A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Фонд соціального страхування України

Фонд забезпечив реабілітацією після хвороб, зокрема на COVID-19, і травм понад 13 тис. працюючих

З початку року за кошти Фонду соціального страхування України медичною реабілітацію після перенесених захворювань і травм було забезпечено майже 13,5 тис. застрахованих осіб та їх дітей. Зокрема, працівники проходили відновне лікування після ускладнень, викликаних хворобою на COVID-19. Право на проходження курсу реабілітації на базі санаторно-курортних закладів за кошти Фонду має кожна працевлаштована особа за наявності медичних показів.

15:51 30.09.2021

Понад 7 тис. осіб з інвалідністю отримали санаторно-курортне лікування за кошти Фонду

За оперативними підсумками 8 місяців 2021 року санаторно-курортним лікуванням за кошти Фонду соціального страхування України було забезпечено 7 331 особу з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва.    Потерпілому, якому висновком МСЕК визначена потреба в санаторно-курортному лікуванні, для проходження лікування за кошти Фонду необхідно звернутись до відділення ФССУ за місцем зберігання його справи про страхові виплати та подати такі документи:

16:08 29.09.2021

Фонд забезпечив надання понад 43 тис. медичних та соціальних послуг упродовж 8 місяців

За підсумками січня-серпня 2021 року Фонд соціального страхування України забезпечив надання понад 43 тисяч медичних та соціальних послуг для потерпілих на виробництві, їх супроводжуючих осіб, а також застрахованих осіб і членів їх сімей.     Забезпечення постраждалих через виробничі нещасні випадки або професійні захворювання медичними та соціальними послугами і всіх працюючих соціальною послугою з реабілітаційного лікування є одним з пріоритетних напрямів роботи Фонду. Надання зазначених послуг дозволяє повністю відновити втрачене внаслідок хвороб або травм здоров’я, відновити працездатність, не допустити погіршення стану, упередити настання інвалідності або підвищити якість життя.

16:00 29.09.2021

Фонд профінансував щомісячні страхові виплати за серпень у повному обсязі

15.09.2021, Фонд соціального страхування України завершив фінансування щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх родин за серпень. Кошти перераховано вчасно та в повному обсязі для майже 200 тисяч осіб. Виплати таких допомог здійснюються у наступному місяці за попередній. З початку року для потерпілих внаслідок професійних захворювань або нещасних випадків на виробництві, зокрема у разі гострих профхвороб на COVID-19, а також членів їх родин було профінансовано понад 7,7 млрд гривень щомісячних страхових виплат.

11:13 17.09.2021

ВІДПОВІДІ НА ПОШИРЕНІ ПИТАННЯ ЩОДО Е-ЛІКАРНЯНИХ

Уже з першого жовтня електронні лікарняні повністю замінять своїх паперових попередників. Упродовж наступних двох тижнів інформаційні системи, протоколи обміну даними і правила створення медичних висновків доопрацюють – аби врахувати помилки і нюанси, до яких виникали питання у лікарів, працівників і роботодавців під час тестового періоду. Тож у жовтні деякі норми, що діють зараз, будуть модернізовані. Наприклад, зміниться термін формування медвисновку і номер е-лікарняного. Але більшість положень залишаться чинними – головні з них ми докладно роз’яснили у серії публікацій про електронні лікарняні (у телеграм-каналі https://t.me/socialfund їх можна зручно знайти за тегом #елікарняні). Щодо інших консультували у коментарях в соцмережах і під час індивідуальних звернень.

10:55 17.09.2021

Потреба у видатках за лікарняними вища на 61,7% за показники 2020-го року

За оперативними підсумками восьми місяців 2021 року Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування листки непрацездатності, видані в разі хвороби, травми, самоізоляції або догляду за хворими дітьми, на суму понад 9,9 мільярдів гривень. За той же період минулого року до Фонду подали на оплату лікарняні на суму 6,1 млрд грн – на 61,7% менше. Зростання видатків за лікарняними спостерігається через збільшення середньої заробітної плати по країні і пандемію – окрім компенсації втраченого за час лікування від COVID-19 заробітку, ФССУ має додаткове фінансове навантаження, пов’язане із оплатою самоізоляції контактних осіб.

14:46 08.09.2021

До 01 жовтня е-лікарняні стають готовими до сплати через 5 днів після закриття

Перехідний період впровадження електронних лікарняних було продовжено до 01 жовтня – відповідний наказ Міністерства охорони здоров’я України № 1836 підписали 28.08.2021. На цей час пацієнти все ще можуть отримати як паперові, так і е-лікарняні залежно від закладу охорони здоров’я. А в разі вагітності та пологів, захворювання на ВІЛ або психічного розладу мають бути видані виключно паперові листки непрацездатності. Окрім відстрочення повного переходу на електронні листки непрацездатності, наказом було внесено ряд інших змін, зокрема, щодо набуття е-лікарняними статусу виданих.

10:19 07.09.2021

Заяву-розрахунок за е-лікарняними можна подати через програмне забезпечення або на паперових носіях

Кожного робочого дня до Фонду соціального страхування України роботодавці подають заяви-розрахунки для фінансування близько 17 тисяч лікарняних листків. 80% з них подаються онлайн – за допомогою клієнтського спеціалізованого програмного забезпечення. Однак зверніть увагу, що наявний в електронному кабінеті страхувальника на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України інтерфейс для подання заяв-розрахунків наразі не має функціональної реалізації. У випадку подання роботодавцем заяви-розрахунку через кабінет така заява-розрахунок не передається до органів Фонду соціального страхування України!

16:25 02.09.2021

Фонд прийняв на оплату понад 2,1 млн днів лікарняних у липні

Упродовж минулого місяця роботодавці подали до Фонду соціального страхування України заяви-розрахунки на оплату 207,8 тис. листків непрацездатності своїх працівників на суму майже 809,6 млн гривень. Загалом упродовж липня Фонд прийняв на фінансування заяви-розрахунки для компенсації втраченого заробітку за понад 2 мільйони 147 тисяч днів. Нагадаємо, за підсумками січня–липня 2021 року потреба у видатках Фонду за лікарняними листками зросла на 65,8% порівняно з тим же періодом минулого року і склала 9 мільярдів гривень.

12:12 01.09.2021

Як роботодавцю з’ясувати, є е-лікарняний первинним чи продовженням?

На відміну від допомог по вагітності та пологах, компенсації заробітку за час догляду за хворою дитиною та інших допомог, які фінансуються за кошти Фонду соціального страхування України з першого дня і до завершення тимчасової втрати працездатності, у випадку загальних захворювань або травм перші п’ять днів непрацездатності оплачуються за кошти роботодавця. А починаючи з шостого дня і до одужання – фінансуються ФССУ.

12:52 31.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь