A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Фонд соціального страхування України

Фонд виплатив 843,7 млн грн щомісячних страхових виплат у червні

Щомісячні страхові виплати від Фонду соціального страхування України упродовж червня вже отримали 162,8 тисячі потерпілих на виробництві та членів їх родин. Загалом станом на 22.06.2022 упродовж цього місяця було перераховано на банківські картки або доставлено листоношами 843,7 мільйона гривень щомісячних страхових виплат.

15:07 23.06.2022

ФССУ відновлює направлення українців на реабілітаційне та санаторно-курортне лікування

Щороку Фонд соціального страхування України забезпечує тисячі працюючих українців реабілітаційним лікуванням після перенесених важких захворювань і травм, а потерпілих на виробництві – санаторно-курортним лікуванням. Однак через повномасштабне вторгнення росії ФССУ був вимушений призупинити направлення працівників та потерпілих до санаторно-курортних закладів, більшість з яких прихистили у своїх стінах евакуйованих українців. Водночас, потреба у реабілітації після складних патологій є нагальною. Тож з червня Фонд соціального страхування України відновлює направлення українців на реабілітаційне та санаторно-курортне лікування. Повний курс лікування фінансується за кошти Фонду.

14:13 17.06.2022

Як отримати допомогу за лікарняним, якщо ви за кордоном?

Попри вимушену евакуацію за кордон, українці не втрачають свого права на соціальний захист та забезпечуються допомогами від Фонду соціального страхування України. Зокрема, для працівників, які виїхали за кордон через війну, ФССУ фінансує лікарняні та декретні допомоги.

14:11 17.06.2022

З початку війни Фонд нарахував допомоги за понад 400 тисяч днів догляду за хворими дітьми

За оперативними даними з початку війни українці провели понад 400 тисяч днів, доглядаючи за хворими дітьми і родичами. Фонд соціального страхування України компенсує втрачений за цей час заробіток, починаючи з першого дня і за весь час догляду.

15:28 06.06.2022

Лікарняні і страхові виплати продовжують фінансуватися на Херсонщині попри окупацію

Окупація селищ і міст Херсонщини розпочалась з перших днів повномасштабного російського вторгнення, а на початку березня російськими терористами було захоплено обласний центр. Однак попри тимчасову окупацію херсонці продовжують чинити опір, а Фонд соціального страхування України постійно вирішує технічні обмеження та адаптує процеси до змінних обставин, аби забезпечити мешканців області виплатами та допомогами попри всі перепони.

15:27 06.06.2022

Допомогу за е-лікарняним тепер можна отримати на підставі витягу

Електронні лікарняні продовжують формуватися і в умовах воєнного стану, а Фонд соціального страхування України штатно здійснює їх оплату – з початку війни фінансування лікарняних і страхових виплат не призупинялось ні на день.  З травня отримати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи по вагітності та пологах українці можуть не лише на підставі оригіналу е-лікарняного, але і його витягу – відповідна постанова правління Пенсійного фонду України від 02 травня 2022 року № 4-1 «Про затвердження форми витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності» була зареєстрована в Міністерстві юстиції України 18.05.2022 за № 532/37868.    Його можна використати, наприклад, якщо роботодавець не має можливості подати заяву-розрахунок до ФССУ через бойові дії – тоді працівник може звернутись до будь-якого зручного відділення Фонду соціального страхування України для отримання виплат напряму на підставі витягу його е-лікарняного.    Витяг з Електронного реєстру листків непрацездатності формується у кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) та не потребує візиту до сервісних центрів. Однак, якщо вам потрібна паперова версія – сервісні центри ПФУ її нададуть. Також витяги е-лікарняних своїх працівників можуть зробити роботодавці.

16:10 01.06.2022

Внаслідок бойових дій постраждали 311 працівників, 103 з них загинули

З початку війни внаслідок бойових дій на підприємствах України зафіксовано 154 випадки травмування та/або смерті працівників, більшість з яких групові. Під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії постраждали 311 працівників (+15 за останній тиждень), 103 з них загинули. Найбільша кількість потерпілих зареєстрована: ? у Миколаївській області – 59 постраждалих, 24 з яких травмовані смертельно; ? Києві – 57 постраждалих, 20 смертельно; ? на Донеччині – 37 постраждалих, 8 смертельно; ? у Чернігівській області – 24 постраждалих, 7 смертельно; ? в Сумській області  – 22 постраждалих, 8 смертельно; ? а також на Київщині – 21 постраждалий, 8 смертельно.

16:05 01.06.2022

Внаслідок бойових дій постраждав 281 працівник, 96 з них загинули

З початку війни внаслідок бойових дій на підприємствах України зафіксовано 132 випадки травмування та/або смерті працівників, більшість з яких групові. Під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії постраждав 281 працівник (+19 за останній тиждень), 96 з них загинули. Найбільша кількість потерпілих зареєстрована у Миколаївській області – 54 постраждалих, 24 з яких травмовані смертельно, Києві – 51 постраждалий, 19 смертельно, на Донеччині – 31 постраждалий, 7 смертельно, а також в Сумській області  – 22 постраждалих, 8 смертельно.

10:59 17.05.2022

Тетяна Михайленко: Фонд не припиняв виплати ні на день з початку війни

Від початку війни фахівці Фонду соціального страхування України не призупиняли роботу ні на день, часто виконуючи свої обов’язки попри активні бойові дії, тимчасову окупацію та навіть зруйновані будівлі. Про це Тетяна Михайленко, директор виконавчої дирекції ФССУ, розповіла під час робочої зустрічі із заступником голови правління Фонду Наталією Землянською. Участь у зустрічі також взяв заступник директора Максим Рожанковський.

10:58 17.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь