A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Інформації установ, організацій

Військовий ПДФО: розрахунки й аргументи від Асоціації міст України.

Як місцеве самоврядування використовує військовий ПДФО, скільки його отримано й використано, що потрібно робити з цим податком обгрунтовують в Дзеркалі тижня Олександр Слобожан, Виконавчий директор Асоціації міст України та Оксана Продан, Радниця Голови Асоціації міст України на підставі'данних 754 громад. Далі: https://zn.ua/ukr/ECONOMICS/vijskovij-pdfo-khiba-revut-voli-jak-jasla-povni/

15:46 05.09.2023

Увага !Шахраї створюють фейкові оголошення з продажу дров у соцмережах

 З настанням осені активізувалися шахраї, які розміщують у місцевих групах на «Фейсбуці» фейкові оголошення про продаж дров. Такі оголошення, як правило, супроводжують фото вантажівок з дровами, які пропонують купити за вигідною ціною і одразу ж доставити до двору покупця.    Поліція закликає громадян не перераховувати гроші у якості передоплати за дрова, поки ви не впевнитеся у наявності товару.    Вчора до поліції надійшла заява від мешканки Крутянської ОТГ Ніжинського району, яка повідомила, що ще 27 серпня її батьки побачили в місцевій спільноті на «Фейсбуці» оголошення про продаж дров. Зв’язавшись із продавцем, вони надіслали йому передоплату за дрова – понад 6000 гривень. Однак товару так і не отримали, а «продавець» перестав виходити на зв'язок.

11:51 05.09.2023

Військовий ПДФО: розрахунки й аргументи від Асоціації міст України.

Податок на доходи військовослужбовців став майже такою самою гострою темою програм і дискусій у ЗМІ та соціальних мережах, як і розмір їхнього грошового забезпечення. Щоправда, питання цього податку перевело напрям дискусії з Центру на громади, — ті начебто не допомагають чи недостатньо допомагають ЗСУ.     Треба віддати належне посадовцям, які мають реальні цифри й не беруть участі в публічних дискусіях. Адже ті, хто знає бюджетне законодавство й має конкретні цифри, обґрунтувати вилучення податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) з місцевих бюджетів не зможуть.     Так, Мінфін видав роз’яснення від 15.06.2023 року №05130-14-5/16317, яким придбання допомоги для підрозділів Об’єднаних сил ЗСУ з місцевих бюджетів називає незаконним. Та й Державна аудиторська служба України дає негативні висновки щодо використання коштів громад на оборону. Хоча тільки зараз зареєстровано законопроєкти №9559-д та 9560-1, які мають легалізувати витрати муніципалітетів на оборону й дати можливість без кримінальної відповідальності допомагати військовим.    Чому допомогу громад силам оборони необхідно легалізувати й для чого в громади мають і надалі надходити 64% ПДФО, включаючи податок з грошового забезпечення військовослужбовців, обґрунтуємо цифрами і законом.

15:46 04.09.2023

Система БПД допомагає встановлювати факти, що мають юридичне значення

Що робити, коли факт є — а документів про це немає? Вони втрачені і відновити їх неможливо чи ніколи не видавалися і отримати їх немає змоги.  Тоді потрібно звертатися до суду та надавати докази, що цей факт справжній. Після отримання позитивного рішення суду можна буде звертатися до відповідних органів, щоб отримати потрібні документи. Кожна людина може отримати безоплатно консультацію юриста щодо встановлення фактів, що мають юридичне значення. А визначені законом категорії осіб, зокрема, люди з низьким доходом, ВПО, ветерани війни, члени сімей загиблих захисників і захисниць України, діти,  мають право на допомогу зі зверненням до суду.

15:29 04.09.2023

Шановні мешканці громади!

 Відділення поліції №2 Ніжинського РВП ГУНП в Чернігівській області, що обслуговує Бобровицьку та Новобасанську територіальні громади, повідомляє, що в період з 19.08.2023 року по 25.08.2023 року складено   92 адміністративних матеріали (протоколи та постанови) за вчинення адміністративних правопорушень, 3 особи притягнуто до відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння за ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, складено 10 протоколів та притягнуто до відповідальності за вчинення домашнього насильства (ст.173-2 ч.1, ч.2 КУпАП) 8 осіб, а також 4 особи притягнуто до відповідальності за неправдивий виклик спеціальних служб(поліції).

12:01 25.08.2023

Інфографіка як успішно скористатися перевагами програми “Власна справа” у 2023 році

В межах реалізації ініціативи “Покращення регіонального/місцевого бізнес-клімату” експерти ГО «Електронна республіка» у співпраці з Державний центр зайнятості та за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» розробили інфографіку з порадами, як успішно скористатися перевагами програми “Власна справа” у 2023 році. Інфографіка містить у собі інформацію з практичними порадами фізичним особам підприємцям чи юридичним особам щодо отримання мікрогранту для започаткування власного бізнесу або розвитку існуючого сумою до 250 тис. грн.

11:16 22.08.2023

Українці пенсійного віку зможуть віддалено звертатись до ПФУ

Міністерство соціальної політики активно працює над тим, аби всі громадяни, незалежно від місця їх знаходження (перебування на ТОТ, вимушеного переміщення в середині чи поза межі України) мали доступ до соціальної підтримки та пенсійних виплат. За ініціативи Мінсоцу, Уряд  ухвалив декілька рішень, які значно розширюють можливості громадян для подання заяв на зміну способу виплат (з “Укрпошти” на банківські картки), а також для проходження фізичної ідентифікації для отримання виплат. 

12:27 18.08.2023

Про організацію Всеукраїнського конкурсу творчих робіт серед молоді

Національне агентство України з питань державної служби та Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, з метою створення умов для пошуку, підтримки і розвитку амбітної та вмотивованої молоді, розширення її участі у формуванні та реалізації державної політики і державного управління, формування інтересу молодого покоління до державної служби та покращення іміджу державних службовців у суспільстві оголошує Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді, що організовується за підтримки Спілки молодих державних службовців України.

10:40 17.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь