Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Бобровицький відділ Ніжинської філії Чернігівського ОЦЗ

Увага! Зручний сервіс від служби зайнятості - інтерактивна карта навчальних закладів області

Тим, хто планує здобути вищу чи професійну освіту та обирає навчальний заклад, Чернігівський обласний центр зайнятості пропонує скористатись зручним сервісом -  Інтерактивною картою навчальних закладів Чернігівської області.  Інформаційний ресурс включає заклади вищої освіти та фахової передвищої освіти, а також заклади професійної (професійно-технічної) освіти. На Googleкарті відображено місцезнаходження навчальних закладів області з контактними даними (адреса, телефон, сайт). Сподіваємось, що ця новація від фахівців служби зайнятості допоможе випускникам шкіл та їх батькам зорієнтуватися в навчальному середовищі Чернігівської області, а також стане у нагоді педагогам у профорієнтаційній роботі з учнівською молоддю. Живи, навчайся та працюй на Чернігівщині!

10:29 10.02.2021

ТОП-10 ВАКАНСІЙ ЛЕГАЛЬНОЇ РОБОТИ

Шукаєте роботу? Зверніться до служби зайнятості, і ви не пошкодуєте. Серед наявних в базі даних вакансій обов’язково знайдеться та, яка відповідає вашим професійним навичкам. Важливо, що служба зайнятості пропонує своїм клієнтам тільки легальну роботу, а це - належно оформлені трудові відносини, що є гарантією соціального захисту найманих працівників.

10:28 10.02.2021

Легалізація заробітної плати і трудових відносин – соціальна захищеність кожного

Легальна праця – це належно оформлені трудові відносини, які являються гарантією соціального захисту найманих працівників. Ті ж, хто обирає інший шлях, багато втрачають. Отримуючи заробітну плату або її частину в «конверті», вони позбавляють себе оплачуваних лікарняних та відпусток, належної пенсії або допомоги по безробіттю. Через тіньову зайнятість держава недоотримує значну частину податкових надходжень, а це підриває систему соціального страхування та шкодить самим працівникам.

16:43 19.01.2021

Ваучер на навчання, або новий професійний старт

   Чи знаєте ви, що в службі зайнятості можна отримати ваучер на навчання? Якщо ні – читайте уважно. Ваучер на навчання - це документ, що дає право за кошти Фонду загальнообов’язково державного соціального страхування України на випадок безробіття пройти перепідготовку, підвищити кваліфікацію за професіями та спеціальностями, а також підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні  в  навчальних закладах чи в роботодавця.    Громадяни, які мають професійну-технічну  чи  вищу освіту, не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні, можуть безоплатно отримати від служби зайнятості ваучер та підвищити свій професійний рівень.

10:17 18.01.2021

Попит роботодавців на працівників у карантинний період

Торік за сприяння служби зайнятості забезпечено роботою 18,5 тис. громадян, понад третину з них було працевлаштовано оперативно до надання статусу безробітного. Зокрема, за направленням служби зайнятості роботу знайшли 10,7 тис. офіційно зареєстрованих безробітних. Отже, кого потребували місцеві роботодавці?  Найбільше вакансій на Чернігівщині пропонувалося в сільському, лісовому та рибному господарствах, переробній промисловості, сферах торгівлі та ремонту. Найменше – у сферах адміністративного обслуговування, громадського харчування та будівництві. Така ж тенденція зберігається і на початок нинішнього року.

10:57 14.01.2021

Державна служба зайнятості  30 років допомагає людям

   Нинішній 2020 рік для державної служби зайнятості – ювілейний. 21 грудня виповнюється 30 років від дня її створення. Сьогодні – це  сучасна сервісна установа, яка демонструє нові можливості для клієнтів та є ефективним посередником між роботодавцями та шукачами роботи.

08:47 18.12.2020

 Одноразова допомога роботодавцю

    Уряд ухвалив рішення підтримати ініціативу  Президента України про виплату  одноразової матеріальної допомоги роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин. Отримання допомоги регламентується Порядком надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання, розрахунку її розміру, стягнення, повернення невикористаної її суми. З рекомендаціями щодо отримання матеріальної допомоги ви можете ознайомитися на сайті Чернігівського обласного центру зайнятості за посиланням https://chg.dcz.gov.ua/novyna/odnorazova-dopomoga-robotodavcyu-pokrokova-instrukciya-ta-perelik-neobhidnyh-dokumentiv. 

16:17 14.12.2020

Робота в легальному полі – це надійно та вигідно для працівників і роботодавців

На це орієнтує своїх клієнтів державна служба зайнятості та пропонує скористатися найбільшою базою легальної роботи в межах країни, яка знаходиться у вільному доступі на порталі державної служби зайнятості https://chg.dcz.gov.ua/.     Проте, на цьому можливості знайти гідну роботу не обмежуються. У службі зайнятості здійснюється пошук вакансій та працівників й на повному ринку праці, зокрема на засадах рекрутингу. Для цього щодня рекрутери моніторять сайти пошуку, соціальні мережі, засоби масової інформації тощо. Їх стараннями з метою полегшення пошуку роботи створено інтерактивні карти вакансій. При цьому варто пам’ятати, що легальна робота – це належно оформлені трудові відносини, які є гарантією соціального захисту найманих працівників. Ті ж, хто обирає інший шлях, багато втрачають.

11:14 14.12.2020

Якщо ви працюєте, ви – не безробітний!

Відповідно до Закону України "Про зайнятість населення" статус безробітного може набути особа працездатного віку до призначення пенсії (зокрема на пільгових умовах або за вислугу років), яка через відсутність роботи не має заробітку або інших передбачених законодавством доходів, готова та здатна приступити до роботи. Статус безробітного надається громадянам за їх особистою заявою. Там людина зазначає, що не має заробітку або інших передбачених законодавством доходів, у тому числі не забезпечує себе роботою самостійно. У день реєстрації в службі зайнятості громадянина як безробітного особистий консультант ознайомлює його з правами та обов’язками зареєстрованого безробітного. При цьому наголошується на відповідальності за подання до служби зайнятості недостовірних даних та документів.

08:58 26.11.2020

Фахівці служби зайнятості попереджають про ризики роботи «в тіні»

Про негативні наслідки неофіційних трудових відносин йдеться під час зустрічей з роботодавцями, які здійснюють фахівці служби зайнятості, нерідко - спільно з інспекторами праці. За даними Чернігівського обласного центру зайнятості, з початку року в області відвідано понад 1800 суб’єктів господарювання, зокрема у сферах будівництва, сільського господарства, торгівлі, організації харчування. Наразі інформаційно-роз’яснювальна робота триває з роботодавцями сфери транспорту та кур’єрської діяльності. Як переконують фахівці служби зайнятості, роботодавці, які працюють «в тіні», насправді багато втрачають. Перш за все, це шкодить іміджу та репутації надійного партнера. Крім того, за кожного неоформленого працівника законодавством передбачено чималі штрафні санкції, що може негативно вплинути на фінансову спроможність бізнесу.

08:31 13.11.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано