A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Інформації установ, організацій

Для студентів коледжу проведено інформаційну годину

11 квітня у ВСП «Бобровицький фаховий коледж ім. О.Майнової» лікар загальної практики-сімейний лікар Ігор ШИШКОВ провів інформаційну годину на тему: «Профілактика туберкульозу». Студенти ознайомилися із соціальними, санітарними та специфічними аспектами профілактики захворювання на туберкульоз, а також сучасними методами діагностики та лікування.

08:48 12.04.2023

До уваги платників податків!

Управління економічного аналізу Головного управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що Державною казначейською службою відкрито бюджетні рахунки по податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку для сплати мінімального податкового зобов’язання, визначеного Податковим кодексом України для земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

10:50 10.04.2023

Понад 1,7 мільярда гривень отримали бюджети Чернігівщини у березні 2023 року

У березні поточного року до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області юридичними та фізичними особами сплачено  понад 1,7 млрд грн податків та зборів. До державного бюджету спрямовано 52 відсотки загальної суми надходжень (902 млн грн). У порівнянні з фактом березня 2022 року сплачено податків у 2,5 рази більше (+545 млн грн). Порівняно з минулорічними, зросли надходження по рентній платі за користування надрами в 2,3 рази (+130 млн грн), по податку на додану вартість в 2,1 рази (+95 млн грн) та податку на доходи фізичних осіб також майже в два рази (+80 млн грн).

10:47 10.04.2023

Місячник безпеки: газовики нагадують правила безпечного користування газом та розігрують сигналізатори і сертифікати на проведення технічного обслуговування внутрішніх мереж

Щороку у квітні газовики проводять місячник безпечного користування газом у побуті. І, як показали  події цього березня, нагадувати людям про безпеку потрібно постійно, адже інколи вони нехтують елементарними правилами. Приміром, у Чернігові на Масанах мешканка однієї з квартир увімкнула плиту і пішла з дому у своїх справах. Під’їзд заповнився газом, її сусідам довелося викликати аварійну службу, і невідомо, чим би все закінчилося, якби це сталося пізніше і концентрація газу була вищою. А у Прилуках власник однієї з квартир самовільно замінював газову колонку, сплутав подачу газу та води, і залив усю газову систему багатоповерхівки водою. То ж давайте ще раз пригадаємо, чого не можна робити при користуванні газом, адже від цього залежить, без перебільшення, життя людей.

15:39 06.04.2023

З 1 квітня 2023 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2023 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до рекомендацій Інституту рибного господарства Національної академії аграрних наук України, наказом Чернігівського рибоохоронного патруля від 23.03.20213 № 36 - од на Чернігівщині встановлено нерестову заборону на промислове, любительське і спортивне рибальство.

08:48 28.03.2023

Як платнику повернути кошти помилково сплаченого ЄСВ

Відповідно до п. 5 Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.07.2021 р. №417 (далі – Порядок), повернення сум єдиного внеску здійснюється у випадках: надмірної або помилкової сплати сум єдиного внеску та/або застосованих фінансових санкцій на належний рахунок 3556;

09:13 22.03.2023

Податкова знижка за оренду житла для внутрішньо переміщених осіб

Право платника податку на податкову знижку, підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, обмеження права на її нарахування визначені ст. 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ). Відповідно до п.п. 166.3.9 п. 166.3 ст. 166 ПКУ платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, нарахованого у вигляді заробітної плати, зменшеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, фактично сплачені ним протягом звітного податкового року суми коштів, у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи.

09:10 22.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь