A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Фонд соціального страхування України

Е-лікарняні стають підставою для призначення допомоги після зміни статусу на «готово до сплати»

Щодня в Україні зростає кількість медичних висновків про тимчасову непрацездатність, які лікарі створюють для пацієнтів замість видачі звичних паперових лікарняних. Сьогодні за даними НСЗУ сформовано вже майже 177 тисяч медвисновків, 92,9% з яких – у разі захворювання або травми загального характеру. Як і паперові, автоматично сформовані на підставі медвисновку е-лікарняні є підставою для отримання матеріального забезпечення від Фонду соціального страхування України. Однак на відміну від паперових листків, які видаються після одужання, електронний лікарняний сформується після засвідчення початку тимчасової непрацездатності працівника медичним висновком.

08:55 30.08.2021

ЯК ДІЯТИ РОБОТОДАВЦЮ, ЯКЩО ЙОГО ПРАЦІВНИКУ ВІДКРИЛИ Е-ЛІКАРНЯНИЙ

Уже з вересня заклади охорони здоров'я мають повністю перейти на формування медичних висновків замість видачі пацієнтам звичних паперових листків непрацездатності. Е-лікарняні формуються автоматично одразу після створення медичного висновку, якщо пацієнт є застрахованою особою – тобто має офіційне працевлаштування, є ФОП тощо. Також е-лікарняний автоматично відкриється для одного із застрахованих батьків, якщо медичний висновок сформовано для дитини, яка потребує догляду.

10:37 26.08.2021

Як діяти працівнику, якщо йому відкрили е-лікарняний?

Поступово Україна переходить на автоматичне формування е-лікарняних замість видачі паперових листків непрацездатності. Уже з вересня всі заклади охорони здоров'я мають повністю перейти на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність. Як діяти працівнику, якщо йому відкрили е-лікарняний? ? Якщо працівник є застрахованою особою, то в разі оформлення лікарем медичного висновку про тимчасову втрату працездатності для нього автоматично сформується е-лікарняний. Також е-лікарняний автоматично відкриється в разі оформлення медичного висновку для дитини застрахованої особи, яка потребує догляду.

09:06 25.08.2021

Фонд прийняв на оплату майже 3 тисячі е-лікарняних

Станом на сьогодні Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування 1 704 заяви-розрахунки від роботодавців для фінансування допомог за 2 867 е-лікарняними. Про це повідомила заступниця директора виконавчої дирекції ФССУ Владислава Хижняк на селекторній нараді із керівництвом і фахівцями управлінь ВД Фонду в областях і місті Києві. Участь у заході також взяли начальниця управління матеріального забезпечення та страхових виплат виконавчої дирекції Фонду Світлана Зарубіна, заступниця начальника управління – начальниця відділу матеріального забезпечення Анна Харченко, головна спеціалістка відділу медичної експертизи Ірина Калініченко, представники розробника ЄІАС Фонду та інші.

08:09 25.08.2021

Як діяти працівнику, якщо йому відкрили е-лікарняний?

Поступово Україна переходить на автоматичне формування е-лікарняних замість видачі паперових листків непрацездатності. Уже з вересня всі заклади охорони здоров'я мають повністю перейти на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність.

11:28 20.08.2021

За підсумками семи місяців потреба Фонду у видатках за лікарняними зросла на 65,8%

За оперативними підсумками січня–липня 2021 року Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування листки непрацездатності, видані у зв’язку з хворобою (у тому числі на COVID-19), травмою, самоізоляцією або доглядом за хворою дитиною на суму 9 мільярдів гривень проти 5,46 млрд гривень за той же період 2020 року. Зростання потреби у видатках склало 65,8%.

12:32 18.08.2021

За підсумками семи місяців потреба Фонду у видатках за лікарняними зросла на 65,8%

За оперативними підсумками січня–липня 2021 року Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування листки непрацездатності, видані у зв’язку з хворобою (у тому числі на COVID-19), травмою, самоізоляцією або доглядом за хворою дитиною на суму 9 мільярдів гривень проти 5,46 млрд гривень за той же період 2020 року. Зростання потреби у видатках склало 65,8%.

12:04 17.08.2021

Реабілітацію після захворювань і травм пройшли 10,7 тис. працюючих

За оперативними даними станом на 01 серпня 2021 року за кошти Фонду соціального страхування України медичною реабілітацією після перенесених захворювань і травм на базі санаторно-курортних закладів забезпечено 10 708 застрахованих осіб і їх дітей. Відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання і має високі показники ефективності в упередженні настання первинної інвалідності та відновлення здоров’я після інсультів, інфарктів, оперативних втручань тощо. Тож попри карантинні обмеження залишається важливим етапом продовження лікування складних паталогій.

08:37 11.08.2021

Кількість нещасних випадків на виробництві збільшилась на 284,6% через профхвороби на COVID-19

За підсумками першого півріччя цього року кількість страхових нещасних випадків на виробництві збільшилась на 284,6% – з 1 834 випадків у тому ж періоді 2020 року до 7 054 у 2021-му. При цьому кількість приросту орієнтовно дорівнює кількості випадків гострого профзахворювання на COVID-19, на які складено акти Н-1/П у цьому періоді, – близько 5 тис.    Смертність внаслідок нещасних випадків на виробництві, у тому числі в разі профхвороби на COVID-19, за цей період мала повільнішу динаміку зростання. Порівняно з першими 6 місяцями 2020 року кількість смертельних випадків зросла більш ніж вдвічі, або на 115,7% та склала 330 випадків.

12:07 22.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь