A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Бобровицький відділ Ніжинської філії Чернігівського ОЦЗ

Як почати все «з нуля»? - знає переселенка Євгенія Голуб

Вона переїхала до Чернігова з прикордонної Семенівки. Там  - 13 років мала власний бізнес, чоловік також був при роботі, разом виховували 4-х дітей і виїжджати нікуди не збиралися. Наважилися лише тоді, коли у сусідський двір, в 30 метрах від їхнього будинку, прилетіло… Охарактеризувати наш стан тоді можна було одним словом – шок, бо ми не знали, як будемо жити далі,  - каже Євгенія. Оговтались від пережитого лише на новому місці й вирішили «стукати в усі двері». І першими стали двері  обласного центру зайнятості – сюди, замість міського центру, жінку «привів» навігатор. Тут вона дізналася про грантову програму «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», за якою на старт або розвиток бізнесу можна отримати від 50 до 250 тис. грн в залежності від кількості створених робочих місць (одного або двох). Повертати ж кошти доведеться  шляхом сплати податків і зборів, зокрема за працевлаштованих осіб.

11:29 11.07.2023

«Армія відновлення» на Чернігівщині

3532 безробітних Чернігівщини цьогоріч долучилися до суспільно корисних робіт і таким чином поповнив лави «Армії відновлення» країни. У переліку їх добрих справ - облаштування укриттів цивільного захисту, розбір завалів, ремонтно-відновлювальні, вантажно-розвантажувальні роботи, заготівля дров, чергування в пунктах незламності тощо. Також безробітні залучалися до виконання робіт для задоволення потреб ЗСУ, а саме: зведення фортифікаційних споруд, завалів на шляхах в напрямку ймовірного руху ворога, плетіння маскувальних сіток, виготовлення окопних свічок, приготування їжі та сухпайків для військових.

11:25 11.07.2023

«Армія відновлення»: у Чернігові розширили перелік суспільно корисних робіт для безробітних

Таке рішення 4 липня прийняв виконком міської ради. Зокрема, тепер безробітних залучатимуть до роботи військкоматів, де вони допомагатимуть у вирішенні питань соціального забезпечення та пільг звільнених з військової служби військовослужбовців, з оформленням документів для отримання грошової допомоги сім’ям загиблих захисників України, будуть опрацьовувати результати професійно-психологічного відбору призовників на військову службу.

15:19 07.07.2023

За рік дії проєкту єРобота на Чернігівщині створено близько 360 нових робочих місць

Минув рік зі старту програми "Власна справа" урядового проєкту єРобота. За період її дії в Україні було визначено майже 6 тисяч переможців, що передбачає створення майже 14 тисяч нових робочих місць. Зокрема, на Чернігівщині позитивні рішення отримали 166 наших земляків. Завдяки реалізації цієї програми в області буде створено близько 360 нових робочих місць.

10:46 06.07.2023

Грант для ветеранів на старт або розвиток власного бізнесу за програмою єРобота

Для кого? учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та члени їх сімей. Розмір гранту: • до 250 000 грн - для учасника бойових дій та/або особи  з інвалідністю внаслідок війни за умови створення 1 робочого місця; • до 500 000 грн - для члена сім’ї (чоловіка/дружини) учасника бойових дій та/або особи  з інвалідністю внаслідок війни за умови створення 2 робочих місць;

12:03 05.07.2023

Де та кому на Чернігівщині платять по 30 тисяч гривень?

У зв’язку з війною попит на робочу силу суттєво скоротився, але попри воєнний стан та складну економічну ситуацію роботодавці Чернігівщини потребують фахівців і можуть запропонувати гідну роботу. Так, станом на 4 липня 2023 року в області налічується 744 вакансії. Серед них є й високооплачувані:

15:30 04.07.2023

Служба зайнятості допоможе підприємцям

Іванівська територіальна громада – мальовнича сільська місцевість поблизу Чернігова, по дорозі до Києва, що об’єднує 17 сіл. У перші дні повномасштабного вторгнення деякі з них потрапили в окупацію, деякі - майже місяць перебували під перехресним вогнем. Ця громада - одна з тих на Чернігівщині, яка найбільше постраждала від бойових дій та злочинів російської армії. Для місцевих жителів ці події стали справжнім лихом, а для бізнесу - випробуванням.

11:35 30.06.2023

«єРобота»: підсумки дев’яти хвиль 2023 року

За результатами дев’яти хвиль подання заяв на мікрогрант за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» кошти від держави отримають 85 жителів Чернігівщини на загальну суму 19,9 млн грн. Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення 185 нових робочих місць.

12:10 29.06.2023

«Армія відновлення» на Бахмаччині: безробітні шиють одяг для ЗСУ

На Чернігівщині перелік суспільно корисних робіт поповнився ще одним видом – ремонт та пошиття одягу і взуття для військових. Почалися вони днями на Бахмаччині за участю безробітних. Працюють на цих роботах жінки, які володіють швейною майстерністю. Вони сподіваються, що захисникам буде зручно в пошитих їхніми руками речах.

12:14 28.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь