Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Бобровицький відділ Ніжинської філії Чернігівського ОЦЗ

Відкривайте й розвивайте власний бізнес в Україні!

  У службі зайнятості – найбільша база можливостей, однією з яких є започаткування безробітними власної справи. Фахівці гарантують їм на цьому шляху всебічну підтримку та сприяння, а для старту пропонують скористатися виплатою всієї суми допомоги по безробіттю одноразово.   Заохотити українців відкривати й розвивати власний бізнес має на меті й державна програма фінансової підтримки суб’єктів мікропідприємництва та малого підприємництва «Доступні кредити 5-7-9 %». Про це детальніше дізнайтесь за посиланням: https://5-7-9.gov.ua/

16:35 22.03.2021

Жінки, знайте свої права!

Під такою назвою в області щорічно проходить регіональна інформаційно-просвітницька акція, до якої долучилася й служба зайнятості. Фахівці відділу сприяння зайнятості в Бобровицькому районі Носівської РФ Чернігівського обласного центру зайнятості провели онлайн інформаційний вебінар для безробітних жінок на тему «Жінки, знайте свої права!».

15:29 17.03.2021

Легальна робота сьогодні – соціальний захист у майбутньому

Конституцією України визначено право людини на працю, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується. Проте, погоджуватись на роботу без належного оформлення трудових відносин не варт, адже легальна трудова діяльність – це основа соціальної захищеності працюючого населення.     Отож, чому робота та зарплата повинні бути офіційними? Фахівці служби зайнятості пояснюють, що відсутність офіційних трудових відносин позбавляє працівників:

14:18 12.03.2021

Служба зайнятості інформує: за 2 місяці – близько 2 тисяч працевлаштованих

  Протягом січня-лютого поточного року в області за сприяння служби зайнятості забезпечено роботою близько двох тисяч громадян, з них 35 % - оперативно, до набуття статусу безробітного. Про це повідомила директорка обласного центру зайнятості Лідія Падалка. За її словами, для задоволення кадрових потреб економіки служба зайнятості сьогодні не обмежується власною базою пропозиції робочої сили, а виходить на повний ринок праці, працюючи на засадах рекрутингу.   Лави безробітних в області поповнили майже 5 тисяч громадян – саме стільки шукачів роботи взято на облік службою зайнятості протягом двох місяців поточного року. Загалом же на обліку перебували та отримували послуги 17,8 тисяч безробітних. З них 1,1 тис. - працевлаштовано, 0,4 тис. - скеровано на професійне навчання, 0,2 тис. - залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.    Станом на 1 березня 2021 року в області налічувалось 14,2 тис. безробітних. Водночас роботодавці потребували 1,1 тис. працівників. Отож на кожне вільне робоче місце претендувало 13 осіб.

10:23 12.03.2021

ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ НА ЗАМОВЛЕННЯ РОБОТОДАВЦІВ

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ДОПОМОЖЕ ВАМ ПІДГОТУВАТИ КВАЛІФІКОВАНИХ РОБІТНИКІВ ДЛЯ ПОТРЕБ ВАШОГО ВИРОБНИЦТВА Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» служба зайнятості здійснює професійне навчання зареєстрованих безробітних на замовлення роботодавців

12:32 12.02.2021

Увага! Зручний сервіс від служби зайнятості - інтерактивна карта навчальних закладів області

Тим, хто планує здобути вищу чи професійну освіту та обирає навчальний заклад, Чернігівський обласний центр зайнятості пропонує скористатись зручним сервісом -  Інтерактивною картою навчальних закладів Чернігівської області.  Інформаційний ресурс включає заклади вищої освіти та фахової передвищої освіти, а також заклади професійної (професійно-технічної) освіти. На Googleкарті відображено місцезнаходження навчальних закладів області з контактними даними (адреса, телефон, сайт). Сподіваємось, що ця новація від фахівців служби зайнятості допоможе випускникам шкіл та їх батькам зорієнтуватися в навчальному середовищі Чернігівської області, а також стане у нагоді педагогам у профорієнтаційній роботі з учнівською молоддю. Живи, навчайся та працюй на Чернігівщині!

10:29 10.02.2021

ТОП-10 ВАКАНСІЙ ЛЕГАЛЬНОЇ РОБОТИ

Шукаєте роботу? Зверніться до служби зайнятості, і ви не пошкодуєте. Серед наявних в базі даних вакансій обов’язково знайдеться та, яка відповідає вашим професійним навичкам. Важливо, що служба зайнятості пропонує своїм клієнтам тільки легальну роботу, а це - належно оформлені трудові відносини, що є гарантією соціального захисту найманих працівників.

10:28 10.02.2021

Легалізація заробітної плати і трудових відносин – соціальна захищеність кожного

Легальна праця – це належно оформлені трудові відносини, які являються гарантією соціального захисту найманих працівників. Ті ж, хто обирає інший шлях, багато втрачають. Отримуючи заробітну плату або її частину в «конверті», вони позбавляють себе оплачуваних лікарняних та відпусток, належної пенсії або допомоги по безробіттю. Через тіньову зайнятість держава недоотримує значну частину податкових надходжень, а це підриває систему соціального страхування та шкодить самим працівникам.

16:43 19.01.2021

Ваучер на навчання, або новий професійний старт

   Чи знаєте ви, що в службі зайнятості можна отримати ваучер на навчання? Якщо ні – читайте уважно. Ваучер на навчання - це документ, що дає право за кошти Фонду загальнообов’язково державного соціального страхування України на випадок безробіття пройти перепідготовку, підвищити кваліфікацію за професіями та спеціальностями, а також підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні  в  навчальних закладах чи в роботодавця.    Громадяни, які мають професійну-технічну  чи  вищу освіту, не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні, можуть безоплатно отримати від служби зайнятості ваучер та підвищити свій професійний рівень.

10:17 18.01.2021

Попит роботодавців на працівників у карантинний період

Торік за сприяння служби зайнятості забезпечено роботою 18,5 тис. громадян, понад третину з них було працевлаштовано оперативно до надання статусу безробітного. Зокрема, за направленням служби зайнятості роботу знайшли 10,7 тис. офіційно зареєстрованих безробітних. Отже, кого потребували місцеві роботодавці?  Найбільше вакансій на Чернігівщині пропонувалося в сільському, лісовому та рибному господарствах, переробній промисловості, сферах торгівлі та ремонту. Найменше – у сферах адміністративного обслуговування, громадського харчування та будівництві. Така ж тенденція зберігається і на початок нинішнього року.

10:57 14.01.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь