A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Бобровицький відділ Ніжинської філії Чернігівського ОЦЗ

Кого шукають роботодавці області та кому платять найбільше? ТОП високооплачуваних вакансій від служби зайнятості

У зв’язку з війною попит на робочу силу суттєво скоротився, але попри складну ситуацію роботодавці Чернігівщини потребують фахівців і можуть запропонувати гідну роботу. Так, на 12 травня 2022 року на Чернігівщині налічується 367 вакансій. Серед них є й високооплачувані: - лікар загальної практики-сімейний лікар (25 000 грн), м. Бобровиця, Ніжинський район; - головний бухгалтер (24 000 грн), м. Корюківка; - майстер будівельних та монтажних робіт (20 000 грн), м. Прилуки;

14:38 16.05.2022

Компенсація витрат роботодавців на оплату праці за працевлаштування вимушених переселенців

   Урядом виділено 200 млн грн на виплати роботодавцям, які наймають працівників із числа вимушених переселенців.    Кошти у сумі 6,5 тис. грн будуть виплачуватися за кожного нового працівника для покриття частини заробітної плати. Подавайте документи та отримуйте кошти! Деталі дивіться в інфографіці.

12:23 26.04.2022

Цифровій грамотності вчать у службі зайнятості

   Реалії сьогодення вимагають від сучасної людини опанування та активного використання новітніх інформаційних технологій, бо це – зручно, корисно та вигідно. Щоб навчити безробітних цифровій грамотності, у службі зайнятості проводять тренінги з відповідної тематики.     Цифрова грамотність – це не просто вміння користуватися ґаджетами, а ефективне та безпечне використання цих технологій у роботі та навчанні, задля професійного та особистісного розвитку і комфорту. Цифрові навички, зокрема, потрібні, щоб безперешкодно отримувати державні послуги в онлайн-форматі. Наприклад, на порталі служби зайнятості створено низку зручних електронних сервісів, якими можна скористатися, не виходячи з дому. Тому на тренінгах «Цифрова грамотність» безробітних вчать:

08:42 18.02.2022

Тенденції ринку праці на початку року: вакансій – побільшало, безробітних - поменшало

  Про це повідомила директорка обласного центру зайнятості Лідія Падалка, підводячи підсумки роботи протягом першого місяця нинішнього року. Так, протягом січня за допомогою в пошуках роботи до служби зайнятості звернулися 1,9 тис. громадян, що майже на 28% менше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Всього перебувало на обліку та отримувало соціальні послуги 12,0 тис. безробітних, що також на 23% менше минулорічного показника. Станом на 1 лютого 2022 року в області налічувалось 10,5 тис. безробітних - на 25% менше, ніж на цю дату рік тому. Одночасно в базі даних обласної служби зайнятості на 5% побільшало пропозицій роботи від роботодавців області. Найбільш затребуваними є робітники переробної промисловості, сільського господарства, торгівлі та послуг. За професійними групами сталим попитом користуються кваліфіковані робітники з інструментом, робітники з обслуговування, експлуатації та устаткування машин, працівники сфери торгівлі та послуг, а також некваліфіковані працівники.   Протягом січня за направленням служби зайнятості працевлаштовано 510 громадян області.

16:34 11.02.2022

Зловживати статусом безробітного не варто

Про це попереджають у службі зайнятості, бо серед офіційно зареєстрованих безробітних є такі, які намагаються перебувати у статусі безробітного, отримуючи допомогу по безробіттю, та паралельно мати інший дохід. Такі дії обертаються несприятливими наслідками, передусім, для самих безробітних. А незаконно отримані кошти рано чи пізно доведеться повертати.

16:27 11.02.2022

Шукаємо роботу вдома…

 Сьогодні шукати роботу можна, не виходячи з дому, адже всі заявлені роботодавцями у службу зайнятості вакансії – у вільному доступі в мережі Інтернет. Переглянути їх можете на нашому офіційному сайті за посиланням: https://chg.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy База вакансій оновлюється щодня.   А бажаючі знайти роботу в Чернігові, Ніжині та Прилуках можуть для пошуку скористатися інтерактивними картами вакансій. Їх для зручності та комфорту шукачів створили рекрутери служби зайнятості, враховуючи, що нерідко люди прагнуть працювати в конкретних районах міста або ж «поближче до дому».     Як це працює? Досить просто: здійснюйте пошук вакансій шляхом переміщення курсору вулицями міста або введенням у пошуковому полі ключових слів (назва посади/професії тощо).

10:15 09.02.2022

Чи зараховується період безробіття до страхового стажу для нарахування пенсії?

Як зазначено у ст. 24 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” ( https://is.gd/8zE0KG ), страховий стаж - період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

16:02 07.02.2022

Близько 100 професій від служби зайнятості

Бажаєте безкоштовно і в стислі терміни отримати затребувану на ринку праці професію чи підвищити кваліфікацію? Таку можливість сьогодні надає безробітним служба зайнятості.    Державна служба зайнятості має власну мережу навчальних закладів – центри професійно-технічної освіти (ЦПТО ДСЗ), які діють в 11 областях України. Це сучасні комплекси з потужною навчально-виробничою базою європейського рівня. Вони здійснюють професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації дорослого населення за 95 ліцензованими робітничими професіями. До речі, там можна здобути не лише традиційні робітничі професії, а й рідкісні, яким не навчають у жодному навчальному закладі нашої області, наприклад, коваль, квіткар, вишивальник, виноградар, виробник художніх виробів з лози тощо. Увесь перелік професій тут https://is.gd/kmt2T4

16:00 07.02.2022

Послуги служби зайнятості онлайн: електронні сервіси

Служба зайнятості сьогодні – це сервісна установа, у якій можна отримувати послуги онлайн. Це дозволяє максимально скоротити витрати часу клієнтів на виконання формальних процедур. Для них у вільному доступі на порталі державної служби зайнятості  https://chg.dcz.gov.ua/- найбільша база вакансій в межах країни, електронна черга для безробітних, електроні кабінети для роботодавців та шукачів роботи, платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри, освітній портал. Аби скористатися ними, достатньо мати комп’ютер, підключений до Інтернету, або необхідні додатки у своєму гаджеті. А тепер про все це більш детально…

15:47 07.02.2022

Про заплановане масове вивільнення працівників потрібно звітувати у службу зайнятості

Відповідно до законодавства про зайнятість населення, інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці (звітність за формою № 4-ПН) подається підприємством, установою, організацією за місцем реєстрації платника єдиного внеску до служби зайнятості не пізніше ніж за 2 місяці до масового вивільнення працівників (у разі вивільнення держслужбовців – не пізніше ніж за 30 календарних днів до вивільнення).   Нагадаємо: масовим вивільненням працівників з ініціативи роботодавця (крім випадку ліквідації юридичної особи) є одноразове або протягом: одного місяця – вивільнення 10 і більше працівників на підприємстві, в установі та організації з чисельністю від 20 до 100 працівників; вивільнення 10 і більше відсотків працівників на підприємстві, установі та організації з чисельністю від 101 до 300 працівників;  трьох місяців – вивільнення 20 і більше відсотків працівників на підприємстві, в установі та організації незалежно від чисельності працівників. Бланк звітності за формою № 4-ПН, а також Порядок її подання - на  нашому сайті за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/publikaciya/forma-zvitnosti-no-4-pn-informaciya-pro-zaplanovane-masove-vyvilnennya-pracivnykiv-u-0

16:54 03.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь