Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Бобровицький відділ Ніжинської філії Чернігівського ОЦЗ

За 2021 рік – 12,2 тис. працевлаштованих

Саме стільки громадян області знайшли роботу за направленням служби зайнятості, з них майже 16% - оперативно, до набуття статусу безробітного. Про це повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

15:54 12.01.2022

Звіт роботодавців до 1 лютого до Центру зайнятості

Шановні роботодавці! Не зайвим буде нагадати, що до 01 лютого юридичні особи з чисельністю штатних працівників від 8-ми осіб мають подати до служби зайнятості Інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню за 2021 рік. 01 лютого 2022 року – останній день подання Інформації. Відповідно до ч. 2 ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення» встановлюється квота:

11:04 11.01.2022

Займаєтесь посередництвом у працевлаштуванні - звітуйте до служби зайнятості

Це стосується тих роботодавців, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні в Україні, здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців, надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

15:01 10.01.2022

ТОП-10 вакансій на початок року

На початок січня 2022 року в базі даних Чернігівської обласної служби зайнятості налічувалось понад 700 вакансій. Серед них є й високооплачувані. Отже, кому роботодавці Чернігівщини готові платити найбільше і скільки саме?

10:32 05.01.2022

Допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї

1 січня 2022 року набирає чинності Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей». Фінансова допомога - допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, яка є безвідсотковою поворотною фінансовою допомогою та надається одноразово у безготівковій формі за рахунок коштів державного бюджету непрацюючій працездатній особі із числа членів малозабезпеченої сім’ї, та яка зареєстрована як безробітна, для організації підприємницької діяльності та сприяння її економічній самостійності.

16:34 04.01.2022

Роботодавцям на замітку: з'явилася вакансія – повідомте службу зайнятості

Про це роботодавців зобов’язує Закон України «Про зайнятість населення». Причому зробити це потрібно не пізніше ніж через 3 робочі дні з дати відкриття вакансії. Відтак добором кадрів для вас займуться професіонали. Роботодавець може подати звіт № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)»  особисто до будь-якого центру зайнятості (філії) незалежно від місцезнаходження підприємства, а також засобами електронного зв’язку, зокрема через «Електронний кабінет роботодавця» на сайті державної служби зайнятості.

10:39 04.01.2022

Безробітні можуть стати патронатними вихователями

Про таку альтернативу безробіттю інформують шукачів роботи в службі зайнятості. Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічна реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Щоб стати патронатним вихователем треба спочатку пройти первинний відбір на відповідність визначеним критеріям, а потім - спеціальний курс навчання. Серед вимог до патронатного вихователя такі: мати добровільного помічника, згоду усіх членів своєї родини, які проживають у помешканні, досвід виховання дитини, відповідні умови для перебування дитини, бути працевлаштованим лише як патронатний вихователь і не мати іншого підробітку тощо.

12:22 24.12.2021

Інформує обласна служба зайнятості: за 11 місяців - 11,7 тисяч працевлаштованих

Саме стільки громадян області знайшли роботу за направленням служби зайнятості, з них майже 16% - оперативно, до набуття статусу безробітного. Служба зайнятості сьогодні значно розширила зону пошуку роботи та персоналу, працюючи на засадах рекрутингу, тобто на повному ринку праці. На замовлення роботодавців, а отже з гарантією працевлаштування, організовується професійне навчання безробітних.  Протягом січня-листопада поточного року опановували нову професію чи підвищували кваліфікацію 2,4 тис. безробітних громадян. Вчаться вони не лише у навчальних закладах області, а і в Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, які діють в 11 областях України та здійснюють навчання за 95 ліцензованими робітничими професіями та багатьма напрямами курсів цільового призначення. Дієвою формою матеріальної підтримки безробітних є громадські та інші роботи тимчасового характеру, до участі у яких залучено 1,9 тис. безробітних області. Загалом протягом січня-листопада 2021 року в області послугами державної служби зайнятості скористалися 33,2 тис. безробітних громадян, що перебували на обліку. Станом на 1 грудня  2021 року в області налічувалось 9,1 тис. безробітних. Водночас роботодавці потребували 1,1 тис. працівників. Отож, на кожне вільне робоче місце претендувало 8 осіб. Чернігівський обласний центр зайнятості

08:49 20.12.2021

Служба зайнятості пропонує колишнім військовослужбовцям та учасникам АТО/ООС безкоштовне навчання

Пройти перепідготовку або підвищення кваліфікації за професіями й спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності можна, отримавши ваучер на навчання. Він видається одноразово і за умови, що колишні військовослужбовці та учасники АТО/ООС не перебувають на обліку в службі зайнятості як безробітні. Професію (спеціальність) чи напрям підвищення кваліфікації людина обирає самостійно з переліку, затвердженого Міністерством економіки України. На сьогодні він налічує 43 робітничі професії та 27 спеціальностей. Оплата ваучерів здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Його вартість встановлюється в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 01 грудня це 24 810 грн.) Також людина самостійно обирає навчальний заклад (обов’язково з відповідною ліцензією на надання освітніх послуг) та форму навчання.

10:42 02.12.2021

14 579 пропозицій роботи у базі вакансій обласної служби зайнятості

14,6 тис. пропозицій роботи від роботодавців були наявними в базі вакансій обласної служби зайнятості протягом січня-жовтня 2021 року. Найбільше вакансій було у сільському господарстві (22,1%), на підприємствах переробної промисловості (15,5%), в сфері торгівлі (12,4%), державному управлінні й обороні (11,8%). Найменше пропозицій роботи – у сфері інформації та телекомунікації, фінансовій та страховій діяльності, операцій з нерухомим майном, у добувній промисловості. Щоденно в базі вакансій обласної служби зайнятості актуальними є близько тисячі пропозицій легальної роботи, ознайомитися з якими можна на нашому сайті за посиланням: https://chg.dcz.gov.ua/. База оновлюється щодня.

08:13 25.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь