A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Фонд соціального страхування України

Фонд виплатив 3,7 млрд грн декретних для 110 тисяч жінок за підсумками трьох кварталів

Фонд соціального страхування України профінансував надання допомоги по вагітності та пологах для 110 506 працюючих жінок, які перебували у відпустці по вагітності та пологах у січні–вересні 2020 року. На це Фонд направив 3,7 мільярда гривень, що на 8,6%, або 291,5 мільйона гривень більше, ніж за той же період 2019 року. Нагадаємо, Фонд фінансує зазначену допомогу для всіх працюючих жінок за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах. У загальних випадках тривалість такої відпустки складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів). Додатково до основного може видаватись листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті за рахунок коштів Фонду. Такий листок непрацездатності видається в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді.

12:33 12.10.2020

Фонд оплатив час перебування на самоізоляції від COVID-19 для 20 тисяч українців

Станом на кінець вересня 20 тисяч застрахованих осіб, з яких 5 тисяч медиків знаходились на самоізоляції під медичним наглядом – Фонд соціального страхування України компенсував для них втрачений за цей час заробіток з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції. З початку пандемії Фонд направив на такі допомоги 24,9 мільйона гривень.

11:04 01.10.2020

Фонд компенсував втрачений за час хвороби заробіток для 1,35 млн українців

За час тимчасової непрацездатності внаслідок хвороби, травми, догляду за хворим членом родини або ізоляції від COVID-19 Фонд соціального страхування України компенсує втрачений дохід. Фінансування відповідної допомоги сьогодні здійснюється ФССУ в оперативному режимі – для забезпечення більшого соціального захисту у період карантину, кошти направляються Фондом упродовж одного робочого дня з моменту прийняття заяви-розрахунку від роботодавця.

12:21 24.09.2020

У випадку самостійного виправлення помилки фінансові санкції за порушення порядку використання страхових коштів до страхувальника не застосовуються

Роботодавець відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування несе відповідальність за порушення порядку використання коштів Фонду, несвоєчасне або неповне їх повернення.

12:19 24.09.2020

Фонд соціального страхування не наділений повноваженнями щодо визначення належності до складу сім’ї померлого медичного працівника

За Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб» держава забезпечує страхові виплати медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров'я.

14:26 06.08.2020

Фондом щороку фіксуються смертельні нещасні випадки внаслідок роботи в каналізаційних колодязях

   Внаслідок отруєння каналізаційними газами щороку Фондом соціального страхування України реєструються виробничі нещасні випадки із смертельними наслідками, які стались при виконанні робіт по ремонту і експлуатації водопровідних та каналізаційних мереж, колекторів, колодязів. Велика частина з них – групові.      За попередніми даними, сьогодні, 27 липня, стався груповий нещасний випадок у місті Харкові, внаслідок якого під час ремонтних робіт у колодязі через отруєння газами загинуло четверо працівників.     Родини померлих внаслідок нещасного випадку застрахованих осіб отримають від Фонду соціального страхування України страхові виплати.

15:23 30.07.2020

Середньоденна допомога по догляду за хворими дітьми зросла на 20,9%

    За оперативними даними українські працівники провели 1 мільйон 279 тисяч 783 дні, доглядаючи за хворими дітьми і родичами у січні–червні 2020 року. Фонд соціального страхування України компенсував втрачений за цей час заробіток, починаючи з першого дня і за весь час догляду, на суму 388,9 мільйонів гривень. Виплати отримали 134,4 тисячі застрахованих осіб.    Середньоденний розмір такої допомоги від Фонду склав 303,85 гривень за підсумками півріччя, що на 52,48 гривень, або 20,9% більше, ніж за той же період 2019 року.     Нагадаємо, надання допомоги з тимчасової втрати працездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років здійснюється за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більше 14 календарних днів. А в разі стаціонарного лікування – за весь час перебування застрахованої особи у стаціонарі разом із хворою дитиною.

15:13 30.07.2020

Фонд перевів фінансування лікарняних і декретних у оперативний режим – виплати здійснюються упродовж одного робочого дня

    Станом на сьогодні Фонд соціального страхування України здійснює фінансування заяв-розрахунків на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам упродовж одного робочого дня. Зокрема, в оперативному режимі фінансуються допомога по тимчасовій втраті працездатності (оплата за лікарняними) і допомога по вагітності та пологах.     Так, сьогодні, 14 липня, ФССУ профінансував заяви-розрахунки, подані роботодавцями по 13 липня включно в обсязі 100%. Загалом сьогодні Фонд направив 44,9 млн гривень на виплати працюючим, з них:

10:21 15.07.2020

Фонд погасив заборгованість за лікарняними і декретними у повному обсязі

   Фонд соціального страхування України профінансував надання матеріального забезпечення за заявами-розрахунками, поданими роботодавцями по 25 червня. Загалом на виплату допомог по тимчасовій втраті працездатності, допомог по вагітності та пологах і на поховання сьогодні Фонд направив 1,122 млрд гривень, профінансовано заяви-розрахунки з 23 травня по 25 червня включно.        Фінансова допомога для погашення заборгованості була надана ФССУ з фонду боротьби з COVID-19 відповідно до рішення Кабінету Міністрів України. Зазначені кошти виділені Фонду на поворотній основі.

17:27 30.06.2020

ФОНД ПРИЙНЯВ ДО ОПЛАТИ ЛІКАРНЯНІ ЧЕРЕЗ ІЗОЛЯЦІЮ ВІД COVID – 19 НА 1,5 МЛН ГРН

Станом на 15 червня до Фонду соціального страхування України подали заяви-розрахунки для фінансування листків непрацездатності, виданих у зв’язку з ізоляцією від COVID-19, на суму 1,45 млн гривень. Загалом Фонд прийняв до оплати 1 245 лікарняних листків, які були видані застрахованим особам у випадку самоізоляції під медичним наглядом або в разі перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров’я у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби, а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій.

09:07 16.06.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь