A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Відділ культури та туризму

Відбувся Перший регіональний фестиваль народного танцю імені Ярослава СМАЛЯ

29 квітня, в Міжнародний день танцю, на сцені Бобровицького МБК відбувся Перший регіональний фестиваль народного танцю імені Ярослава СМАЛЯ «Танець – це моє життя», присвячений талановитому балетмейстеру – хореографу Ярославу Миколайовичу СМАЛЮ, який був провідним митцем танцю з 2001 по трагічний 2015 рік, коли він пішов із життя у вічність.

15:43 01.05.2023

Співпраця з Національним науково-дослідним реставраційним центром України

Музейні працівники Бобровицької громади другий рік поспіль розвивають співпрацю із Національним науково-дослідним реставраційним центром України. 25 квітня  науковці центру  відвідали Бобровицький історичний музей з метою вивчення експонатів та експозицій. За результатами проведеної роботи фахівці установи відзначили високий професіоналізм та майстерність працівників нашого музею. Нагадаємо, що минулого року експерти  Національного науково-дослідного реставраційного  центру України відвідали музей-садибу Павла Тичини в селі Піски. Візит відбувся після деокупації села. Незважаючи на російську агресію, працівникам музею вдалося зберегти важливі експонати, що було високо оцінено фахівцями реставраційного центру.

14:55 26.04.2023

Заходи у бібліотеках до 37-х роковин Чорнобильської трагедії

26 квітня 2023 року відзначаємо 37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя сотень тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи.

11:43 26.04.2023

Вітаємо переможців фестивалю-конкурсу «Квітневі викрутаси»!

22 квітня у Ніжині, в приміщенні Ніжинського державного університету  імені Миколи Гоголя, відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс дитячого та молодіжного хореографічного мистецтва «Квітневі викрутаси». У конкурсі взяв участь зразковий хореографічний колектив «Спалах» Бобровицької школи мистецтв, керівник Людмила МОЦАК. Учасники колективу з гідністю виступили на заході та вибороли призові місця: Золотий диплом - номінація  «Естрадна хореографія»,  хореографічна композиція «Незламні»; Золотий диплом - номінація «Народна стилізація», хореографічна композиція «Все буде Україна».  

14:20 24.04.2023

Запрошуємо на фестиваль!

29 квітня о 12:00 у приміщенні Бобровицького міського Будинку культури відбудеться Перший регіональний фестиваль танцю імені Ярослава СМАЛЯ. У програмі - виступи кращих хореографічний колективів Бобровицької та сусідніх громад.

14:03 24.04.2023

Великодні зустрічі у сільських бібліотеках

У ці дні православні християни відзначають Світле Воскресіння Христове. Так сталось, що через війну наша країна переживає скрутний час.  Кожен свідомий українець робить все можливе, щоб наблизити Перемогу, а Великдень – це свято, яке символізує перемогу життя над смертю, світла над темрявою. Сільські бібліотеки готувалися до Великодніх свят та проводили заходи для всіх бажаючих.

16:42 18.04.2023

Поетичний вечір Григорія ЛИШКА

Поезія… Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність. 18 квітня просторий зал Бобровицького міського будинку культури відвідали бажаючі поринути у прекрасний світ поезії, світ людської душі, творчий світ місцевого поета Григорія ЛИШКА.

15:51 18.04.2023

Готуємося до Великодня

Великдень святкують у всьому світі, адже це свято вважається культовою подією світової історії і головним днем ​​у році для всіх християн. Кожна господиня дуже старанно готується до Великодня. Пече паски, готує крашанки, смачні страви. Але найбільше часу займає оселя, особливо її облагородження. Так і працівники закладів культури, як справжні господині, облагородили, підготували та прикрасили заклади культури до величного свята.

11:42 14.04.2023

Великодній оберіг – писанка!

Писанка – один із елементів обрядової традиції Великодня, до якого лишилися вже лічені дні. За звичаєм українці оздоблюють пасхальні яйця в Чистий Четвер. Тож бібліотекарі нашої Бобровицької бібліотеки долучилися до передсвяткового дійства. Адже за легендою - доля всього світу залежить від кількості писанок, які розписуються щорічно. І, поки писанки виготовляють, світ у безпеці, але, як тільки цей звичай забудеться або його проігнорують, диявол звільниться від залізних кайданів, якими він зараз знерухомлений, і світ буде знищено. Тому, чим більше кожен з нас зробить писанок – тим більше любові і добра буде панувати у світі. А передвеликодні дні спонукають до створення прекрасних розписних яєць з побажаннями добра, здоров'я і процвітання своїм рідним і близьким.

11:34 14.04.2023

Продовжуємо оновлення закладів культури

Працівниками кінотеатру «Прогрес» проведено косметичний ремонт фойє, закуплено нові меблі та сучасні стенди з українською символікою.   Прагнемо, щоб нашим відвідувачам було зручно та затишно. У Публічній бібліотеці також завершено ремонт абонементного відділу: встановлено металопластикові вікна, оновлено стелю, пофарбовані стіни, підлога та стелажі. В кімнаті стало стильно, затишно та зручно.

11:28 14.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь