A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Фонд соціального страхування України

Лікарняні і декретні фінансують Фондом у повному обсязі, однак наявні затримки у фінансуванні

Який строк затримки? Тривалість затримки коливається, адже залежить від суми щоденних надходжень до бюджету Фонду. На сьогодні затримка складає 21 робочий день або 1,8 млрд грн, а також непрофінансовані заяви-розрахунки на суму 0,8 млрд грн, термін оплати яких складає 10 робочих днів відповідно до законодавства.

09:27 18.03.2021

Фонд профінансував щомісячні страхові виплати за лютий у повному обсязі

Учора, 16.03.2021, Фонд соціального страхування України завершив фінансування щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх родин за лютий, кошти перераховано вчасно та в повному обсязі для 200 тисяч осіб. Виплати таких допомог здійснюються Фондом у наступному місяці за попередній. Загалом за оперативними даними для потерпілих внаслідок профзахворювань або нещасних випадків на виробництві, зокрема у разі гострих профхвороб на COVID-19, було нараховано за лютий 799 млн гривень.

09:25 17.03.2021

Оплата лікарняних за період відсторонення від роботи не здійснюється

У разі тимчасової втрати працездатності у період, коли працівника відсторонено від виконання посадових обов’язків на час дисциплінарного провадження, матеріальне забезпечення за дні непрацездатності, які збігаються із періодом відсторонення, не надається. Зокрема, не передбачено надання допомоги по тимчасовій втраті працездатності від Фонду соціального страхування України для державних службовців, які знаходились на лікарняному у період відсторонення. При цьому, надання матеріального забезпечення не здійснюється незалежно від того, відбулось притягнення до відповідальності або дисциплінарне провадження було закрите.

09:37 04.03.2021

Фонд оплатив понад 2 мільйона днів догляду за хворими дітьми для працюючих батьків

Упродовж 2020 року 190,5 тисячі застрахованих осіб знаходились на лікарняному по догляду за хворим членом сім’ї, у тому числі за хворими дітьми до 14 років. Фонд соціального страхування України компенсував їм втрачений за весь період здійснення догляду заробіток на загальну суму 630,6 млн гривень. Загалом працюючі українці провели на лікарняних у зв’язку із потребою догляду за хворими родичами понад 2 мільйони оплачених за кошти Фонду днів. Здебільшого догляд здійснювався за хворими дітьми.

09:35 04.03.2021

Заяву-розрахунок на виплату лікарняних і декретних роботодавці мають подати упродовж 5 робочих днів

Під захистом Фонду соціального страхування України знаходиться понад 12 мільйонів працівників, фізичних осіб-підприємців, самозайнятих осіб, членів фермерських господарств та інших. Усі вони в разі настання страхового випадку мають право на матеріальне забезпечення, страхові виплати, а також медико-соціальні послуги за кошти Фонду. Зокрема, ФССУ компенсує для них втрачений заробіток за період лікування або відпустки по вагітності та пологах. Для отримання допомоги по тимчасовій втраті працездатності або по вагітності та пологах, працівник має передати лікарняний листок своєму роботодавцю. На підставі листка непрацездатності, відповідно до рішення Комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства (рішення приймається упродовж 10 календарних днів), роботодавцем оформлюється та подається до Фонду заява-розрахунок на виплату матеріального забезпечення працівнику – на це відведено до 5 робочих днів.

15:31 24.02.2021

Здійснення страхових виплат, зміни в сплаті ЄСВ і подання звітності обговорили на нараді

У виконавчій дирекції Фонду соціального страхування України в онлайн режимі відбулась робоча нарада з питань матеріального забезпечення і страхових виплат. Захід пройшов під головуванням начальниці управління страхових виплат та матеріального забезпечення виконавчої дирекції Фонду Світлани Зарубіної за участі керівництва і профільних фахівців управлінь ВД Фонду в областях і місті Києві. Також у нараді взяли участь заступниця начальника управління – начальниця відділу матеріального забезпечення Ганна Харченко, заступниця начальника управління – начальниця відділу аналітики Лариса Сенюк, начальниця відділу страхових виплат Тетяна Кичма та заступник начальника відділу матеріального забезпечення Артур Чередник.

08:58 19.02.2021

Потерпілі отримали понад 34 тис. послуг з лікування, протезування, забезпечення доглядом, ліками тощо за кошти Фонду

Особи зі стійкою втратою працездатності, інвалідністю, що настала внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, упродовж усього життя або до відновлення здоров’я отримують за кошти Фонду соціального страхування України медико-соціальні послуги.     Зокрема, ФССУ фінансує для потерпілих на виробництві лікування в закладах охорони здоров’я всіх прямих наслідків страхового випадку, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами реабілітації, колясками, протезно-ортопедичними виробами, медичним доглядом і побутовим обслуговуванням, медичною реабілітацією, санаторно-курортним лікуванням тощо.      Упродовж 2020 року Фонд направив на фінансування медичних і соціальних послуг 321,2 мільйона гривень. Потерпілим було надано 34 345 послуг.

15:12 12.02.2021

Щомісячні страхові виплати за січень профінансовано у повному обсязі

Щомісяця потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, зокрема у разі профхвороб на COVID-19, отримують від Фонду соціального страхування України страхові виплати, які компенсують втрачений заробіток залежно від ступеня стійкої втрати працездатності.  Виплати таких допомог здійснюються Фондом у наступному місяці за попередній. Учора, 10.02.2021, ФССУ завершив фінансування щомісячних страхових виплат за січень, кошти перераховано вчасно та в повному обсязі для понад 200 тисяч осіб. Загалом для потерпілих і їх родин за січень було нараховано 795,6 мільйона гривень. Середній розмір допомоги порівняно з тим же періодом минулого року зріс на 15% та склав 3 976,82 гривні. Нагадаємо, право на таку виплату настає з дня визначення МСЕК стійкої втрати професійної працездатності. Розмір щомісячної страхової виплати встановлюється відповідно до ступеня втрати працездатності та середньомісячної заробітної плати потерпілого перед настанням страхового випадку. При цьому, максимальний розмір щомісячної страхової виплати не повинен перевищувати 10 розмірів прожиткового мінімуму. Мінімальний розмір призначеної щомісячної страхової виплати потерпілому у перерахунку на 100% втрати професійної працездатності не може бути меншим за прожитковий мінімум.

15:10 12.02.2021

Лікарняні та декретні від Фонду отримали 2,6 млн працюючих за підсумками 2020 року

Фонд соціального страхування України направив 17,4 млрд гривень на фінансування лікарняних, ізоляції від COVID-19, допомог по вагітності та пологах для працюючих, які тимчасово втратили працездатність упродовж 2020 року. Це на 20,7% або майже 3 млрд гривень більше, ніж за підсумками 2019 року.

10:51 04.02.2021

Правління схвалило проєкт бюджету Фонду із видатками в 32,95 млрд грн

01 лютого під головуванням першого заступника Міністра соціальної політики, голови правління ФССУ Євгена Котика відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України у режимі онлайн. На засіданні схвалено проєкт бюджету на 2021 рік із урахуванням здійснення Фондом страхових виплат медичним працівникам, які постраждали внаслідок профзахворювання на COVID-19, а також їх родинам. Доходи Фонду у 2021 році, включаючи залишок коштів на початок року, визначено в сумі 31,315 млрд гривень. Відповідно до прийнятої постанови бюджет має бути переглянутий правлінням за результатами його виконання у І кварталі.

10:50 04.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь