Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Інформації установ, організацій

Щодо протезування та реабілітації учасників бойових дій та постраждалих громадян в Україні

«Сьогодні немає потреби громадянам, які постраждали внаслідок війни, виїжджати за кордон для протезування та реабілітації, оскільки механізм забезпечення допоміжними засобами реабілітації забезпечується в Україні за державні кошти», - зазначив генеральний директор Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталій МУЗИЧЕНКО в інтерв’ю Телемарафону «Єдині новини», що відбувся 19 лютого 2023 року. Окремо зауважив, що у воєнний час виникла потреба щодо збільшення рівня забезпечення громадян соціальними послугами. Головним завданням держави та Фонду є забезпечення доступності соціальної підтримки для всіх категорій населення, зокрема осіб з інвалідністю.

08:54 01.03.2023

Вирішувати проблеми через діалог: в 10 громадах Чернігівської області розпочинається новий проект

Знайти порозуміння між мешканцями та іншими зацікавленими сторонами в громаді, врахувати інтереси різних груп при прийнятті рішень, побудувати стійку та продуктивну комунікацію між органами влади та жителями громади для вирішення актуальних проблем. Саме на це спрямований проєкт “Лабораторії творчого діалогу в громадах”, в якому бере участь Чернігівська область. Проєкт реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», і спрямований на посилення діалогового підходу як важливого інструменту реалізації місцевого самоврядування в українських громадах. 

16:06 23.02.2023

Міжнародний класичний університет імені П.Орлика запрошує на навчання

Аналітики Міжнародного класичного університету імені П.Орлика  спеціально для мешканців територіальних громад розробили програми освітнього та кадрового росту: Програма для осіб, що навчались в технікумах, коледжах або університетах (незалежно від року навчання та спеціальності), мають академічну довідку про навчання, - та не змогли вчасно закінчити навчальний заклад. Такі особи можуть продовжити навчання на рівні фахового молодшого бакалавра, або бакалавра, залежно від рівня, на якому вони навчались.

08:43 23.02.2023

З 15 лютого 2023 року на Чернігівщині встановлено заборону на вилов щуки

Чернігівський рибоохоронний патруль повідомляє, що з 15 лютого 2023 року, відповідно до нових Правил любительського та спортивного рибальства, у всіх рибогосподарських водних об'єктах встановлюється заборона на вилов щуки на період нересту, яка діятиме до 31 березня.   Щука – одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів.

16:46 14.02.2023

Компенсація від держави сім’ям загиблих військових.

         Сім’я кожного військового, який загинув, захищаючи Батьківщину під час повномасштабної війни, має право отримати компенсацію – одноразову грошову допомогу у розмірі 15 мільйонів гривень. Це право забезпечує Постанова Кабміну №168 від 28 лютого.          Сім’ю складають особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки. Подружжя вважається сім’єю і тоді, коли дружина та чоловік у зв’язку з навчанням, роботою, лікуванням, необхідністю догляду за батьками, дітьми та з інших поважних причин не проживають спільно.          На допомогу від держави можуть розраховувати не лише члени сім’ї загиблого захисника, але й особи, які перебували на його утриманні.

14:02 09.02.2023

8-ма річниця створення пробації в Україні.

Цьогоріч  відзначають 8-річницю створення пробації в Україні. Верховною Радою України 5 лютого 2015року було прийнято Закону України «Про пробацію»,  що стало рішучим кроком для наближення системи виконання-покарань до європейських стандартів.          Що ж таке пробація? Під поняттям пробація слід розуміти альтернативні по відношенню до позбавлення волі види покарання, які надають можливість особі, яка вчинила кримінальне правопорушення, змінитись без ізоляції від суспільства, отримати необхідну підтримку на шляху до змін.                

12:14 03.02.2023

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО САЛЬМОНЕЛЬОЗ

         Сальмонельоз – тяжке інфекційне захворювання, яке викликають мікроби сальмонели.          Основним джерелом інфекції є сільськогосподарські тварини (велика рогата худоба, свині, качки, гуси, кури), гризуни, а також людина.          Хворіють сальмонельозом люди різні за віком, але особливо сприйнятливі до цього захворювання діти.          Значну роль в розповсюдженні сальмонельозу відіграють м'ясо, птиця, яйця, риба та інші продукти тваринного походження. У ослаблених тварин мікроби проникають у м’язи ще за життя, можливо забруднення м’яса вмістом кишечника в результаті неправильної обробки туш при забої. Інфікування продуктів харчування відбувається при зіткненні сирих та готових продуктів, при їх неправильному збереженні та транспортуванні, при використанні загального кухонного інвентаря для обробки сировини (напівфабрикатів) та варених виробів.

14:14 01.02.2023

Хочеш зробити нашу країну безпечнішою? Прагнеш допомагати людям та стояти на варті правопорядку?Приєднуйся до команди!

30 січня 2023 року розпочався прийом заяв кандидатів для заміщення вакантних посад інспектора та поліцейського роти патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів» Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.  Щоб розпочати участь у конкурсному відборі, необхідно заповнити анкету за посиланням https://nabir.np.gov.ua  Наступний крок →надання пакету документів. З переліком Ви можете ознайомитись за посиланням:https://nabir.np.gov.ua/index.php?r=site%2Fcondition

09:41 01.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь