A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Пенсійний фонд України інформує

Договір про добровільну сплату страхових внесків: що потрібно знати

      Укладений договір про добровільну сплату страхових внесків діє протягом року (до 31 грудня поточного року). Протягом зазначеного періоду внесення змін до вже укладеного договору не передбачено, можливе лише скасування та укладання нового.      Скасування договору призводить до втрати застрахованою особою всіх визначених договором умов, зокрема втрати страхового стажу (стаття 12 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” від 9 липня 2003 року № 1058-IV). Відповідно, якщо за укладеним договором в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування зараховано страховий стаж, рекомендується  продовжувати використовувати його до закінчення строку дії.

14:18 07.03.2024

Перерахування страхових виплат у зв язку з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням

     Щороку з 1 березня призначені потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання та особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого, щомісячні страхові виплати підлягають перерахуванню на коефіцієнт, що враховує показники зростання споживчих цін та середньої заробітної плати (доходу) в Україні (стаття 31 Закону України “Про загальнообов язкове державне соціальне страхування”).       У 2024 році коефіцієнт збільшення щомісячних страхових виплат становить 1,0796 (постанова Кабінету Міністрів України від 23.02.2023 №185 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2024 році”). Максимальний розмір збільшення за результатами індексації – 1 500 грн. Перерахування проводиться в межах максимального розміру щомісячної страхової виплати, що становить чотири мінімальні заробітні плати (7 100 грн х 4 = 28 400 грн).

14:16 07.03.2024

Щоб отримати пенсійні виплати й надалі, пенсіонери з числа ВПО мають пройти фізичну ідентифікацію до 31.03.2024

Способи ідентифікації пенсіонерів, які є внутрішньо переміщеними особами. Обов’язок періодично (кожні три або шість місяців) проходити фізичну ідентифікацію в АТ “Ощадбанк“ було визначено для осіб, які до 24.02.2022 набули статусу внутрішньо переміщеної особи (ВПО) (постанова Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 № 637 “Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам“). 

15:06 01.03.2024

ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН фахівцями Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області на віддалених робочих місцях БЕРЕЗЕНЬ 2024 РОКУ

ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН фахівцями Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області на віддалених робочих місцях БЕРЕЗЕНЬ 2024 РОКУ 

14:55 01.03.2024

Пільговики, яким пільги надаються залежно від доходів, отримають всі належні виплати у березні

Пільги деяким категоріям громадян надаються за умови, що середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу. Під час визначення органами Пенсійного фонду України середньомісячного сукупного доходу сім’ї пільговика враховується в тому числі й інформація від Державної податкової служби України про доходи пільговика та членів його сім’ї за III і IV квартали попереднього календарного року.

14:58 27.02.2024

Перерахункам пенсій у березні - бути!

На сайті Уряду оприлюднено постанову від 23.02.2024 № 185 “Про індексацію пенсійний і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2024 році“, якою передбачено проведення індексації пенсій, підвищення розмірів мінімальних пенсій по інвалідності колишнім військовослужбовцям та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, збільшення рівня мінімальних пенсійних виплат окремим віковим категоріям пенсіонерів.

14:56 27.02.2024

ЗАПИТУЄТЕ - ВІДПОВІДАЄМО

Як «перевести» виплати з «Укрпошти» на банківську картку? Українці мають право будь-якої миті за власним бажанням змінити спосіб отримання пенсії та соціальних виплат. Зокрема ті, хто отримують гроші на «Укрпошті», можуть перевести виплати на банківську картку. Змінити спосіб виплати або уповноважений банк пенсіонер може у будь-який час за своїм бажанням, подавши відповідну заяву.

14:55 27.02.2024

В Чернігові відкрили оновлене приміщення сервісного центру ПФУ

У зв’язку з переїздом, відділ обслуговування громадян № 1 (сервісний центр) Управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області, який розміщувався за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 162, здійснює прийом відвідувачів за новою адресою: м. Чернігів, вул. Музична, 1 а (район колишньої фабрики музичних інструментів).

16:46 19.02.2024

В яких банках Чернігівщини можна отримати пенсійні та соціальні виплати?

Одержувачі пенсії, житлової субсидії або пільги можуть отримувати відповідні виплати через відділення поштового зв’язку або на банківський рахунок. Отримувач виплати самостійно обирає спосіб одержання виплати, в тому числі будь-який з уповноважених банків України. Відкриття та обслуговування пенсійного рахунку в банку є безкоштовним.

12:16 13.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь