Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Інформації установ, організацій

Рішенням Господарського суду Чернігівської області задоволено позов Ніжинської окружної прокуратури та стягнуто з газопостачальної організації майже 200 тис. грн надміру сплачених коштів.

Ніжинська окружна прокуратура в інтересах держави в особі Північного офісу Держаудитслужби України, Бобровицької міської ради, КНП «Бобровицька опорна лікарня» Бобровицької міської ради направила до Господарського суду Чернігівської області позов про стягнення майже 200 тис. грн.    З’ясовано, що постачальник природного газу протягом опалювального сезону маніпулював ціною на газ та шляхом укладення додаткових угод до договору у порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» збільшив ціну на газ на 46%, внаслідок чого з місцевого бюджету надмірно сплачено майже 200 тис. грн.

11:33 12.01.2022

Відстрочення та розстрочення виконання судового рішення

Статтею 435 ЦПК України закріплюється право на відстрочення і розстрочення виконання судового рішення. У зазначеній статті йде мова про те, що за наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення (хвороба боржника або членів його сім'ї, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, у десятиденний строк розглядає питання про відстрочку або розстрочку виконання рішення в судовому засідання з викликом сторін, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання. Відстрочка виконання рішення означає перенесення виконання на інший час, а розстрочка - надання можливості виконання рішення по визначених частинах у встановлені строки. Питання про відстрочку або розстрочку виконання може вирішуватися судом у порядку статті 267 ЦПК України або після відкриття виконавчого провадження.

11:25 12.01.2022

Дотримуйтесь правил безпеки під час святкування Різдва Христового!

7 січня українці відзначають Різдво Христове. Цього дня люди йдуть до храмів, а також запалюють свічки вдома. Проте варто пам'ятати, що відкритий вогонь є вкрай небезпечним і може стати причиною пожежі. Саме тому рятувальники ДСНС звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки під час святкування Різдва Христового. Зокрема, під час запалювання свічок у домівках та храмах, користування електричними обігрівачами, гірляндами на ялинках.

16:04 04.01.2022

Основні правила пожежної безпеки під час новорічних свят

На передодні Новорічних свят, потрібно нагадати, що красуня ялинка крім радощів і подарунків несе з собою велику пожежну небезпеку. Справа в тому, що її хвоя швидко висихає і може спалахнути наче порох. Також ми звикли прикрашати ялинку целулоїдними, паперовими іграшками та ватою. Тож, якщо запалити поблизу ялинки бенгальський вогник, або скористатися хлопавкою чи петардою, від іскор чи полум'я може статися пожежа. Лихо можуть заподіяти і піротехнічні вироби, які являються дуже небезпечними іграшками. Траплялись непоодинокі випадки, коли бавлячись, діти кидали з балкону, або запускали у дворі петарди, феєрверки та ракетки. Проте останні залітали у вікна, на балкони квартир. Як наслідок - виникала пожежа, а батькам доводилося відшкодовувати спричинені нею збитки. Пожежа може спалахнути як миттєво, що може призвести до травмування людей, так і непомітно через декілька годин після процесу тління, коли у приміщенні нікого не буде, або люди ляжуть відпочивати.

09:51 20.12.2021

Лікарняні по непрацездатності внаслідок алкогольного сп’яніння не оплачуються

За час лікування захворювань і травм Фонд соціального страхування України компенсує працівникам втрачений заробіток. Однак, якщо непрацездатність настала внаслідок алкогольного, наркотичного, токсичного сп’яніння або пов’язаних з ним дій, допомога за таким лікарняним не надається.

14:36 09.12.2021

Відсторонення невакцинованих працівників, які хворіють, потрібно відкласти

На початку листопада освітян і окремих держслужбовців, для яких визначена обов'язковість вакцинації від COVID-19, однак які відмовились від її проведення, було відсторонено від роботи. А з 09 грудня обов’язкове щеплення буде також поширено на соціальних працівників і робітників стратегічних підприємств.

10:21 08.12.2021

Договір про припинення права на аліменти у зв’язку з передачею нерухомого майна.

Батьки зобов’язані утримувати своїх дітей незалежно від того чи перебувають вони у шлюбі чи ні, чи визнаний шлюб недійсним, чи позбавлені вони батьківських прав, чи дитина відібрана у батьків тимчасово без позбавлення батьківських прав.     Однією з форм матеріального утримання дитини, що не досягла повноліття, є аліменти – кошти на утримання дитини, які визначаються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі.      Мінімальний рекомендований розмір аліментних виплат на одну дитину встановлений на рівні прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, за умови, що батько може виплатити дану суму. Ст. 183 СК України встановлює скільки відсотків аліменти становлять від доходу громадян, а саме:

15:13 02.12.2021

В Україні проводиться широка інформаційна кампанія „16 днів проти насильства”

До основних завдань Нацсоцслужби з питань запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі належить реалізація державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, зокрема формування в українському суспільстві нульової толерантності до насильства та посилення готовності протидіяти його проявам. 

12:16 29.11.2021

Укрпошта запустила освітній E-Export портал для малого і мікробізнесу

Укрпошта створила освітній портал для українських експортерів  https://e-export.ukrposhta.ua/, насамперед для представників малого і мікробізнесу, які хочуть продавати свої товари за кордоном на міжнародних торгових онлайн-платформах безпосередньо кінцевому споживачеві. В такий спосіб поштовий оператор допомагає українським підприємцям знаходити нові ринки збуту в умовах, коли весь світ переживає економічні наслідки пандемії. Можливості, які відкриває E-Export портал Укрпошти, дозволяє найменшим хендмейдерам продавати свої товари за кордон, не витрачаючись на відкриття торгових точок чи представництв у інших країнах.

11:41 23.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь