A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Фонд соціального страхування України

Фонд гарантує страховий захист внутрішньо переміщених осіб

Страховий захист внутрішньо переміщених осіб є одним із пріоритетних напрямів роботи Фонду соціального страхування України. З першого дня війни фахівці Фонду почали роботу над адаптацією порядків призначення допомог до умов воєнного стану – це дозволило ФССУ нарахувати напряму вже понад 19,5 млн гривень лікарняних і декретних для евакуйованих працівників. Надання таких допомог здійснюється Фондом без залучення роботодавця на особисті банківські картки працівників.

11:57 22.08.2022

Потерпілі українці отримали ліки і медвироби на 32,6 млн грн за кошти Фонду

Майже сім тисяч потерпілих на виробництві громадян України було забезпечено лікарськими засобами та виробами медичного призначення за кошти Фонду соціального страхування України у І півріччі 2022 року. На повне забезпечення усіма необхідними ліками і медичними виробами Фонд направив 32,6 мільйона гривень.    Лікарські засоби та медвироби за рахунок коштів Фонду отримує кожен потерпілий внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, якому визначена така потреба для лікування прямих наслідків страхового випадку. ФССУ забезпечує потерпілих до повного відновлення здоров’я або пожиттєво.    Участь у соціальній програмі забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення беруть аптечні заклади з усієї України, яким Фонд відшкодовує вартість відпущених препаратів. Також потерпілі на виробництві можуть придбати необхідні ліки та медвироби у будь-якому українському аптечному закладі – ФССУ компенсує їх вартість на підставі розрахункових документів.     Зазначимо, потреба в забезпеченні визначається МСЕК та лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я.

12:58 22.07.2022

До уваги зацікавлених.

В умовах воєнного стану фахівці Фонду соціального страхування України продовжують роботу задля надання усіх видів допомог і страхових виплат українцям. Відповіді на найпоширеніші запитання, які ми отримуємо від працівників під час війни, завжди можна знайти онлайн на ресурсах Фонду соціального страхування України: Вебпортал: www.fssu.gov.ua Facebook: https://www.facebook.com/SocialFundUA Telegram: https://t.me/socialfund Twitter: https://twitter.com/InsuranceFund Instagram: https://instagram.com/insurance_fund

12:56 22.07.2022

Допомоги від Фонду за лікарняними склали 4,6 тис. грн на особу

За оперативними даними упродовж першого півріччя 2022 року за допомогами у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності від Фонду соціального страхування України звернулись понад 1,5 мільйона українців. У середньому за цей період кожен з них провів на лікарняних майже 11 оплачуваних за кошти ФССУ днів.  Середній розмір допомог за лікарняними від Фонду, які були нараховані для однієї застрахованої особи упродовж січня–червня, склав 4,6 тисячі гривень. Загалом у першу половину року було нараховано понад 7 мільярдів гривень допомог.   Нагадаємо, матеріальне забезпечення від Фонду соціального страхування України продовжує щоденно нараховуватись в умовах воєнного стану.   Розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності залежить від тривалості страхового стажу працівника та складає 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60% (при стажі від 3 до 5 років), 70% (від 5 до 8 років) і 100% (якщо стаж – понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства).

12:33 15.07.2022

Позначка зв’язку хвороби або травми із виробництвом в е-лікарняному встановлюється лікарями Фонду

Застраховані особи отримують від Фонду соціального страхування України компенсацію втраченого за час лікування заробітку незалежно від причин настання тимчасової непрацездатності (виключення – непрацездатність, викликана сп’янінням, протиправною діяльністю тощо). Однак якщо у загальних випадках розмір допомоги від ФССУ буде залежати від тривалості страхового стажу, то в разі травмування під час виконання посадових обов’язків чи профзахворювання Фонд профінансує допомогу в обсязі 100% середнього доходу незалежно від стажу.    Тож причина непрацездатності є важливим фактором при призначенні допомоги та поданні до Фонду заяви-розрахунку. Однак попри обставини набуття хвороби або отримання травми, на початку для пацієнтів автоматично створюється е-лікарняний з причини «1 – Тимчасова непрацездатність з хвороби або травми, що не пов’язані з нещасним випадком на виробництві».    Якщо є підстави вважати, що випадок стався внаслідок професійної діяльності працівника, одночасно буде розпочато процедуру розслідування. Участь в розслідуванні професійного захворювання або нещасного випадку беруть, зокрема, представники Фонду соціального страхування України – якщо під час розслідування зв’язок з виробництвом буде підтверджено, вони повідомлять про потребу оновити причину непрацездатності в електронному лікарняному на:

12:26 15.07.2022

Фонд виплатив понад п’ять мільярдів гривень лікарняних за час війни

Державний страховий захист від Фонду соціального страхування України зберігається для працевлаштованих українців попри воєнний стан. З початку війни Фонд виплатив застрахованим особам з усієї України понад п’ять мільярдів гривень лікарняних і декретних – допомоги від ФССУ отримав майже один мільйон українців.   Найбільше виплат отримали застраховані особи, працевлаштовані у київських роботодавців – за час війни ФССУ профінансував для них майже 1,2 мільярди гривень допомог. На другому місці за обсягом виплат лікарняних працівники Дніпропетровщини – їм виплачено 461 мільйон гривень, на третьому місці – Львівщина, 408,6 млн гривень.     Аби забезпечити виплати лікарняних попри чисельні складнощі проведення фінансування на тимчасово окуповані території, для українців, чиї роботодавці залишились в окупації, не виходять на зв’язок або не мають можливості гарантувати виплату працівникам отриманих від ФССУ коштів, фахівцями Фонду було напрацьовано механізм призначення виплат без залучення роботодавця. У таких випадках виплати призначаються застрахованій особі напряму – для цього необхідно звернутись у будь-яке зручне відділення Фонду, яке має можливість продовжувати роботу.  Перелік усіх працюючих відділень Фонду, графік їх роботи та контакти за посиланням: https://bit.ly/3LaDkIw  Нагадаємо, дата фінансування лікарняних і декретних допомог прямо залежить від дати прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець подає до ФССУ за лікарняним працівника. Слідкувати за станом фінансування можна у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund (орієнтуйтесь на дату прийняття заяви від вашого роботодавця).

10:30 13.07.2022

З 01 липня в Україні зріс прожитковий мінімум та пов’язані з ним страхові виплати

З 01 липня 2022 року в Україні планово збільшився розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб – з 2 481 гривні до 2 600 гривень.    Відповідно зросла сума пов’язаних з ним одноразових допомог, які фінансуються Фондом соціального страхування України для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також осіб, які мають право на виплати в разі втрати годувальника.   Так, для осіб, у яких право на страхові виплати від Фонду настане з 01 липня цього року, розмір допомоги складе: • потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві відповідно до ступеня втрати професійної працездатності (максимально 17 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, при 100% втрати працездатності) – 44 200 грн; • сім’ї у разі смерті потерпілого (100 розмірів прожиткового мінімуму) – 260 000 грн; • утриманцю у разі смерті потерпілого (20 розмірів прожиткового мінімуму) – 52 000 грн. Раніше ці виплати становили 42 177 грн, 248 100 грн, 49 620 грн відповідно.

10:28 13.07.2022

ФССУ продовжує фінансувати страхові виплати потерпілим на окупованих територіях

Фонд соціального страхування України продовжує фінансувати щомісячні страхові виплати для тисяч потерпілих, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях. На цьому наголосили під час робочої зустрічі представників соціального партнерства у правлінні Фонду і виконавчої дирекції ФССУ. Участь у заході взяли: голова правління Фонду Євген Котик, заступниця голови правління Наталія Землянська, члени правління Володимир Цветов і Володимир Максимчук, директор виконавчої дирекції Фонду Тетяна Михайленко та начальник управління організаційної роботи виконавчої дирекції Василь Ніконенко.

12:30 28.06.2022

Внаслідок бойових дій постраждали 355 працівників, 119 з них загинули

З початку війни внаслідок бойових дій на підприємствах України зафіксовано 180 випадків травмування та/або смерті працівників, більшість з яких групові. Під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії постраждали 355 працівників (+19 за останній тиждень), 119 з них загинули.

12:28 28.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь