Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Інформації установ, організацій

Об’єкти електроенергетики в небезпеці

    Із настанням весняно-літнього періоду громадяни починають господарювати на присадибних ділянках, подвір’ях, прилеглих та відкритих територіях за межами населених пунктів. І на жаль, часто таке прибирання завершується спалюванням залишків листя, сухої трави, і часто – навіть різного сміття. У такому випадку добрі наміри при наведенні чистоти і порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей, а також, нанесення значних матеріальних втрат. Ніжинський РЕМ звертається до населення  (землекористувачів) міст Ніжина, Носівки, Бобровиці та цих районів з метою забезпечення збереження і надійної роботи електричних мереж  (Постанова  КМУ від 04.03.1997  № 209 «Про затвердження Правил охорони електричних мереж» із змінами, внесеними згідно з  Постановою КМ  № 161 від 22.03.2017).

13:21 21.04.2021

Всесвітній день безпеки та охорони праці на робочому місці 2021 – Передбачати, підготуватися та реагувати на кризу

Пандемія COVID-19 змусила уряди, роботодавців, робітників та населення в цілому зіткнутися з безпрецедентними проблемами щодо вірусу та багатьох наслідків, які він справив на світ праці. Всесвітній день безпеки та здоров`я на роботі буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров`я на роботі (БЗР) для підвищення стійкості для подолання криз зараз і в майбутньому, спираючись на отримані уроки та досвід зі світу праці.

10:02 13.04.2021

До уваги найманих працівників підприємств, установ та організацій

Соціально-трудові відносини (далі – СТВ) є ключовим елементом будь-якої економічної системи. Ситуація у цій сфері в Україні залишається нестабільною, що перешкоджає розвитку трудового потенціалу країни.    З метою сприяння поліпшенню стану СТВ, прогнозування та запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К), здійснення посередництва при вирішенні таких спорів, у 1998 році Указом Президента України утворено Національну службу посередництва і примирення як постійно діючий державний орган.

12:55 08.04.2021

СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНЕ СТАНОВИЩЕ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

НАСЕЛЕННЯ Чисельність наявного населення в області, за оцінкою, на 1 лютого 2021р. становила 975,3 тис. осіб. Упродовж січня 2021р. кількість жителів Чернігівщини зменшилася на 1422 особи. Порівняно із січнем 2020р. обсяг природного скорочення збільшився на 383 особи. Упродовж січня 2021р. народилися 411 малюків. Кількість померлих склала 1862 особи.

09:57 07.04.2021

Державна організація «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області» повідомляє:

 01.04.2021 року о 14.00-15.00 відбудеться вебінар на тему: «Прозора приватизація: як легко придбати державну нерухомість для власної справи» за участі представників Фонду державного майна по Київській,Черкаській та Чернігівській областях та Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області»

15:31 29.03.2021

В Україні стартував пілотний проєкт «Почуй мене»

     Міністерство соціальної політики планує спростити процес комунікації людей з порушеннями слуху та представників органів державної влади.    За інформацією Міністерства соціальної політики, майже два мільйони українців мають порушення слуху та внаслідок багатьох факторів, зокрема, техногенних, їх кількість зростає. І, якщо раніше порушення слуху найчастіше були вродженими, то нині збільшується частка порушень, набутих у дорослому віці. Приблизно 400 тисяч громадян сьогодні спілкуються жестовою мовою.    Завдяки проєкту «Почуй мене» людям з інвалідністю стане легше отримувати будь-які державні послуги.      Відтепер на сайті Мінсоцполітики розміщено спеціальний застосунок (вкладка «Почуй мене»), де можна скористатися послугами сурдоперекладача в режимі онлайн і отримувати відповіді на свої запити у вигляді відеолиста. Звернення оброблятимуться операторами «гарячої лінії» для людей з інвалідністю Урядового контактного центру, яка працює за номером 15-39.    Пілотний проєкт «Почуй мене» реалізується Міністерством соціальної політики у співпраці з громадською організацією «Громадський рух «Соціальна єдність».

14:28 18.03.2021

Договір дарування чи заповіт?

Під час вирішення майнових питань  громадяни  запитують: «Що краще: договір дарування чи заповіт?». Заповіт – це особисте розпорядження фізичної особи на випадок своєї смерті. Особливістю спадкування за заповітом є те, що спадкоємець отримує у власність майно лише після смерті спадкодавця.  Важливо пам’ятати, що заповіт у будь-який момент можна скасувати чи змінити, якщо сама особа цього забажає. Закон закріплює право фізичної особи призначити спадкоємців шляхом складання заповіту і розподілити спадкове майно, майнові права та обов’язки на свій розсуд. Разом з тим, у статті 1241 Цивільного кодексу України  незалежно від змісту заповіту  визначено право певних осіб на отримання частки спадкового майна, яка називається обов’язковою часткою. 

15:52 03.03.2021

Служба зайнятості розпочала підготовку кадрів до весняно-польових робіт

Щонайменше 700 безробітних області підвищать свою кваліфікацію, аби бути затребуваними роботодавцями з початком весняно-польових робіт.Про це повідомив начальник відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості Сергій Заровний. За його словами, наразі навчанням охоплено 60 шукачів роботи з різних куточків області. Безробітні безкоштовно підвищують кваліфікацію на курсах цільового призначення, які організовуються Сумським та Рівненським центрами професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за такими напрямами: «Технології підготовки посівних площ та особливості вирощування зернових культур», «Сучасні технології використання мінеральних добрив, пестицидів та методи боротьби зі шкідниками», «Технологічні особливості вирощування лісових культур та догляд за ними у сучасних умовах»,«Безпечне ведення робіт водіями і трактористами-машиністами сільськогосподарського виробництва на підприємствах сільськогосподарської галузі» тощо.

09:50 02.03.2021

СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНЕ СТАНОВИЩЕ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ у 2020 році

НАСЕЛЕННЯ Чисельність наявного населення в області, за оцінкою, на 1 грудня 2020р. становила 978,4 тис. осіб. Упродовж січня–листопада 2020р. кількість жителів Чернігівщини зменшилася на 12860 осіб. Порівняно із січнем–листопадом 2019р. обсяг природного скорочення збільшився на 584 особи. Упродовж січня–листопада 2020р. народилися 5389 малюків. Кількість померлих склала 17342 особи.

14:49 09.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь