A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Фонд соціального страхування України

Щомісячні страхові виплати шахтарям зросли на 591 гривню за підсумками перерахунку

Фонд соціального страхування України щомісяця фінансує страхові виплати, які компенсують частину втраченого доходу відповідно до ступеня втрати працездатності, для 87,4  тисяч потерпілих гірничої галузі та членів їх сімей у разі смерті потерпілих.     За підсумками перерахунку страхових виплат з березня 2021 року середній розмір виплати шахтарям зріс на 591 гривню та склав 6 048,6 грн. Це на 1 668,6 грн більше, ніж середній показник розміру такої виплати для усіх потерпілих.      Нагадаємо, відповідно до рішення Уряду Фонд збільшив розмір щомісячних страхових виплат для потерпілих усіх галузей та членів їх родин на 11%. Перерахунок було здійснено з 01 березня для 200 тисяч осіб, на підвищені страхові виплати за березень направлено 885 млн гривень.

12:48 29.04.2021

Пандемія COVID-19 спричинила зростання кількості нещасних випадків у 3,9 раза

Щороку 28 квітня світова спільнота відзначає Всесвітній день охорони праці, покликаний звернути увагу на безпеку робочих місць, виробничі ризики, збереження життя і здоров’я працівників.    Щодня до Фонду соціального страхування України надходять сотні повідомлень щодо настання нещасного випадку на виробництві.    За кожним із зазначених повідомлень відповідні комісії, утворені роботодавцем, Держпраці або закладом охорони здоров’я проводять розслідування причин настання нещасного випадку. За підсумками проведених розслідувань фахівці Фонду соціального страхування України допомагають розробити та впровадити на підприємствах заходи із профілактики і системи управління охороною праці з метою упередження травмування працівників.    За підсумками І кварталу 2021 року Фонд соціального страхування України зареєстрував 3 502 потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві, у тому числі в разі інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов’язків, на які складено акти за формою Н-1/П (визнано комісіями пов’язаними з виробництвом).

12:46 29.04.2021

ФССУ направив 885 млн грн на підвищені щомісячні страхові виплати потерпілим та їх родинам

Фонд соціального страхування України 19 квітня завершив фінансування щомісячних страхових виплат за березень. Страхові виплати було профінансовано у збільшеному розмірі відповідно до проведеного з 01 березня перерахунку на 11%.

14:03 23.04.2021

Допомога по тимчасовій непрацездатності від ФССУ зросла на 15,9%

Середній розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності від Фонду соціального страхування України склав 365,26 грн у розрахунку на день. За оперативними підсумками І кварталу 2021 року ріст середньоденної допомоги порівняно з тим же періодом минулого року склав 15,9%.     Загалом у січні–березні Фонд прийняв на фінансування лікарняні на суму понад 4 млрд гривень. Це на 1,4 млрд гривень, або 51,8% більше, ніж у січні–березні 2020 року.     Водночас, з початку року обсяг надходжень частки від ЄСВ на рахунок ФССУ щомісяця не покриває потребу у видатках Фонду за той же період. Так, у І кварталі на рахунок Фонду надійшло 6,85 млрд грн частки від ЄСВ, потреба у видатках за той же період без врахування заборгованості на початок року склала 8,27 млрд грн, з яких 7,78 млрд грн – видатки на лікарняні, декретні та страхові виплати потерпілим на виробництві.

14:01 23.04.2021

Парламент врегулював питання щодо фінансування Фондом лікарняних з 30 червня

Верховна Рада України внесла зміни до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», якими повернула до переліку підстав для надання допомоги по тимчасовій непрацездатності від Фонду соціального страхування України випадки хвороб і травм.     Відповідний Закон України «"Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо соціального захисту у разі настання тимчасової непрацездатності)» Парламент прийняв 13.04.2021, він вводиться у дію з 30.06.2021.    Нагадаємо, раніше Законом України «Про реабілітацію у сфері охорони здоров'я», норми якого набувають чинності 30.06.2021, серед іншого, було внесено зміни до статті 22 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування». Так, у новій редакції закону було передбачено надання допомоги по тимчасовій непрацездатності на період реабілітаційного лікування, у той час як звичайні захворювання та травми – виключені з підстав для надання допомоги за лікарняними.

09:48 15.04.2021

Всесвітній день безпеки та охорони праці на робочому місці 2021 – Передбачати, підготуватися та реагувати на кризу.

Пандемія COVID-19 змусила уряди, роботодавців, робітників та населення в цілому зіткнутися з безпрецедентними проблемами щодо вірусу та багатьох наслідків, які він справив на світ праці. Всесвітній день безпеки та здоров`я на роботі буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров`я на роботі (БЗР) для підвищення стійкості для подолання криз зараз і в майбутньому, спираючись на отримані уроки та досвід зі світу праці.

11:17 13.04.2021

Потреба у видатках за лікарняними і страховими виплатами перевищує доходи від частки ЄСВ

Упродовж першого кварталу 2021 року потреба у видатках за лікарняними листками та на страхові виплати потерпілим на виробництві і їх родинам щомісяця перевищувала обсяг надходжень від частки ЄСВ до бюджету Фонду соціального страхування України.

10:09 12.04.2021

У 2021 році Фонд втратить 746 млн грн доходів через звільнення окремих підприємців від сплати ЄСВ

За розрахунками у 2021 році Фонд соціального страхування України прогнозно недоотримає 745,8 млн гривень частки єдиного внеску через зміни до законодавства щодо звільнення окремих категорій страхувальників від сплати ЄСВ.    Надходження в розмірі 9,5727% від єдиного внеску є основним джерелом доходів ФССУ та направляються на фінансування матеріального забезпечення, зокрема лікарняних і декретних допомог, страхових виплат і медико-соціальних послуг, для понад 12 млн застрахованих осіб і 200 тисяч потерпілих на виробництві та їх родин.  Так, у зв’язку із прийняттям Закону України «Про внесення змін до ЗУ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (щодо усунення дискримінації за колом платників)» від 13.05.2020 № 592-ІХ від сплати ЄСВ за себе були звільнені окремі категорії фізичних осіб-підприємців, самозайнятих та членів фермерських господарств.

10:14 07.04.2021

Фонд продовжить оплачувати лікарняні на випадок хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 тощо – як до, так і після 30 червня

У зв’язку із чисельними публікаціями в ЗМІ щодо змін у законодавстві з 30 червня 2021 року, відповідно до яких в Україні будуть оплачуватись лише лікарняні, видані на час проходження реабілітаційного лікування, повідомляємо.

10:12 07.04.2021

До уваги страхувальників та застрахованих осіб

Щоденно в робочі дні з 8.00 до 17.00 години  ви можете отримати відповіді та консультації з питань діяльності Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області та його відділень, щодо надання послуг за наступними напрямками роботи:

15:21 19.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь