A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Бобровицький відділ Ніжинської філії Чернігівського ОЦЗ

З Чернігова до Львова – шлях за новою професією

Підготувати кадри і укомплектувати вакансії КП «Чернігівському тролейбусному управлінню» служба зайнятості допомагає не вперше. За її направленням 12 безробітних чернігівців, серед яких 3 жінки, освоїли нову для них професію «Водій тролейбуса» у Львівському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.    Під час навчання, що розпочалося на початку серпня і тривало майже 3 місяці, слухачі опанували теорію за дистанційною формою з онлайн-підключенням педагогів, а практичні навички набували вже у Львові. Так, за короткий термін безробітні вивчили будову та технічне обладнання тролейбуса, правила дорожнього руху, охорону праці, основи безпеки руху та правила обслуговування пасажирів. У програмі навчання було й ознайомлення з низкою інших дисциплін. Серед яких – основи галузевої економіки і підприємництва, правових знань, інформаційними технологіями тощо.

14:44 04.11.2022

Під час воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів

Таку норму передбачає Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці», який набув чинності 29 жовтня поточного року.   Безробітним, у яких строк виплати допомоги по безробіттю на дату набрання чинності цим Законом перевищує 90 днів, виплата допомоги по безробіттю припиняється через 30 календарних днів з дня набрання чинності Законом.   Для осіб передпенсійного віку (за рік до досягнення відповідного віку та за наявності необхідного для призначення пенсії за віком страхового стажу) тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів.    Для отримання консультацій скористайтесь нашим каналом онлайн-підтримки в Telegram  https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

14:54 02.11.2022

До "Армії відновлення" країни долучилися безробітні Чернігівщини

Про це повідомила очільниця обласної служби зайнятості Лідія Падалка. Йдеться про організацію органами місцевого самоврядування спільно з військовим командуванням суспільно корисних робіт у період воєнного стану.  У рамках урядової ініціативи «Армія відновлення» запропоновано механізм залучення тимчасово безробітних до виконання робіт оборонного характеру. До переліку суспільно корисних робіт також входять вантажно-розвантажувальні роботи,  розбір завалів, заготівля дров, облаштування споруд цивільного захисту, надання допомоги окремим категоріям громадян (особам з інвалідністю, одиноким людям похилого віку) тощо. Варто зазначити, що залучені до таких робіт громадяни отримують заробітну плату на рівні мінімальної, яка з жовтня складає 6700 грн. Праця безробітних оплачується з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

11:10 02.11.2022

Роботодавцям – компенсація, переселенцям - робота

Компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування 149 внутрішньо переміщених осіб отримають 64 роботодавці Чернігівщини. Відповідні рішення прийняті обласним центром зайнятості станом на 27 жовтня. Нагадуємо, компенсація витрат надається у розмірі 6,5 тис. грн за кожну працевлаштовану особу тривалістю не більше двох місяців з дня працевлаштування. Для отримання компенсації роботодавцям необхідно подати заяву до центру зайнятості, розташованого за їх місцезнаходженням. Це можна зробити особисто під час відвідування центру зайнятості або, надіславши на адресу електронної пошти. Реалізація цієї послуги наразі можлива і через Єдиний державний вебпортал електронних послуг Дія. До заяви необхідно додати пакет документів: - копія наказу про працевлаштування особи; - відомості про працівників, які є застрахованими особами (ПІП, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта); - копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. З питань отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО звертайтеся за телефоном (0462)77-90-25, або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

12:41 01.11.2022

Що треба знати вагітним жінкам, які зареєстровані в службі зайнятості як безробітні?

Особа, яка отримує послуги в службі зайнятості як безробітна, повинна своєчасно повідомляти свого кар'єрного радника про зміну обставин, які впливають на можливості її працевлаштування, умови виплати матеріального забезпечення та отримання соціальних послуг.  Виплата допомоги по безробіттю припиняється в разі призначення особі допомоги по вагітності та пологах із дня, який обумовлений у медичній довідці.   Зареєстровані безробітні жінки, які мають право на призначення допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами на підставі довідки встановленого зразка, не пізніше дня, що настає після закінчення строку, зазначеного у довідці, повідомляють центр зайнятості про бажання здійснювати догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку або продовжити пошук роботи за сприянням державної служби зайнятості. Якщо протягом 14 робочих днів з дня закінчення строку дії медичної довідки по вагітності та пологах безробітна особа не відвідала центр зайнятості без поважної причини - реєстрація в службі зайнятості припиняється.   Якщо жінка подала письмову заяву про бажання здійснювати догляд за дитиною, картка закривається. Після досягнення дитиною трьох років для поновлення статусу безробітного особа може подати заяву до центру зайнятості про перереєстрацію як безробітної. Якщо жінка, зареєстрована як безробітна, виявила бажання продовжити пошук роботи, державна служба зайнятості надає їй соціальні послуги та матеріальне забезпечення на випадок безробіття відповідно до законодавства України.     У разі виникнення додаткових запитань звертайтеся на «гарячу лінію» Чернігівської обласної служби зайнятості за тел. (0462)67-51-39 або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

12:34 01.11.2022

У чому різниця між суспільно корисними та громадськими роботами?

Суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану мають оборонний характер або ж слугують для ліквідації надзвичайних ситуацій, які виникли в період воєнного стану, та їх наслідків, забезпечують функціонування національної економіки та життєдіяльність населення. Громадські роботи організовуються для забезпечення економічної, соціальної та екологічної користі певної громади з метою додаткового стимулювання до праці, матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осіб.

11:15 19.10.2022

До уваги роботодавців!

Відкрили вакансію – повідомте службу зайнятості! Причому це потрібно зробити не пізніше, ніж через 3 робочі дні з дати відкриття. Нагадаємо, що з 7 липня цього року застосовується нова форма звітності за формою № 3ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)». Зауважимо, що подавати цей звіт потрібно незалежно від намірів роботодавця шукати працівника самостійно чи за допомогою служби зайнятості – в інформації має бути чітко зазначено спосіб укомплектування вакансії.

11:16 14.10.2022

Нова мінімальна зарплата з 1 жовтня 2022 року: що зміниться для безробітних?

З 1 жовтня 2022 року в Україні підвищилися соціальні стандарти (відповідно до статті 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік»). Зокрема, мінімальна заробітна плата зросла у місячному розмірі до 6700 гривень. У зв’язку з цим розмір заробітної плати у вакансіях, а також при залученні до суспільно корисних робіт не може бути нижче ніж 6700 грн (за умови відпрацювання повного робочого часу).

14:19 05.10.2022

За працевлаштування переселенців 60 роботодавців отримають компенсацію

Компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування 141 внутрішньо переміщеної особи отримають 60 роботодавців області. Відповідні рішення прийняті обласним центром зайнятості станом на 4 жовтня. Нагадуємо, компенсація витрат надається у розмірі 6,5 тис. грн за кожну працевлаштовану особу тривалістю не більше двох місяців з дня працевлаштування. Для отримання компенсації роботодавцям необхідно подати заяву до центру зайнятості, розташованого за їх місцезнаходженням. Це можна зробити особисто під час відвідування центру зайнятості або, надіславши на адресу електронної пошти. Реалізація цієї послуги наразі можлива і через Єдиний державний вебпортал електронних послуг Дія.

14:46 04.10.2022

За працевлаштування переселенця - грошова компенсація

Компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування 135 внутрішньо переміщених осіб отримають 57 роботодавців області. Відповідні рішення прийняті обласним центром зайнятості станом на 16 вересня. Нагадуємо, компенсація витрат надається у розмірі  6,5 тис. грн за кожну працевлаштовану особу тривалістю не більше двох місяців з дня працевлаштування. Для отримання компенсації роботодавцям необхідно подати заяву до центру зайнятості, розташованого за їх місцезнаходженням. Це можна зробити особисто під час відвідування центру зайнятості або, надіславши на адресу електронної пошти. Реалізація цієї послуги наразі можлива і через Єдиний державний вебпортал електронних послуг Дія.

12:38 20.09.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь