A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Відверті фото в соцмережах

Дата: 25.08.2021 12:08
Кількість переглядів: 239

Коли дорослі люди обмінюються інтимними фото — це нормально. Таке явище називається секстингом, і головне — аби всі учасники були згодні надсилати/отримувати такі світлини.
Але буває, що інтимні фотографії людини оприлюднюють без її згоди чи шантажують можливістю розіслати їх друзям і знайомим. Це може статися внаслідок хакерської атаки ваших акаунтів у месенджерах або в хмарних сховищах. Якщо ви зіткнулись із подібним, ліпше мати план дій.
Якщо впевнені, що не маєте інтимних фото, ніколи їх не робили та нікому не надсилали, то просто ігноруйте шантажистів. Ймовірно, це шахраї, які або взагалі не мають ваших світлин, або мають фейкові зображення, створені за допомогою технології deep fake.

Якщо фото у вас були, то є сенс зіграти на випередження. Напишіть у соцмережах пост і розкажіть про ситуацію, що склалася. Не потрібно вибачатися та виправдовуватися. Ви доросла людина, яка не зробила нічого протизаконного. Зазвичай у відповідь на оприлюднення отримують не гейт, а підтримку та розуміння.

Не варто платити шантажистам і погоджуватися на їхні умови. Це тільки стимулює продовжувати вас шантажувати.

Зверніться в поліцію. Ви маєте право написати заяву до кіберполіції, а працівники правоохоронних органів зобов’язані її розглянути.

Якщо соромно і страшно — зверніться за підтримкою. Постарайтеся переконати себе в тому, що ви нічого поганого не зробили, а за необхідності — зверніться до психолога чи до центрів підтримки.

Захистіть доступ до вашого телефону й соцмереж за допомогою двофакторної аутентифікації та складних паролів. І пам’ятайте: якщо партнер/-ка робить ваші інтимні знімки проти вашої волі або вимагає такі фото зробити — це тривожний дзвоник.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь