A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Бобровицький відділ Ніжинської філії Чернігівського ОЦЗ

Мікрогранти: статистика ухвалених рішень

«Власна справа» – одна з найпопулярніших програм урядового проекту «єРобота». Стати її учасником і отримати мікрогрант на створення або розвиток бізнесу можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають підприємницького досвіду. Сума фінансової підтримки становить від 50 до 250 тис грн в залежності від кількості створених робочих місць і це, до речі, є обов’язковою умовою. Грантові кошти можна витратити на придбання обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення, рекламу тощо. Повернення коштів передбачається шляхом сплати податків і зборів, зокрема за працевлаштованих осіб.

11:30 22.03.2023

У трактористи після 45-ти

Щоб бути конкурентоспроможним на ринку праці, сьогодні замало лише мати якусь професію, а здобуту давно - й поготів. Адже знання, уміння та навички людини застарівають протягом життя, а от сучасні, кваліфіковані фахівці завжди затребувані на ринку праці. Щоб бути «в ціні» у роботодавців, служба зайнятості радить отримати ваучер на навчання і здобути нову професію чи підвищити кваліфікацію, навіть не звільняючись з роботи та не реєструючись в службі зайнятості, бо ця послуга якраз не для офіційно зареєстрованих безробітних.

12:41 21.03.2023

Від служби зайнятості за ваучерами навчаються кухарі

Вчитись не пізно і після 45 років, - стверджують у службі зайнятості і запевняють, що наразі для цього створені всі умови. Зокрема, громадянам цієї вікової категорії служба зайнятості пропонує отримати ваучер на навчання і здобути нову професію чи підвищити кваліфікацію за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Нещодавно цією можливість скористалися 10 чернігівців віком старше 45 років. Їм було видано ваучери для проходження перепідготовки за професією «кухар». До речі, ця професія користується сталим попитом на ринку праці міста. Розпочалося навчання в березні і триватиме 3,5 місяці. Вчаться громадяни в Чернігівському центрі професійно-технічної освіти. По закінченню навчання слухачі отримають кваліфікацію кухаря 3 розряду.

16:12 20.03.2023

Завдяки проєкту «єРобота» у «Банди Смаку» буде більше вдячних клієнтів

«Банда Смаку» - відома в Чернігові кейтерингова компанія, яка за роки своєї діяльності здобула прихильність споживачів смачною кухнею та якісним сервісом. Її засновник – амбітний, цілеспрямований, завзятий підприємець, який чітко знає, чого хоче в житті, він же - професійний кухар і пекар Євген Лобань. Торік, щоб збільшити потужності виробництва і розширити коло вдячних клієнтів та постійних партнерів, він скористався грантовою програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

16:10 20.03.2023

Надання послуг роботодавцям в умовах воєнного стану

Задля створення нових і збереження існуючих робочих місць та забезпечення ефективної зайнятості населення в умовах воєнного стану, Чернігівська обласна служба зайнятості ініціює проведення низки інформаційних заходів для роботодавців. Нещодавно в Регіональному фонді підтримки підприємництва по Чернігівській області відбулася відкрита дискусія за участю представників служби зайнятості та роботодавців. Сьогодні соціальні партнери зустрілися за «круглим столом» у Менській міськраді. За словами заступника директора обласного центру зайнятості Сергія Роговця, служба зайнятості, адаптуючись до нових викликів на ринку праці, удосконалює та розширює активні програми зайнятості для підвищення конкурентоспроможності українців. Завдяки законодавчим змінам з’явились нові інструменти сприяння зайнятості молоді та найбільш вразливих верст населення, додаткові заходи щодо подолання тривалого безробіття, змінено підходи до обслуговування та матеріальної підтримки безробітних у період воєнного стану тощо. «З початку повномасштабної війни служба зайнятості максимально спростила та автоматизувала ряд послуг, запровадила нові сервіси та працює над реалізацією урядових програм, спрямованих на розвиток підприємництва та створення робочих місць. Адже зараз кожен працевлаштований українець, кожне новостворене робоче місце наближають нашу Перемогу», - сказав Сергій Роговець.

09:01 17.03.2023

Шановні роботодавці!

З 29 січня 2023 року набрали чинності зміни до Закону України «Про зайнятість населення», які в тому числі гарантують роботодавцям компенсаційні виплати у різних розмірах та різної тривалості залежно від категорії працівників, яких вони приймають на роботу. 1) компенсація фактичних витрат у розмірі ЄСВ за відповідну особу за місяць, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску (2948 грн.) у разі працевлаштування строком не менше ніж на 2 роки за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних, які  перебувають у статусі безробітного понад 1 місяць, що відносяться до наступних категорій осіб:

16:36 27.02.2023

ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА ДОРОСЛОГО НАСЕЛЕННЯ НАВЧАННЯ ДЛЯ ОСІБ 45+

ШАНОВНІ РОБОТОДАВЦІ! Чернігівська обласна служба зайнятості пропонує Вашому персоналу отримати ваучер для навчання за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття КУХАР, КОНДИТЕР, МОНТАЖНИК ГІПСОКАРТОННИХ КОНСТРУКЦІЙ, ЕЛЕКТРОГАЗОЗВАРНИК, ЕЛЕКТРОМОНТЕР, МОНТАЖНИК СИСТЕМ УТЕПЛЕННЯ БУДІВЕЛЬ, ШВАЧКА, СТОЛЯР, ТРАКТОРИСТ ТА БАГАТО ІНШИХ ПРОФЕСІЙ ТА СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ В ПРІОРИТЕТНИХ ВИДАХ ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ.   Ваш персонал може отримати як нову професію, так і підвищити існуючу кваліфікацію!!!  Гнучкі форми підготовки дозволять Вашим працівникам навчатися без відриву від виробництва!!!

16:33 27.02.2023

Нові компенсаційні програми для роботодавців

Наприкінці січня 2023 року набрали чинності зміни до Закону України «Про зайнятість населення», які, зокрема, гарантують роботодавцям компенсаційні виплати за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних. Отже, передбачається надання:

12:48 23.02.2023

Завдяки проєкту «єРобота» на Коропщині тепер є виробник комбікормів та пелет

Голова фермерського господарства «Золотий пармен», продукція якого відома не тільки в Україні, а й в Євросоюзі, Євген Мисник за допомогою мікрогранту, отриманому в рамках програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», реалізує ще один перспективний напрям діяльності. Його нова бізнес-ідея – виробництво комбікормів та паливних пелет. Цей напрям бізнесу є гармонійним доповненням до діяльності його дітища - «Золотого пармена». Фермерське господарство займається садівництвом, овочівництвом, вирощуванням зернових культур та свинарством. 50% сільгосппродукції вирощується за традиційною технологією, ще 50% - без використання міндобрив, отрутохімікатів, антибіотиків. Є власний цех із виробництва натуральних соків прямого віджиму та цех із переробки зернових і пакування круп. До повномасштабного вторгнення росіян органічне зерно фермер експортував за кордон. Нині всю продукцію реалізує в Україні.

12:01 22.02.2023

До відома громадян та роботодавців

Пропонуємо долучитися з 01 березня ц.р. до проведення спільних щотижневих інформаційних заходів (онлайн-зустрічей) у форматі консультацій, вебінарів, відеоконференцій з громадянами та роботодавцями. Заходи проводяться на платформі програми для організації онлайн-конференцій ZOOM.

10:21 22.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь