A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Інформації установ, організацій

Заходи профілактики ієрсиніозу

Щорічно серед населення  України реєструється випадки ієрсиніозу.  Це небезпечне кишкове інфекційне захворювання має виражений сезонний характер та уражає передусім травний канал людини. В наш тривожний час у зв′язку із введенням воєнного стану та великою кількістю осіб, які вимушені покинути місця постійного проживання, треба бути особливо уважним до профілактики харчових отруєнь інфекційного та неінфекційного походження, гострих кишкових інфекцій. Кишковий ієрсиніоз – гостре інфекційне захворювання, симптомами якого є загальна інтоксикація, висипання, ураження травної системи та інших органів. Заразитись збудником можна від домашніх тварин або гризунів, зокрема, після вживання продуктів, до яких мають доступ гризуни-носії інфекції. Бактерії Yersinia enterocolitica швидко гинуть під дією сонячних променів та при висушуванні, при нагріванні до +60 °С протягом 30 хвилин, при кип’ятінні – через 10 секунд. Дезінфекційні засоби вбивають збудник протягом 1-2 годин.  Бактерії вільно переносять вплив на них  низьких температур. Більш того, при температурі 4-6 градусів, актуальною для холодильників, вони не тільки зберігаються, але й не втрачають можливості до розмноження. Враховуючи цю особливість, ієрсиніоз часто визначають ще й як «хвороба холодильників». Крім цього, бактерії добре  переносять заморожування з наступним відтаванням.

12:27 15.03.2023

Протягом січня-лютого 2023 року платники Чернігівщини сплатили понад 4,6 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

Платниками податків Чернігівської області у січні-лютому поточного року до бюджетів усіх рівнів сплачено 2,9 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 19,2 відс. перевищує фактичні надходження відповідного періоду 2022 року. Єдиного соціального внеску надійшло 1,7 млрд грн (зростання на 73,6 відс.).    Зокрема, до державного бюджету спрямовано майже 1,2 млрд грн, що становить 40 відс. загальної суми сплачених податків. Значна частина надходжень забезпечена від сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору – 473,5 млн грн (40,7 відс. надходжень до державного бюджету), податку на додану вартість – 432 млн грн (37,1 відс.), рентних платежів за користування природними ресурсами – 185 млн грн (15,9 відс.) та податку на прибуток – 42 млн грн (3,6 відс.). Сума сплачених до державного бюджету податків залишилася практично на рівні 2022 року.

16:16 14.03.2023

Рівень розрахунків за розподіл газу на Чернігівщині в 2022 році склав 98%

Оператори ГРМ, що працюють під брендом РГК, спрямували 450 млн грн. на відновлення розподілу газу на деокупованих та постраждалих внаслідок бойових дій територіях. З них 16,8 мільйонів гривень на ремонт пошкоджень внаслідок бойових дій спрямував «Чернігівгаз» у 2022 році.     На Чернігівщині сумарний рівень розрахунків за розподіл газу за минулий рік склав 98%. Цей показник по Україні був нижчим і склав 83%. Втім, це дало можливість здійснювати капітальні вкладення в реконструкцію та відновлення газових мереж, сприяти зміцненню обороноздатності України.     Найбільшою статтею витрат операторів ГРМ, що працюють під брендом РГК, у минулому році стала оплата праці - 6,4 млрд грн. Газорозподільні компанії зберегли всі робочі місця з початком війни, і здійснили релокацію частини працівників з «бойових» регіонів.

16:15 14.03.2023

До уваги платників податків, що звертаються за отриманням Довідки про відсутність заборгованості

Головне управління ДПС у Чернігівській області у зв’язку із наявністю значної кількості типових помилок при оформленні платниками Заяв про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи,  повідомляє наступне. Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі - Порядок), затверджено наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 № 733, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27.09.2018 за № 1 102/32554.

12:39 10.03.2023

Посібник та методичні рекомендації при гуманітарному реагуванні

 Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю пропонує до вашої уваги посібник для органів і закладів, залучених до організації та надання допомоги й послуг населенню, «Інклюзія осіб з інвалідністю при гуманітарному реагуванні» та "Методичні рекомендації щодо евакуації людей з інвалідністю".

15:43 02.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь