A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Бобровицький відділ Ніжинської філії Чернігівського ОЦЗ

Служба зайнятості пропонує підтримку підприємствам машинобудівної галузі

Наприкінці січня 2023 року набрали чинності зміни до Закону України «Про зайнятість населення», які, зокрема, гарантують роботодавцям компенсаційні виплати за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних. Про це йшлося на зустрічі директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки з керівниками ринкоутворюючих підприємств міста, які працюють у галузі машинобудування: ТОВ «Чернігівський ковальський завод», ТОВ «Український кардан», ТОВ «Чернігівський автозавод».

11:36 19.04.2023

Що таке ваучер та хто може його отримати?

Ваучер – це документ, який дає право за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття пройти навчання за однією із 70 професій та спеціальностей із затвердженого переліку.. Ваучер видається одноразово для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці:

08:47 19.04.2023

Завдяки проєкту «єРобота» в Коропі робитимуть олію

До повномасштабної війни Україна була найбільшим у світі виробником та експортером соняшникової олії. Торік зменшився не лише експорт, а й посівні площі під соняшником та кількість виробників. У той час коли деякі підприємства зупинили свою діяльність, жителька Коропа Галина Мисник вирішила зайняти цю нішу. Реалізувати задумане їй допомогла програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

12:27 12.04.2023

Ринок праці мовою статистики

У січні-березні поточного року послугами державної служби зайнятості в області скористалися 9,7 тис. безробітних громадян. З них кожного 5-го залучено до активних програм сприяння зайнятості. Зокрема, 1,1 тис. осіб знайшли роботу, близько 700 – залучено до громадських та суспільно корисних робіт. На професійне навчання скеровано 91 безробітного. Крім того, 55 громадян області для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці скористалися ваучером на навчання. Станом на 1 квітня в області налічувалось 5,3 тис. офіційних безробітних – майже вдвічі менше, ніж рік тому. Серед них зросла питома вага жінок (з 45,5% до 77%), побільшало осіб, що потребують додаткових гарантій зайнятості, поменшало молоді та сільських мешканців.

09:59 11.04.2023

Мікрогранти на бізнес… Підсумки чергової хвилі

Підведено підсумки третьої хвилі реалізації програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота»: на Чернігівщині плюс 8 позитивних рішень щодо отримання мікрогранту на започаткування або розвиток бізнесу.

10:41 04.04.2023

«Армія відновлення» на Чернігівщині: 625 безробітних у минулому році та стільки ж – за 3 місяці поточного

Такі підсумки залучення безробітних до суспільно корисних робіт називають у обласному центрі зайнятості. Їх силами у громадах області здійснюються ремонтно-відновлювальні роботи, облаштовуються укриття, розчищаються від чагарників та прибираються придорожні й прибережні смуги, заготовляються дрова, розвантажується та фасується гуманітарна допомога. Для посилення обороноздатності та потреб Збройних Сил безробітні зводять фортифікаційні та інженерні споруди, завали на дорогах та шляхах ймовірного руху ворога, допомагають у приготуванні їжі військовим, а також плетуть маскувальні сітки та виготовляють окопні свічки. Нещодавно перелік «добрих справ» поповнився ще одним видом - у одній з громад області безробітні спільно з комунальниками ремонтують та очищають криниці.

09:20 30.03.2023

Компенсації для роботодавців: за працевлаштування яких безробітних заплатить служба зайнятості

Сьогодні, в умовах воєнного стану, служба зайнятості пропонує бізнесу та роботодавцям фінансову підтримку у вигляді активних програм. Серед новацій - три нові компенсаційні виплати, спрямовані на працевлаштування безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці. Так, компенсацію ЄВ роботодавці отримають за працевлаштування одиноких батьків, в тому числі батьків дітей з інвалідністю; осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років; довготривалих безробітних; осіб, стосовно яких згідно із Законом встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення тощо.

12:20 29.03.2023

Сільгосппідприємства Чернігівщини потребують працівників: актуальні понад 60 вакансій

З приходом весни традиційно пожвавлюється попит на працівників сільського господарства, адже саме в цю пору року стартують весняно-польові роботи. Не став винятком і цей рік. Попри воєнний стан та постійні ворожі обстріли прикордоння, місцеві сільгосппідприємства продовжують працювати та тримати економічний фронт. На сьогодні в базі даних обласної служби зайнятості налічується 350 вакансій, з них 64 – в сільському господарстві. Найбільш затребувані:

11:08 28.03.2023

Лідія Падалка: «Служба зайнятості фінансово підтримує роботодавців, які працевлаштовують безробітних»

Служба зайнятості цьогоріч реалізує низку активних програм, спрямованих на створення нових і збереження існуючих робочих місць, розвиток бізнесу та забезпечення ефективної зайнятості населення. Зокрема, шляхом надання фінансової підтримки роботодавцям. Серед новацій три нові компенсаційні виплати, спрямовані на працевлаштування окремих категорій безробітних. Так, компенсацію ЄВ роботодавці отримають за працевлаштування одиноких батьків, в тому числі батьків дітей з інвалідністю; осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років; довготривалих безробітних; осіб, стосовно яких згідно із Законом встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення тощо. Компенсація 50% фактичних витрат на оплату праці надаватиметься за працевлаштування осіб з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку; учасників бойових дій; осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років. Крім того, 50% мінімальної заробітної плати компенсуватиметься за працевлаштування осіб, віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців; осіб, віком до 35 років – на перше робоче місце; осіб, звільнених із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби – на перше робоче місце після такого звільнення.

13:49 24.03.2023

Від служби зайнятості за ваучерами навчаються електромонтери

Чернігівська обласна служба зайнятості пропонує громадянам, які мають професійно-технічну, фахову передвищу або вищу освіту, не зареєстровані в службі зайнятості як безробітні та не проходили протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, безкоштовно отримати ваучер на навчання. Він дає право здобути новий фах або підвищити існуючу кваліфікацію, обравши одну із 70 затверджених професій та спеціальностей. Гнучкі форми підготовки дозволяють навчатися без відриву від роботи.

14:42 23.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь