A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Пенсійний фонд України інформує

Запитуєте – відповідаємо

Чи призначать житлову субсидію, якщо домогосподарство має заборгованість зі сплати комунальних послуг? Наявність земельного паю не впливає на право отримання житлової субсидії. Водночас, при розрахунку субсидії враховується дохід, який приносить домогосподарству земельний пай (за той період, коли його отримано). Якщо земельний пай не здається в оренду і не приносить доходу, сам факт його наявності не позначається на призначенні домогосподарству житлової субсидії.

16:31 07.11.2023

Разом ми сильні! Разом переможемо!

Колектив Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області продовжує збирати допомогу нашим воїнам, які зараз на передовій. Нещодавно ми отримали новий запит від наших Захисників. Тож всі небайдужі взяли участь у благодійному проєкті «Допоможи захиснику».

12:50 07.11.2023

Як під час призначення житлової субсидії враховуються доходи подружжя?

Житлова субсидія призначається виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні осіб і розраховується на всіх членів домогосподарства (пункт 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848. Водночас, доходи подружжя враховуються під час призначення житлової субсидії і в тому випадку, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства, оскільки відповідно до статті 3 Сімейного кодексу України подружжя вважається сім’єю і тоді, коли дружина та чоловік з поважних причин не проживають спільно.

15:51 01.11.2023

На Чернігівщині обговорили підсумки роботи Головного управління Пенсійного фонду України за 9 місяців 2023 року

27 жовтня п.р. відбулося розширене засідання колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області за участю керівників структурних підрозділів та сервісних центрів (в режимі онлайн). Колегія заслухала звіти за напрямками роботи за 9 місяців та відзначила забезпечення стабільного функціонування пенсійної системи в регіоні, своєчасного призначення та проведення пенсійних та страхових виплат, надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

08:27 31.10.2023

Житлова субсидія та пільга: що спільного та в чому різниця?

Спільним є те, що це допомога, яка надається державою на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.    Однак, житлова субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово- комунальних послуг та пільга на оплату житлово-комунальних послуг – це два різних види виплат.    Житлова субсидія – це допомога від держави тим родинам, доходи яких не дозволять їм самотужки сплатити в повному обсязі кошти за спожиті житлово-комунальні послуги. Тобто, це допомога, яка залежить виключно від майнового та матеріального стану домогосподарства: маєш низький дохід – можеш отримувати житлову субсидію.    Умови призначення житлових субсидій та порядок їх надання визначено в Положенні про порядок призначення житлових субсидій, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848.    Пільга – встановлена законодавством перевага, що надається визначеним категоріям осіб.

14:23 16.10.2023

До відома громадян!

У разі наявності інформації про факти порушення антикорупційного законодавства працівниками Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області та за наявності обґрунтованого переконання, що інформація є достовірною, Ви можете надати відповідне повідомлення:

15:47 09.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь