близько 100 професій від служби зайнятості

Бажаєте безкоштовно і в стислі терміни отримати затребувану на ринку праці професію чи підвищити кваліфікацію? Таку можливість сьогодні надає безробітним державна служба зайнятості, яка має власну мережу навчальних закладів – Центри професійно-технічної освіти. Це сучасні комплекси з потужною навчально-виробничою базою європейського рівня. Вони діють в 11 областях України та здійснюють професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації дорослого населення за 95 ліцензованими робітничими професіями. До речі, там можна здобути не лише традиційні робітничі професії, а й рідкісні, яким не навчають у жодному навчальному закладі нашої області. Серед них - коваль, квіткар, вишивальник, виноградар, виробник художніх виробів з лози тощо. Увесь перелік професій тут https://is.gd/kmt2T4 Зокрема, у липні-серпні можна здобути професію манікюрника, перукаря, кравця, муляра, візажиста, бджоляра тощо. Орієнтовний графік навчання безробітних громадян у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості тут https://www.dcz.gov.ua/storinka/grafik-formuvannya-navchalnyh-grup-v-cpto-dsz Як стати слухачем ЦПТО і що для цього потрібно? Читайте на сайті https://is.gd/0pdj6c. Консультацію щодо професійного навчання ви можете отримати в будь-якому центрі зайнятості, зручному для вашого відвідування; в обласному центрі зайнятості за телефоном (0462) 77-90-31, або на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

09:57 04.07.2022

Медзаклади Чернігівщини потребують працівників

У нинішній нелегкий час кожен з нас може бути корисним суспільству. Є медична освіта? Тоді вас чекають у медзакладах області!   Робота є для лікарів різних профілів, сестер медичних, фельдшерів, молодших медичних сестер. Щодо лікарів, то потрібні лікарі загальної практики-сімейні лікарі, терапевти, педіатри, невропатологи, хірурги, анестезіологи тощо. Медпрацівників шукають у Коропі, Варві, Сновську, Борзні, Срібному, Ріпках, Чернігові, а також на Ічнянщині, Городнянщині, Сосниччині, Ніжинщині. Загалом у базі даних обласної служби зайнятості налічується близько 30 вакансій в сфері охорони здоров’я.

09:32 30.06.2022

За працевлаштування переселенця - грошова компенсація

Компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування 80 внутрішньо переміщених осіб отримають 25 роботодавців області. Відповідні рішення прийняті обласним центром зайнятості станом на 1 червня. Нагадуємо, компенсація витрат надається у розмірі  6,5 тис. грн за кожну працевлаштовану особу тривалістю не більше двох місяців з дня працевлаштування. Для отримання компенсації роботодавцям необхідно подати заяву до центру зайнятості, розташованого за їх місцезнаходженням. Це можна зробити особисто під час відвідування центру зайнятості або, надіславши на адресу електронної пошти. Реалізація цієї послуги наразі можлива і через Єдиний державний вебпортал електронних послуг Дія.

10:36 21.06.2022

Яка робота вважається для безробітного підходящою під час дії воєнного стану?

Під час дії воєнного стану критерії підходящої роботи для безробітних змінилися    Відповідні зміни закріплені Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану», який набув чинності 7 травня поточного року.     Відтак, протягом 30 календарних днів з дня надання статусу безробітного, підходящою для нього вважається робота, яка відповідає його освіті, професії (спеціальності), кваліфікації, а також набутому за період трудової діяльності досвіду. Оплата праці повинна бути не нижче розміру заробітної плати за останнім місцем роботи. Надалі, для осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 30 календарних днів, або для громадян, які не мають професії і вперше шукають роботу, підходящою є робота, яка не потребує кваліфікації (спеціальності), професійної підготовки, або робота, що потребує первинної професійної підготовки, зокрема безпосередньо на робочому місці, із заробітною платою не нижче розміру мінімальної для роботи на умовах повного робочого часу (дня). Без згоди безробітного, йому не може пропонуватись робота, яка потребує зміни місця проживання або перебування.

08:33 01.06.2022

На Чернігівщині не вистачає «робочих рук»: які професії найбільше затребувані роботодавцями

На сьогодні у базі даних Чернігівської обласної служби зайнятості налічується 337 вакансій. Найбільшим попитом користуються робітники сільського господарства (28%), переробної промисловості (25%), охорони здоров’я (10%), оптової та роздрібної торгівлі (9%). Насамперед роботодавці області потребують робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин, кваліфікованих робітників з інструментом, працівників сфери торгівлі та послуг, а саме: водіїв, трактористів, токарів, машиністів екскаватора, електромонтерів, слюсарів, підсобних робітників, вантажників, продавців тощо. Затребувані також швачки, кухарі, охоронники, соціальні працівники. А для професіоналів є вакансії провізора, спеціаліста державної служби, вчителя, вихователя, інспектора, інженера, лікаря, керівника музичного, економіста, практичного психолога.   Найбільша база легальної роботи тут https://chg.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy. Телеграм канал актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz.

08:26 01.06.2022

Ваучер на навчання для громадян 45+

Війна змінює людей, їх долі, професії. Нерідко у зрілому віці знову доводиться сідати за парти, аби бути конкурентоспроможними на ринку праці. Державна служба зайнятості пропонує громадянам старше 45 років отримати ваучер на навчання.    Це документ, що дає право безкоштовно пройти навчання та підвищити свій професійний рівень за однією з 70 професій та спеціальностей із затвердженого Переліку, ознайомитися з яким можна на сайті Державної служби зайнятості https://www.dcz.gov.ua/publikaciya/perelik-profesiy-specialnostey-dlya-navchannya-za-yakymy-mozhe-buty-vydanyy-vaucher     Отже, ваучер на навчання надається громадянам віком 45+, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні, які мають професійно-технічну або вищу освіту, страховий стаж не менше 15 років. За окремих умов ваучер можуть отримати внутрішньо переміщені особи, звільнені з військової служби, учасники АТО. Більше інформації читайте за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

14:30 24.05.2022

"Телеграм-канал" - для клієнтів служби зайнятості

Шановні клієнти! У вас є можливість скористатися онлайн-підтримкою Чернігівської обласної служби зайнятості в Telegram - https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv. Читайте новини та переглядайте вакансії: https://t.me/chngocz.

16:01 23.05.2022

Служба зайнятості розпочала підготовку кадрів до наступного опалювального сезону

Причому як для роботодавців, так і для шукачів роботи, ця послуга цілком безкоштовна. Переконатися в цьому вже сьогодні мають змогу три підприємства, а саме: ТП «Прилукитепловодопостачання» АТ «Облтеплокомуненерго» та ТОВ «Ніжин ТеплоМережі».   Робота операторів та кочегарів котелень зазвичай має сезонний характер. Тому роботодавці ще до початку опалювального сезону звертаються за кадрами до обласної служби зайнятості. Для оперативного укомплектування таких вакансій служба зайнятості, як правило, завчасно організовує професійне навчання безробітних. Таким чином, шукачі роботи здобувають знання та навики, а роботодавці - отримують професійні кадри.

16:20 20.05.2022

Роботодавці можуть отримати грошову компенсацію

Йдеться про компенсацію витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених. Компенсація витрат надається у розмірі  6,5 тис. грн тривалістю не більше двох місяців з дня працевлаштування. Для цього роботодавцям необхідно подати заяву до центру зайнятості, розташованого за їх місцезнаходженням. Це можна зробити особисто під час відвідування центру зайнятості або, надіславши на адресу електронної пошти центру. Реалізація цієї послуги наразі можлива і через Єдиний державний вебпортал електронних послуг Дія.

14:44 17.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь