A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Фонд соціального страхування України

ДО УВАГИ РОБОТОДАВЦІВ ТА ЗАСТРАХОВАНИХ ОСІБ!

У зв'язку із змінами в адміністративно-територіальному устрої України, з метою приведення структури органів Фонду соціального страхування України у відповідність до Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року № 807-ІХ, постановою правління Фонду соціального страхування України від 18.11.2021 № 35 «Про внесення змін до структури органів Фонду соціального страхування України та граничної чисельності працівників Фонду соціального страхування України», з 01.03.2022 року затверджено нову структуру управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, у складі якої буде 5 відділень (замість 8 існуючих на сьогодні), а саме: Корюківське, Ніжинське, Новгород-Сіверське, Прилуцьке, Чернігівське.

12:02 09.02.2022

Кількість профзахворювань збільшилась на 31,6% за річними підсумками

У минулому році Фондом соціального страхування України зареєстровано 2 921 випадок набуття українськими працівниками професійного захворювання. Кількість встановлених профзахворювань збільшилась на 31,6%, або 701 випадок порівняно з 2020 роком.    Основною причиною набуття статусу потерпілого на виробництві через професійне захворювання у минулому році залишились хвороби органів дихання, захворювання опорно- рухового апарату та хвороби слуху.    Зверніть увагу, професійне захворювання набувається працівниками через системний, зазвичай довготривалий вплив негативних виробничих факторів. Тож випадки захворювання працівників закладів охорони здоров’я на COVID-19 не входять до зведених даних по професійним захворюванням, оскільки є гострими професійними захворюваннями, тобто вважаються нещасними випадками на виробництві та включаються до відповідної аналітичної інформації.

09:10 07.02.2022

Середній розмір допомоги по вагітності та пологах від Фонду склав 40,5 тис. гривень

Понад 125 тисяч працюючих українок знаходились у декретній відпустці упродовж 2021 року. Фонд соціального страхування України профінансував для них понад 5 мільярдів гривень допомог по вагітності та пологах.   За оперативними підсумками минулого року середній розмір декретної допомоги від ФССУ склав 40,5 тисячі гривень. Це на 17,6% більше, ніж упродовж 2020 року. Зазначена допомога надається Фондом застрахованим особам у розмірі 100% середнього доходу за весь період перебування у відпустці по вагітності та пологах.   Слідкувати за станом фінансування декретних допомог можна онлайн у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund (для цього необхідно знати точну дату отримання Фондом заяви-розрахунку, поданої роботодавцем за відповідним лікарняним).   Після того, як роботодавець отримав кошти від Фонду соціального страхування України, він має здійснити виплату допомоги по вагітності та пологах своїй працівниці у найближчий після дня призначення допомоги строк, встановлений для виплати заробітної плати, або одразу після отримання коштів від Фонду. Звертаємо увагу, що виплата допомоги має бути здійснена роботодавцем у повному обсязі однією сумою, поділ допомоги по вагітності та пологах не передбачено.

14:13 21.01.2022

Українським працівникам нарахували вже 5 млрд грн допомог за е-лікарняними від Фонду

Після старту реформи лікарняних у червні 2021 року українські роботодавці подали на оплату до Фонду соціального страхування України понад 2 мільйона електронних листків непрацездатності своїх працівників.    Сума нарахованих за е-лікарняними допомог від Фонду склала вже майже 5 мільярдів гривень.  Дата фінансування допомоги за електронним лікарняним прямо залежить від дати подання за ним заяви-розрахунку роботодавцем – так само, як і за паперовим листком непрацездатності. Тож, аби слідкувати за станом фінансування онлайн, потрібно знати точну дату подання заяви – працівники можуть дізнатись її безпосередньо в роботодавця, або у відділенні Фонду, де його зареєстровано. Контакти у розрізі регіонів (необхідно назвати свій ідентифікаційний код): http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/968493.

14:08 21.01.2022

Реформа лікарняних: українці оформили понад 4,5 млн електронних документів

Від початку реформи електронних листків непрацездатності українці понад 4,5 млн разів скористались новою послугою. Таку цифру повідомляють у Пенсійному фонді України. Водночас, згідно даних МОЗ, в електронній системі охорони здоров’я було створено більше 6 млн медичних висновків про тимчасову непрацездатність, на підставі яких для працевлаштованих українців формуються е-лікарняні. 

16:52 18.01.2022

У 2021 році за лікарняними від ФССУ звернулись понад 3 млн працюючих

За підсумками 2021 року на пів мільйона більше українців звернулись до Фонду соціального страхування України за допомогами по тимчасовій непрацездатності в разі лікування захворювань, травм, догляду за хворими рідними, проходження самоізоляції від COVID-19 тощо.    Загалом у минулому році Фонд прийняв на оплату лікарняні, видані понад трьом мільйонам працівників – на 22,7% більше, ніж упродовж 2020 року.

11:52 13.01.2022

Українці отримали понад 15,7 мільярда гривень лікарняних від ФССУ у минулому році

Упродовж 2021 року Фонд соціального страхування України направив на виплату допомог по тимчасовій втраті працездатності понад 15,7 мільярда гривень.    Видатки Фонду на фінансування лікарняних у разі хвороб (у тому числі на COVID-19), травм, догляду за хворими рідними, самоізоляції тощо зросли на 4 мільярда гривень порівняно з 2020 роком.    Такий рівень зростання пов’язаний, у першу чергу, із поширенням коронавірусної хвороби – за підсумками минулого року суттєво збільшилась кількість днів, які українці провели на лікарняних. Зокрема, у січні–листопаді 2021 року ФССУ прийняв на оплату 36,7 мільйона днів лікарняних, що на 22,7% більше, ніж за той же період 2020 року. З’ясувати, чи вже було профінансовано ваш е-лікарняний, можна онлайн – інформація про стан фінансування лікарняних і декретних допомог щоденно оновлюється у телеграм-каналі https://t.me/socialfund. Щоб дізнатись дату фінансування, потрібно знати точну дату подання роботодавцем заяви-розрахунку за е-лікарняним – не втрачайте зв’язок і цікавтесь станом оформлення заяви. Уточнити дату можна також у відділенні Фонду, для цього у кожному обласному управлінні створено окремі гарячі лінії: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/968493. 

11:49 13.01.2022

Понад 10 тисяч потерпілих на виробництві пройшли санаторно-курортне лікування за кошти Фонду

За оперативними підсумками 2021 року понад 10 тисяч осіб з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання були забезпечені курсом санаторно-курортного лікування за кошти Фонду соціального страхування України.    З них 65,5% осіб пройшли санаторно-курортне лікування у літній період.    Фонд здійснює фінансування системного проходження такого лікування для всіх потерпілих, яким МСЕК визначена потреба, аби покращити здоров’я осіб з інвалідністю та упередити настання ускладнень.     Особи з інвалідністю мають право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування за кошти ФССУ. Для зручного вибору на вебпорталі Фонду розміщено інформаційний перелік санаторно-курортних закладів у розрізі регіонів, місцерозташування та профілів санаторно-курортного лікування, за якими надаються послуги потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Перелік доступний на головній сторінці офіційного вебсайту ФССУ у розділі «Оголошення»: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/962596.

12:55 06.01.2022

Фінансування лікарняних і декретних допомог здійснюється Фондом без затримок

Сьогодні Фондом соціального страхування України було повністю погашено заборгованість з виплати допомог по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах. Виплати усіх видів матеріального забезпечення здійснюються вчасно та в повному обсязі для 11,5 мільйона застрахованих осіб у разі настання страхового випадку.    Так, 04.01.2022 на фінансування допомог по тимчасовій непрацездатності Фонд направив 519,3 млн грн, декретних допомог – 115,5 млн грн, допомог на поховання – 1,3 млн гривень.    Нагадаємо, у грудні минулого року Фонд направив на лікарняні і декретні допомоги 1,75 мільярда гривень фінансової допомоги з державного бюджету. Виділені рішенням Уряду кошти дозволили профінансувати більшу частину заборгованості із виплати матеріального забезпечення, яка сьогодні була закрита у повному обсязі.    Довідково. Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» фінансування допомог за лікарняними листками здійснюється на рахунок роботодавців протягом десяти робочих днів після прийняття Фондом заяви-розрахунку.

12:53 06.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь