A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Бобровицький відділ Ніжинської філії Чернігівського ОЦЗ

«Армія відновлення» на Бахмаччині: безробітні шиють одяг для ЗСУ

На Чернігівщині перелік суспільно корисних робіт поповнився ще одним видом – ремонт та пошиття одягу і взуття для військових. Почалися вони днями на Бахмаччині за участю безробітних. Працюють на цих роботах жінки, які володіють швейною майстерністю. Вони сподіваються, що захисникам буде зручно в пошитих їхніми руками речах.

12:14 28.06.2023

На трудовому фронті працюють на перемогу безробітні чернігівки

У складний для України час, коли мужні українці зі зброєю в руках боронять нашу Батьківщину, небайдужі громадяни в тилу роблять свій посильний внесок: допомагають армії, піклуються про переселенців та постраждалих унаслідок військової агресії, тримають економічний фронт. До праці на перемогу, а саме: «Армії відновлення», долучилися й безробітні чернігівці. Зокрема жінки плетуть маскувальні сітки.

12:28 23.06.2023

Бо можемо: безробітні допомагають волонтерам розбирати завали у Чернігові

Вже понад рік у Чернігові тривають роботи по розбору завалів та відновлення будинків місцевих жителів, які постраждали під час бойових дій. Навесні цього року до цієї важливої справи знову долучилися безробітні чернігівці, які перебувають на обліку в Чернігівській філії Чернігівського обласного центру зайнятості.

17:51 21.06.2023

«єРобота»: підсумки восьми хвиль 2023 року

За результатами восьми хвиль подання заяв на мікрогрант за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» кошти від держави отримають 76 жителів Чернігівщини на загальну суму 17,8 млн грн. Це переважно жителі обласного центру. Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення 168 нових робочих місць.

12:37 19.06.2023

«Армія відновлення»: Чернігівщина у п’ятірці лідерів серед регіонів України

 Про це повідомила очільниця обласної служби зайнятості Лідія Падалка на брифінгу в Чернігівській обласній військовій адміністрації. «Урядова ініціатива «Армія відновлення» передбачає залучення тих, хто тимчасово не працює, до суспільно корисних робіт, які в умовах воєнного стану мають оборонний характер або ж слугують для ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, забезпечують функціонування національної економіки та життєдіяльність населення. Це роботи, що не потребують, як правило, спеціальної професійної підготовки. Рішення про їх організацію приймає військове командування спільно з органами місцевої влади. У 2023 році суспільно корисні роботи проводяться в 50 з 57 територіальних громад області», - сказала Лідія Падалка.

16:59 15.06.2023

Працевлаштовано понад 2 тис. безробітних

У січні-травні поточного року послугами державної служби зайнятості в області скористалися 11,5 тис. безробітних громадян, кожного 3-го з яких охоплено активними програмами сприяння зайнятості. Зокрема, 2,1 тис. осіб знайшли роботу, ще 2,4 тис. - залучено до суспільно корисних, громадських та інших робіт тимчасового характеру. Крім того, близько сотні безробітних скеровано на професійне навчання, 183 особи для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці скористалися ваучером на навчання.

16:06 14.06.2023

Служба зайнятості: про можливості для бізнесу

Наразі ринок праці в Україні загалом і на Чернігівщині зокрема переживає складні часи. Через повномасштабне вторгнення росіян чимало українців втратили роботу, а бізнесу доводиться працювати, прилаштовуючись до реалій воєнного стану. Цього року роботодавці області ще не поспішають наймати працівників, а чисельність безробітних на обліку в службі зайнятості та кількість резюме на сайтах пошуку роботи у рази перевищують кількість вакансій. Так, у січні-травні 2023 року обласна служба зайнятості мала близько 3 тис. пропозицій роботи, що на 28% менше, ніж рік тому. Зменшилась на 18% і кількість подавачів вакансій. Станом на 1 червня в області налічувалось майже 4,9 тис. офіційних безробітних, яким служба зайнятості могла запропонувати 654 вакансії. Тобто, на кожне вільне робоче місце – черга з 7 осіб. Про це йшлося на нараді Чернігівської обласної служби зайнятості, що відбулася цього разу в Ніжині для керівників Ніжинської та Прилуцької філій і їх структурних підрозділів.

11:35 12.06.2023

Лідія Падалка: «Найнадійніша зброя на економічному фронті - працюючі підприємства»

Під час ворожого вторгненнях бізнес Чернігівщини зазнав значних втрат. Частина підприємств були зруйновані, деякі — релокувалися, хтось перестав працювати через порушену логістику, проблеми із замовленнями та реалізацією продукції. Після звільнення нашої області від окупантів ще й досі чимало підприємств працюють не на повну потужність. Втім, є й такі, що активно розвиваються, освоюючи нові напрями діяльності. Ринок праці поступово відроджується, але викликів залишається багато, зокрема, брак вакансій, дефіцит потрібних працівників, зумовлений як мобілізацією, так і переміщенням людей в межах країни чи виїздом за кордон. Особливо напружена ситуація в прикордонних громадах Чернігівської області, які постійно потерпають від ворожих обстрілів. Такими є Корюківський та Новгород-Сіверський райони, які найбільше межують з російською територією. За 4 місяці поточного року служба зайнятості мала лише 346 вакансій від роботодавців цих районів, хоча за цей період «довоєнного» 2021 року пропозицій роботи було за тисячу. Більше ніж вдвічі поменшало й самих подавачів вакансій.

10:23 02.06.2023

«Власна справа»: ще 13 мешканців Чернігівщини отримають мікрогрант

Визначено переможців 7-го у поточному році періоду прийому заяв учасників  програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», який тривав з 24 квітня по 07 травня 2023 року. Ухвалено 13 позитивних рішень щодо надання мікрогрантів мешканцям Чернігівщини. Про це повідомив заступник директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергій Роговець.

11:36 01.06.2023

Професійний догляд за килимами пропонує переможець програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота»

Перед повномасштабним вторгненням чернігівець Ігор Волков займався професійним пранням та чищенням килимів. Після звільнення Чернігівщини від окупантів відновив діяльність і попри воєнні ризики працює та розвиває свій бізнес. Залучити додаткові кошти на розвиток допомогла грантова програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

12:03 31.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь