A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Фонд соціального страхування України

Майже 17 тисяч працівників пройшли реабілітацію після важких хвороб за кошти Фонду

Цього року майже 17 тисяч працюючих українців пройшли відновлювальне лікування після важких захворювань і травм за кошти Фонду соціального страхування України. Зазначених осіб було направлено до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за їх вибором зі стаціонару лікарні – Фонд фінансує повний курс реабілітаційного лікування для усіх працюючих, для яких закладом охорони здоров’я визначена така потреба. Зокрема, цього року велика частина пацієнтів проходили реабілітацію за кошти Фонду після ускладнень, викликаних захворюванням на COVID-19.

09:52 05.01.2022

Е-лікарняні сумісників з’являться в кабінетах роботодавців: особливості оформлення заяви-розрахунку

Відсьогодні в особистих кабінетах роботодавців почали з’являтись електронні лікарняні їх працівників за сумісництвом, створені з 01 жовтня по 20 грудня. Через великий обсяг, відображення всіх е-лікарняних відбувається поступово і займе трохи часу, однак багато роботодавців уже можуть приступити до призначення за ними допомог від Фонду соціального страхування України. Раніше електронні лікарняні, попри надходження за основним місцем роботи, в кабінетах роботодавців за сумісництвом не відображались. Це призводило до неможливості призначити матеріальне забезпечення поза основним місцем роботи, адже був відсутній електронний документ, який є для цього підставою.

16:56 21.12.2021

Уряд виділив Фонду 1,75 млрд грн фінансової допомоги з держбюджету

На погашення заборгованості із виплат допомог за лікарняними буде направлено 1 мільярд 750 мільйонів гривень фінансової допомоги з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Виділена рішенням Уряду фінансова допомога дозволить Фонду соціального страхування України погасити більшу частину заборгованості із фінансування допомог по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах. Розрахунково, кошти дозволять здійснити виплати для 330 тисяч застрахованих осіб.

15:38 20.12.2021

Понад 150 тисяч українців пройшли оплачувану самоізоляцію від COVID-19 за кошти ФССУ

Аби упередити поширення коронавірусної інфекції Фонд соціального страхування України компенсує усім застрахованим особам незалежно від місця роботи втрачений за час самоізоляції від COVID-19 заробіток. З початку пандемії вже майже 154 тисячі українців знаходились на оплачуваній за кошти Фонду самоізоляції після контакту з хворими. Станом на сьогодні на фінансування прийнято лікарняні по ізоляції від COVID-19 на суму понад 171 мільйон гривень.

15:36 20.12.2021

З 01 грудня в Україні зріс прожитковий мінімум та пов’язані з ним страхові виплати

З 01 грудня 2021 року в Україні планово збільшився розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб – з 2 379 гривень до 2 481 гривні. Відповідно зросла сума пов’язаних з ним одноразових допомог, які фінансуються Фондом соціального страхування України для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також осіб, які мають право на виплати в разі втрати годувальника.

16:48 01.12.2021

Збільшився розмір щомісячних компенсацій за здійснення догляду за потерпілими

З сьогоднішнього дня було збільшено мінімальний розмір витрат на здійснення медичного і стороннього догляду за потерпілими на виробництві, які у повному обсязі компенсує Фонд соціального страхування України. Виплати за цим напрямом збільшились у зв’язку із зростанням з 01 грудня 2021 року розміру мінімальної заробітної плати з 6 000 грн до 6 500 гривень. Цей вид медико-соціальних послуг фінансується Фондом, аби забезпечити людину, яка набула інвалідності, необхідною допомогою – від щоденних візитів медичного персоналу для проведення процедур до сторонньої допомоги в побутових справах, як-от приготування та приймання їжі. Ці виплати здійснюються для осіб з інвалідністю, яким МСЕК визначена відповідна потреба, щомісячно.

16:45 01.12.2021

У номері е-лікарняного збільшується кількість знаків – це не впливає на формування заяви-розрахунку

З початку впровадження в Україні електронних лікарняних їх вигляд набув суттєвих змін – збільшився доступний для перегляду обсяг інформації, з’явились додаткові позначки і змінились різновиди статусів. А розмір унікального номеру е-лікарняного, який раніше складався з 12 знаків, не лише збільшився до 19, починаючи з жовтня, але й продовжує рости. Розповідаємо, з чого складається номер е-лікарняного, та як його елементи можуть допомогти в призначенні допомоги.

10:21 29.11.2021

Галузь охорони здоров’я стала найбільш небезпечною через пандемію COVID-19

Майже 74% осіб, які постраждали внаслідок нещасного випадку під час виконання посадових обов’язків за підсумками ІІІ кварталів 2021 року, є працівниками галузі охорони здоров’я. Більшість з них постраждали через гостре професійне захворювання на COVID-19. Загалом упродовж 9 місяців 2021 року Фондом соціального страхування України зареєстровано 9 861 потерпілого від нещасних випадків/гострих професійних захворювань на виробництві, на якого складено акти за формою Н-1/П (підтверджено зв’язок із виробництвом).

08:26 26.11.2021

Фахівці Фонду відповіли на питання бухгалтерів і роботодавців щодо роботи з е-лікарняними

Як подати заяву-розрахунок, якщо в ПІБ працівника в е-лікарняному є помилка, за якими даними визначати страховий стаж, як оплачувати лікарняні по догляду за дитиною тривалістю понад 14 днів і чи можна продовжити е-лікарняний паперовим? Ці та інші питання обговорили на консультаційній нараді, проведеній Федерацією роботодавців України для бухгалтерів і фінансових директорів підприємств. Від Фонду соціального страхування України участь у заході взяли заступниця директора ВД ФССУ Владислава Хижняк, начальниця управління страхових виплат і матеріального забезпечення Світлана Зарубіна, заступниця начальника управління – начальниця відділу медичної експертизи Марина Біляєва, а також заступник начальника відділу матеріального забезпечення Артур Чередник.

15:58 22.11.2021

Лікарняні не підлягають оплаті під час відсторонення від роботи через відмову від вакцинації

Допомоги за лікарняними листками не надаються працівникам, яких було відсторонено від роботи через відмову або ухилення від обов’язкового профілактичного щеплення проти гострої респіраторної хвороби COVID-19. Виплата не здійснюється за ті дні тимчасової непрацездатності, які збігаються з днями відсторонення від виконання обов’язків. Зверніть увагу, відсторонення від роботи працівників, для яких визначена обов’язковість щеплень проти СOVID-19, однак які відмовились від вакцинації, покликане убезпечити їх колег, відвідувачів, учнів, вихованців, студентів та інших від ризику інфікування та подальшого поширення коронавірусу SARS-CoV-2. Відмова від щеплень за відсутності абсолютних протипоказань наражає на небезпеку оточуючих.

12:10 19.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь