Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Бобровицький відділ Ніжинської філії Чернігівського ОЦЗ

Ринок праці мовою цифр

Протягом січня-серпня 2020 року лави безробітних в області поповнили майже 20 тисяч громадян, що на 47 % більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Ріст реєстрації відбувся у всіх районах області, на рівні минулого року вона залишилася лише у Сосницькому, Срібнянському та Куликівському районах. Всього ж на обліку в службі зайнятості перебували та отримували послуги 30,6 тис. безробітних – на 21 % більше, ніж за цей період рік тому. Незважаючи на карантинні обмеження, до активних програм сприяння зайнятості цьогоріч залучено більше 10 тисяч безробітних – кожного третього на обліку. Зокрема, 6,7 тис. працевлаштовано, 1,7 тис. – залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 1,6 тис. - охоплено професійним навчанням.

16:05 10.09.2020

НАЙБІЛЬША БАЗА МОЖЛИВОСТЕЙ - ДО ВАШИХ ПОСЛУГ

Служба зайнятості гарантує легальне працевлаштування та  пропонує скористатися найбільшою базою легальної роботи в Україні www.chg.dcz.gov.ua У службі зайнятості БЕЗКОШТОВНО вам допоможуть:

15:21 03.09.2020

Кому на Чернігівщині готові платити найбільше: ТОП-10 високооплачуваних вакансій

З пом’якшенням карантину бізнес поступово відновлює діяльність, і пропозицій роботи стає більше. Нові вакансії у базі даних обласної служби зайнятості з’являються постійно. Більшість з них з мінімальним розміром заробітної плати або наближеним до нього. Проте є й високооплачувані. Станом на 10 серпня поточного року в базі даних обласної служби зайнятості налічувалося 1085 пропозицій роботи.

14:25 11.08.2020

Робота в легальному полі – надійно та вигідно…

    На це орієнтує своїх клієнтів державна служба зайнятості та пропонує скористатися найбільшою базою легальної роботи в межах країни, яка знаходиться у вільному доступі на порталі державної служби зайнятості https://chg.dcz.gov.ua/.      Проте, на цьому можливості знайти гідну роботу не обмежуються. У службі зайнятості здійснюється пошук вакансій та працівників й на повному ринку праці, зокрема на засадах рекрутингу. Для цього щодня рекрутери моніторять сайти пошуку, соціальні мережі, засоби масової інформації тощо. Їх стараннями з метою полегшення пошуку роботи створено інтерактивні карти вакансій. При цьому варто пам’ятати, що легальна робота – це належно оформлені трудові відносини, які є гарантією соціального захисту найманих працівників. Ті ж, хто обирає інший шлях, багато втрачають.

14:19 05.08.2020

Кількість вакансій у службі зайнятості поступово зростає

    Коронакриза суттєво вплинула на активність бізнесу і стала справжнім викликом для сфери зайнятості. По всій країні відбулося зменшення кількості вакансій з одночасним зростанням кількості безробітних. Проте з пом’якшенням карантину бізнес почав відновлювати діяльність, і пропозицій роботи побільшало. Так, у квітні роботодавцями було подано до служби зайнятості області 708 вакансій, у травні – 811, у червні – 946, у липні - 1685.

08:13 05.08.2020

Якщо ви працюєте, ви – не безробітний!

Працювати і одночасно перебувати на обліку в службі зайнятості – заборонено законодавством. На те він і статус безробітного. Але інколи люди ігнорують цю заборону. Чим загрожує зловживання статусом безробітного, як служба зайнятості виявляє порушників? Про це розповідає заступник директора-начальник відділу сприяння зайнятості у Бобровицькому районі Носівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Світлана Говорченко.

11:29 04.08.2020

У службі зайнятості називають 5 кроків по легалізації праці

Сьогодні тіньова зайнятість – це проблема загальнодержавного масштабу, до вирішення якої долучилася і служба зайнятості. Її фахівці називають 5 кроків по легалізації праці, а саме: 1. Сприяння легальному працевлаштуванню. У службі зайнятості – найбільша база легальної роботи в межах країни. Крім того, пошук роботи та працівників здійснюється й на повному ринку праці на засадах рекрутингу. 2. Матеріальне заохочення роботодавців до створення нових робочих місць та укладення трудових договорів. На компенсацію витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування можуть розраховувати роботодавці за умови працевлаштування на нові робочі місця громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, та суб’єкти малого підприємництва, котрі працевлаштовують зареєстрованих безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

08:59 03.07.2020

Онлайн освіта - тренд сучасності

     Онлайн освіта в усьому світі набирає обертів. Особливої актуальності та затребуваності вона набула в період карантину, пов’язаного з попередженням розповсюдження COVID-19, який змусив увесь світ повністю змінити уклад життя, зокрема навчатися в дистанційному форматі. Сьогодні є безліч курсів, навчальних каналів та вебінарів, і кожна людина може опанувати практично будь-яку навичку: від вишивання хрестиком до програмування.       Досить потужні можливості має Освітній портал Державної служби зайнятості. Ця платформа призначена для отримання шукачами роботи інформації про ринок праці, актуальні професії, вимоги роботодавців до претендентів на роботу, правила та норми складання сучасних документів, що супроводжують пошук та отримання роботи, такі, як резюме та супровідний лист. Також за його допомогою можна опанувати знання та навички, що знадобляться в роботі: комунікабельність, стресостійкість, креативність, уміння працювати в команді, навички впевненого користувача різноманітних програм та додатків. Крім того, Освітній портал дає змогу ознайомитися з послугами служби зайнятості та сучасними підходами щодо їх отримання, зокрема електронними сервісами служби, перевагами легальної зайнятості, питаннями запобігання дискримінації та гендерній нерівності при влаштуванні на роботу, загрозами нелегальної трудової міграції. Є цікаві курси про здобуття робітничих професій у навчальних закладах державної служби зайнятості.

15:12 01.07.2020

Потурбуйся про майбутнє сьогодні – працюй легально!

Громадяни, які погоджуються працювати без оформлення трудового договору, тобто неофіційно, позбавляють себе належного соціального захисту. В умовах карантину це відчули на собі ті з них, кому довелося звернутися за допомогою до служби зайнятості. Фахівці пояснюють: період роботи без оформлення трудових відносин з роботодавцем їм не буде зараховано до страхового стажу, що суттєво вплине на розмір допомоги по безробіттю, адже він залежить саме від страхового стажу та розміру заробітної плати за останнім місцем роботи.

13:49 19.06.2020

3800 онлайн-курсів на Cours?ra доступні зареєстрованим безробітним

    Що таке Courséra? Це глобальна освітня платформа, яка пропонує користувачам в усьому світі доступ до безкоштовних онлайн-курсів від найкращих університетів світу. Це гуманітарні науки, психологія, підприємництво, економіка, ІТ-технології  та багато іншого.     Навчання на платформі безкоштовне. Але якщо слухач хоче отримати сертифікат  за результатами навчання на обраному курсі, то за нього він має заплатити до 40 доларів.     Найпопулярніший формат навчання – курси від 4 до 6 тижнів, які включають відеолекції, тести, обговорення на форумах. Варто зазначити, що це міжнародна освітня платформа, тому навчання переважно – англійською мовою.

11:56 12.06.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь