A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Фонд соціального страхування України

Відмінності оформлення тимчасової непрацездатності у випадку е-лікарняних

    В Україні триває перехідний період впровадження е-лікарняних. До формування медичних висновків, на підставі яких для застрахованих осіб автоматично формуються е-лікарняні, вже залучені лікарі понад 550 медичних закладів.     Е-лікарняні, як і паперові, є підставою для надання працівникам допомоги по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах від Фонду соціального страхування України.      Раніше ми розповідали, як саме процес призначення матеріального забезпечення від ФССУ за е-лікарняними змінився для працівників і роботодавців. Однак відмінності наявні також і в порядку оформлення тимчасової непрацездатності лікуючими лікарями. Про них заступниця начальника управління страхових виплат та матеріального забезпечення – начальниця відділу медичної експертизи виконавчої дирекції ФССУ Марина Біляєва розповіла на вебінарі для медичних працівників на тему медичних висновків про тимчасову непрацездатність.

08:31 16.07.2021

Укладено 5,5 тис. договорів на забезпечення осіб з інвалідністю санаторно-курортним лікуванням за кошти Фонду

     За оперативними даними першого півріччя 2021 року особи з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання уклали 5 530 договорів для проходження лікування на базі санаторно-курортних закладів за кошти Фонду соціального страхування України. З них близько 3,5 тисячі осіб вже забезпечені курсом санаторно-курортного лікування.     Особи з інвалідністю мають право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування за кошти ФССУ. Для зручного вибору на вебпорталі Фонду розміщено інформаційний перелік санаторно-курортних закладів у розрізі регіонів, місцерозташування та профілів санаторно-курортного лікування, за якими надаються послуги потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Перелік доступний на головній сторінці офіційного вебсайту ФССУ у розділі «Оголошення»: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/962596.

08:44 14.07.2021

Компенсації від Фонду соціального страхування України за час ізоляції від COVID-19 склали майже 150 млн грн

Понад 130 тисяч українців знаходились на оплачуваній за кошти Фонду соціального страхування України самоізоляції під медичним наглядом з початку пандемії. Станом на сьогодні Фонд прийняв на оплату відповідні листки непрацездатності для компенсації втраченого за час ізоляції заробітку на загальну суму майже 150 мільйонів гривень.

17:04 07.07.2021

Фонд направив 400 млн грн фіндопомоги на лікарняні і декретні виплати

Фонд соціального страхування України направив 400 мільйонів гривень фінансової допомоги з державного бюджету на виплату допомог по тимчасовій втраті працездатності, по вагітності та пологах і на поховання для 80 тисяч осіб. Зазначені кошти було отримано Фондом відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.06.2021 № 578. Загалом сьогодні на фінансування матеріального забезпечення Фондом було направлено 620,6 млн гривень, з яких 400 отримано з державного бюджету. Профінансовано заяви-розрахунки, прийняті від роботодавців з 05 по 13 травня (23 %) включно.

15:27 30.06.2021

Фондом скорочено заборгованість із виплат по лікарняних

Фінансування допомог та страхових виплат здійснюється Фондом щоденно, по мірі надходжень від сплати роботодавцями єдиного внеску. За період з 14 по 25 червня 2021 року профінансовано видатки на матеріальне забезпечення за заявами-розрахунками, поданими страхувальниками, у сумі 1 555,4 млн грн, в тому числі за рахунок державної фінансової допомоги - 400 млн грн. Зазначаємо, що за період з 14 по 25 червня заборгованість зменшилась на 974 млн грн, профінансовано 214 121 листок непрацездатності за рахунок власних надходжень в сумі 574 млн грн та 400 млн грн за рахунок коштів державного бюджету.

15:25 30.06.2021

Як відбувається проходження е-лікарняного на підприємстві?

Поступово Україна переходить на автоматичне формування е-лікарняних замість видачі паперових листків непрацездатності. Перехідна модель триватиме з червня по серпень цього року, однак уже зараз багато роботодавців почнуть працювати з електронною версією звичних лікарняних. Е-лікарняні, як і паперові, є підставою для надання працівникам допомоги по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах.

15:20 14.06.2021

Допомоги від Фонду нараховано для 1,5 млн осіб за підсумками 5 місяців

Кожна застрахована особа має право на компенсацію втраченого заробітку за час тимчасової втрати працездатності, догляду за хворими родичами, самоізоляції від COVID-19, на період відпустки по вагітності та пологах тощо. Страховий захист працівників забезпечується Фондом соціального страхування України.   Так, упродовж січня–травня 2021 року за виплатами відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування звернулись понад 1,5 мільйона українців.   Нагадаємо, аби отримати допомогу від Фонду, працівник має передати своєму роботодавцю листок непрацездатності, на підставі якого здійснюється формування заяви-розрахунку. Дата фінансування Фондом допомоги прямо залежить від дати подання заяви-розрахунку.

09:26 03.06.2021

Розмір виплат за лікарняними і по вагітності та пологах зріс на 15,2% і 14,8% відповідно

Середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності за підсумками січня–квітня 2021 року зріс на 15,2% порівняно з тим же періодом 2020 року, він склав 368,07 грн. Сума середньоденної виплати допомоги по вагітності та пологах за той же період зросла на 14,8% та склала 320,35 грн. Зазначені виплати здійснюються Фондом соціального страхування України працевлаштованим особам у разі настання страхового випадку та компенсують працівникам втрачений заробіток.

16:42 26.05.2021

У квітні загальна тривалість лікарняних зросла на 65% порівняно з квітнем 2020 року

Упродовж квітня 2021 року Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування майже 470 тисяч листків непрацездатності на суму понад 1,6 мільярда гривень. Загальна кількість днів лікування, яка підлягає оплаті за кошти Фонду, склала за цей період 4,4 мільйона, що на 1,7 млн днів, або 65% більше, ніж за той же місяць 2020 року. Нагадаємо, допомоги по тимчасовій непрацездатності виплачуються Фондом соціального страхування України, починаючи з шостого дня лікарняного й до моменту одужання або встановлення МСЕК інвалідності (перші п’ять днів фінансуються за рахунок коштів роботодавця).

16:54 18.05.2021

Реабілітацію за кошти ФССУ, зокрема після ускладнень COVID-19, пройшли 2 138 застрахованих осіб

  За підсумками І кварталу 2021 року за кошти Фонду соціального страхування України медичною реабілітацією на базі санаторно-курортних закладів було забезпечено 2 138 застрахованих осіб і їх дітей.     Зазначені особи пройшли курс відновного лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм. ФССУ фінансує медичну реабілітацію за такими профілями: – нейрореабілітація; – м’язово-скелетна реабілітація; – кардіо-пульмонарна реабілітація; – медико-психологічна реабілітація учасників АТО; – реабілітація після оперативних втручань на органах зору; – реабілітація при порушенні перебігу вагітності; – інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

16:00 06.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь