A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Фонд соціального страхування України

Українці провели на оплачуваній самоізоляції від COVID-19 вже 30 тисяч днів у 2022 році

Аби зупинити поширення COVID-19, Фонд соціального страхування України оплачує українцям період самоізоляції після контакту з хворим на коронавірусну хворобу. Така допомога від Фонду продовжує нараховуватись у період воєнного стану та фінансується у розмірі 50% середнього доходу та 100% – для медичних працівників. Упродовж 2022 року застраховані особи провели на оплачуваній за кошти Фонду самоізоляції вже 30 тисяч днів – ФССУ нарахував для них понад 6 мільйонів гривень виплат, аби компенсувати втрачений за цей період заробіток. Зверніть увагу, наразі спостерігається збільшення кількості випадків захворювання на коронавірусну хворобу – тож вакцинація та дотримання протиепідемічних заходів залишаються важливими навіть в умовах воєнного стану.

10:44 13.10.2022

Внаслідок бойових дій постраждали 606 працівників, 186 з них загинули

З початку війни на підприємствах України зафіксовано 606 постраждалих внаслідок бойових дій працівників (+14 за останній тиждень). З них під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії загинуло 186 українців. Найбільша кількість потерпілих серед працівників підприємств, зареєстрованих:

10:42 13.10.2022

Етапи проходження е-лікарняного для фінансування допомоги

Щодня до Фонду соціального страхування України надходить на оплату 21,4 тисячі лікарняних на загальну суму близько 70 мільйонів гривень – вони містяться в понад 4 тисячах заявах-розрахунках, які роботодавці формують за лікарняними працівників і подають до ФССУ. І хоча запровадження електронних лікарняних дозволило автоматизувати процес отримання допомог для працівників (українцям тепер не потрібно передавати свій лікарняний чи інші паперові документи, усе вже є в системі!), сам по собі е-лікарняний не містить фінансових даних. Тож для оплати все ще потребує додаткового опрацювання з боку роботодавця і пильного контролю фахівців Фонду соціального страхування України з подальшою верифікацією.

15:11 15.09.2022

Працюючі українці мають право пройти реабілітацію після травм, отриманих внаслідок бойових дій, за кошти Фонду

Кожен працюючий українець має право на проходження після стаціонарного лікування оплачуваного курсу реабілітації після отриманих внаслідок бойовий дій травм за кошти Фонду соціального страхування України. Таке реабілітаційне лікування спрямоване на відновлення організму після завершення гострого періоду та часто дозволяє уникнути первинної інвалідності чи перешкодити подальшому погіршенню стану. Пройти курс відновного лікування після отриманих травм застраховані особи можуть на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів, направлення відбувається зі стаціонару лікарні. Забезпечення реабілітацією за кошти Фонду відбувається за адресним принципом – так, пацієнт самостійно обирає санаторно-курортний заклад для проходження лікування.

15:53 08.09.2022

Військовослужбовці продовжують отримувати грошове забезпечення на період лікарняного

Під опікою Фонду соціального страхування України перебуває близько 11 мільйонів українців – це наймані працівники, підприємці, фермери і самозайняті особи. Усі вони в разі настання страхового випадку отримують від Фонду виплати, допомоги, медичні і соціальні послуги. Однак для військовослужбовців діють інші норми соціального захисту на випадок тимчасової втрати працездатності – їм не нараховується та не виплачується допомога за лікарняними, натомість за ними на час хвороби зберігається грошове забезпечення та передбачено додаткову винагороду на час воєнного стану. Відповідно, до бюджету ФССУ не розподіляється сплачений за військовослужбовців ЄСВ – сплачений з їхнього доходу внесок надходить тільки до Пенсійного фонду України та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

15:50 08.09.2022

Як дізнатись номер е-лікарняного?

Номер електронного лікарняного – це унікальний номер, який має складну структуру та ніколи не повторюється. Він відрізняється від номеру медичного висновку, на підставі якого автоматично створюється е-лікарняний. Дізнатись номер е-лікарняного можна з повідомлення від Пенсійного фонду, яке надходить на мобільний номер застрахованої особи – SMS має надійти упродовж декількох хвилин після створення лікарняного. Номер складається з трьох частин та 19 або більше знаків, враховуючи дефіси: ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х. Він генерується у такому форматі: 1) номер випадку непрацездатності - 2) порядковий номер листка непрацездатності - 3) номер його версії.

15:47 08.09.2022

Фонд призначив понад 5,5 мільйона гривень страхових виплат постраждалим внаслідок бойових дій і сім'ям загиблих

Щоденно українські працівники отримують поранення під час роботи – російська агресія збільшила ризики травмування та смерті на робочому місці незалежно від спеціалізації та місця діяльності. Сьогодні в Україні близько 11 мільйонів працевлаштованих, ФОП, самозайнятих і фермерів – кожен з них застрахований у Фонді соціального страхування України на випадок поранення чи смерті внаслідок бойових дій. З початку повномасштабного російського вторгнення Фонд соціального страхування України вже призначив страхові виплати на суму понад 5,5 мільйона гривень – серед них одноразові допомоги сім’ям і утриманцям померлих внаслідок бойових дій, допомоги по тимчасовій втраті працездатності та щомісячні страхові виплати, які Фонд виплачуватиме потерпілим до повного відновлення здоров’я або пожиттєво.

14:54 01.09.2022

Фонд виплатив сім мільярдів гривень лікарняних і декретних допомог за час війни

Державний страховий захист від Фонду соціального страхування України зберігається для працевлаштованих українців попри воєнний стан. З початку війни Фонд виплатив застрахованим особам з усієї України 6,87 мільярда гривень лікарняних і декретних – допомоги від ФССУ отримали 1 мільйон 157 тисяч українців. Найбільше виплат профінансовано для застрахованих осіб, працевлаштованих у київських роботодавців – за час війни ФССУ профінансував для них понад 1,7 мільярда гривень допомог. На другому місці за обсягом виплат лікарняних і декретних працівники Дніпропетровщини – їм виплачено 629,8 мільйона гривень, на третьому місці – Львівщина, 548,8 млн гривень.

14:52 01.09.2022

Українці щодня отримують поранення на робочих місцях внаслідок бойових дій

За час повномасштабного вторгнення небезпека для українських працівників на робочому місці суттєво зросла – росіяни атакують цивільні об’єкти, об’єкти інфраструктури, здійснюють напади на цивільних мешканців, мінують поля та дороги. Внаслідок дій агресора, починаючи з 24 лютого, під час виконання трудових обов’язків постраждали щонайменше 529 працівників, 155 з яких загинули – українці отримують поранення на робочому місці щоденно.

12:01 22.08.2022

Внаслідок бойових дій постраждали 529 працівників, 155 з них загинули

З початку війни внаслідок бойових дій на підприємствах України зафіксовано 529 постраждалих працівників (+14 за останній тиждень). З них під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії загинуло 155 українців. Найбільша кількість потерпілих зареєстрована:

11:59 22.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь