A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Бобровицький відділ Ніжинської філії Чернігівського ОЦЗ

Працевлаштували переселенця – отримайте компенсацію

6700 гривень щомісяця за працевлаштування внутрішніх переселенців. На таку компенсацію може розраховувати роботодавець у разі працевлаштування ВПО. З початку дії цієї програми (квітень 2022 року) нею скористалися 84 роботодавців області, які працевлаштували 192 внутрішньо переміщених людей. Програма діє на період воєнного стану та протягом 30 календарних днів після його скасування. Тривалість компенсації - 2 місяці.

14:52 21.02.2023

Проєкт «єРобота» допоміг фермеру з Чернігівщини придбати дороговартісну борону

Олександр Іваній з Борзни - засновник і керівник фермерського господарства «ЕКОЛАЙФ», що обробляє землі в Борзнянській, Комарівській та Менській громадах. Зробити наступний крок до подальшого розвитку свого бізнесу фермеру вдалося за допомогою мікрогранту, отриманому в рамках програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

10:33 20.02.2023

Мікрогрант для бізнесу: чи може отримувач доопрацьовувати бізнес-план?

Плануєте створити власний бізнес чи розвивати вже діючий? В рамках програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» Ви можете отримати мікрогрант. Обов'язковою умовою є створення робочих місць. Саме від їхньої кількості залежить сума фінансової підтримки: у разі створення одного робочого місця – від 50 до 150 тис. грн., двох і більше робочих місць – до 250 тис. грн. З чого почати? Перш за все потрібно подати через портал Дія https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu заяву та бізнес-план.

15:01 09.02.2023

Про виїзд за кордон потрібно повідомляти

Законом України «Про зайнятість населення» (п.4 ч.2 ст.44) передбачено обов’язок зареєстрованого безробітного протягом 3-х робочих днів інформувати кар’єрного радника про виїзд за межі України. Неповідомлення державної служби зайнятості про виїзд є підставою для припинення реєстрації безробітного (ст.45 п.16¹).    У разі виїзду безробітного під час воєнного стану за кордон та перебування його за межами України понад 30 календарних днів, він зобов’язаний подати до центру зайнятості заяву про припинення реєстрації як безробітного відповідно до п. 28 Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2018 № 792.

12:26 08.02.2023

Скасовано звіт про квоту

Для роботодавців скасували норми, які встановлювали 5% квоту для працевлаштування окремих категорій громадян та передбачали надання щорічного звіту до служби зайнятості. Так, згідно з наказом Міністерства економіки від 29.12.2022 № 5574 втрачає чинність наказ Мінсоцполітики від 16.05.2013 № 271, яким було затверджено: - Порядок надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню; - звіт "Інформація про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню за 20__ рік". Маєте питання? Звертайтеся на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

16:13 07.02.2023

Підходяща робота під час воєнного стану

Серед основних завдань Державної служби зайнятості - сприяння громадянам у підборі підходящої роботи.    Під час дії воєнного стану підходящою для безробітного та особи, яка шукає роботу, вважається робота, яка відповідає його (її) освіті, професії/професіям (спеціальності/спеціальностям), кваліфікації, набутому особою за період своєї трудової діяльності досвіду роботи.   Разом з тим, підходящою є й робота, яка не потребує кваліфікації (спеціальності), професійної підготовки, або робота, що потребує первинної професійної підготовки, зокрема безпосередньо на робочому місці.   Підбір підходящої роботи здійснюється за місцем звернення особи до органів служби зайнятості та не обмежується межами адміністративно-територіальної одиниці, в якій особа зареєстрована як безробітна чи звернулася для пошуку роботи. При цьому, без згоди особи їй не може пропонуватися робота, яка потребує зміни місця проживання або місця перебування.

14:25 06.02.2023

Продовжується програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота»

Програма «Власна справа» передбачає надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу. Прийом документів по першій хвилі стартував 1 лютого і триватиме по 12 лютого. Загалом у 2023 році передбачено 20 хвиль.   За цією програмою можна отримати від 50 до 250 тис грн. в залежності від кількості створених робочих місць: одне робоче місце – до 150 тис. грн, два і більше - 250 тис. грн.    Отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, які не мають досвіду підприємницької діяльності. Для цього потрібно подати заяву та свій бізнес-план через портал Дія https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu . Далі «Ощадбанк» проводить оцінку ділової репутації заявника. У разі його позитивного рішення, обласний центр зайнятості розглядає бізнес-план та проводить онлайн-співбесіду з претендентом на мікрогрант. Остаточне рішення щодо надання коштів чи відхилення пропозицій ухвалює Державний центр зайнятості.

12:05 03.02.2023

Праця на Перемогу

У рамках урядової ініціативи "Армія відновлення" безробітні області долучаються до суспільно корисних робіт. У поточному році такі роботи розпочалися 1 лютого у 4-х територіальних громадах області за участю 47 безробітних. Наразі вони прибирають придорожні та прибережні смуги, вирубують чагарники, заготовляють дрова, плетуть маскувальні сітки для потреб ЗСУ.   На період участі у суспільно корисних роботах з безробітними укладається строковий трудовий договір, оплата праці не може бути нижчою ніж розмір мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні складає 6700 грн.

09:24 03.02.2023

«Нетипові» пропозиції від роботодавців області

На Чернігівщині чимало хороших пропозицій від роботодавців, які готові платити гідну заробітну плату. База вакансій служби зайнятості оновлюється щодня, переглянути її можна на порталі державної служби зайнятості за посиланням https://chg.dcz.gov.ua. Найбільше вакансій для лікарів, слюсарів, водіїв, швачок, електромонтерів, підсобних робітників тощо. Серед пропозицій від роботодавців області є і «нетипові», такі як: •        апаратник формування целофанової плівки; •        дефектоскопіст рентгено-гамаграфування; •        заливальник металу; •        молодший науковий співробітник (філософія, історія, політологія); •        сажотрус; •        налагоджувальник холодноштампувального устаткування. Більше вакансій на сервісі "Єдиний портал вакансій" https://jobportal.dcz.gov.ua Телеграм канал актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz

14:26 27.01.2023

У Чернігові потрібні водії тролейбусів

   Роботодавець гарантує офіційне працевлаштування, стабільну заробітну плату, соціальний пакет, комфортні умови праці. Працевлаштуватись можуть навіть ті, хто не має відповідної професійної підготовки та досвіду роботи, але є бажання навчатись та працювати.   Підготувати кадри і укомплектувати вакансії КП «Чернігівському тролейбусному управлінню» допомагає служба зайнятості. У зареєстрованих безробітних є можливість безкоштовно вивчитись на водія тролейбуса всього за три місяці у Львівському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.   Наразі підприємство має потребу у 16 водіях. До речі, у минулому році за сприяння служби зайнятості на підприємстві укомплектовано 12 вакансій. Отже, якщо бажаєте в стислі терміни отримати затребувану на ринку праці професію чи підвищити кваліфікацію, звертайтеся до служби зайнятості.     Консультацію щодо професійного навчання ви можете отримати в будь-якому структурному підрозділі обласної служби зайнятості, зручному для вашого відвідування; в обласному центрі зайнятості за телефоном (0462) 64-04-90, або на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

08:46 25.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь