Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Фонд соціального страхування України

Роз’яснення щодо коректного внесення даних листків непрацездатності до заяви-розрахунку

     При оформленні заяви-розрахунку, за якою Фонд соціального страхування України фінансує лікарняні, роботодавці мають вказувати ті листки непрацездатності, на підставі яких необхідно здійснити виплату матеріального забезпечення. Включення до заяви-розрахунку лише первинного лікарняного листка без зазначення листків непрацездатності, які були видані як продовження первинного, та за якими призначено допомогу від Фонду, є порушенням порядку використання страхових коштів.     Допомога по тимчасовій непрацездатності призначається на підставі лікарняного листка та фінансується Фондом після отримання від страхувальника (роботодавця) відповідної заяви-розрахунку.    При цьому, кожен листок непрацездатності вважається окремою підставою для нарахування допомоги по тимчасовій непрацездатності незалежно від того, є він первинним, чи виданим як продовження первинного. Отже, під час оформлення заяви-розрахунку страхувальник має вносити дані по кожному з листків непрацездатності застрахованої особи, які підтверджують страховий випадок, в окремі рядки.

17:12 11.06.2020

Період відпустки без збереження зарплати є невідпрацьованим з поважних причин і не зменшує розмір допомог від Фонду

      Період перебування у відпустці без збереження заробітної плати вважається невідпрацьованим з поважних причин та виключається з розрахункового періоду при визначенні суми матеріального забезпечення від Фонду соціального страхування України.     Строк такої відпустки у загальних випадках складає до 15 календарних днів на рік. Водночас, на період накладеного карантину тривалість відпустки без збереження заробітної плати за згодою сторін може перевищувати 15 календарних днів. Зазначена норма регламентована частиною третьою статті 84 КЗпП України та частиною третьою статті 26 Закону  України «Про відпустки», відповідні зміни набули чинності 17.03.2020.

17:11 11.06.2020

Звільнені від сплати єдиного внеску ФОП і частково безробітні мають право на виплати від Фонду

Фізичні особи-підприємці і самозайняті особи, які тимчасово звільнені від сплати ЄСВ з метою їх підтримки на період дії протиепідемічних заходів, а також частково безробітні продовжують вважатись застрахованими у Фонді соціального страхування України особами.

12:31 01.06.2020

Роз’яснення щодо отримання компенсації втраченого заробітку за час ізоляції від COVID-19

Фонд соціального страхування України опікується понад 12 мільйонами працюючих українців. Як отримати від ФССУ компенсацію втраченого заробітку за час ізоляції від COVID-19? ? У період карантину крім звичних виплат Фонд соціального страхування України надає допомогу за додатковими страховими випадками – зокрема, у разі ізоляції від COVID-19. ? Право на отримання цієї виплати мають усі застраховані особи, тобто кожен працевлаштований.

14:11 29.05.2020

Заяви-розрахунки за лікарняними через ізоляцію від COVID-19 подаються окремо

    Для отримання фінансування від Фонду соціального страхування України допомог за лікарняними листками, виданими у зв’язку з ізоляцією від COVID-19, страхувальники (роботодавці) мають формувати окремі заяви-розрахунки, до яких не включаються лікарняні з інших причин непрацездатності.    Так, у разі подання працівниками лікарняних листків із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19 – 11», на їх підставі формується окрема заява-розрахунок, до якої необхідно включати лише зазначені листки непрацездатності.

14:07 29.05.2020

Роз’яснення щодо етапів фінансування допомог від Фонду

Фонд соціального страхування України опікується понад 12 мільйонами працюючих українців, кожен з яких у разі хвороби або травми має право на виплати за лікарняними листками. Як дізнатись, коли Фонд профінансує допомогу по тимчасовій непрацездатності? ? Допомога по тимчасовій непрацездатності – це оплата за лікарняними листками, яка повністю або частково компенсує працюючим втрачений заробіток за час лікування.

08:18 07.05.2020

У Фонді забезпечено безконтактну та дистанційну форми подачі заяв-розрахунків для оплати лікарняних

      Фонд соціального страхування України опікується понад 12 мільйонами працюючих українців, які самі одночасно є страхувальниками, або працевлаштовані в одного з більш ніж 3 млн роботодавців, що знаходяться на обліку в ФССУ.     Як відбувається прийом заяв-розрахунків від роботодавців для виплати лікарняних і декретних під час карантину?

09:22 17.04.2020

Уряд збільшив щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві на 11%

Щомісячні страхові виплати, які фінансуються Фондом соціального страхування України для потерпілих на виробництві та членів їх сімей, зростуть на 11%. Відповідну постанову, розроблену Мінсоцполітики на виконання Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», Кабінет Міністрів України прийняв на своєму засіданні сьогодні, 01.04.2020.

11:09 03.04.2020

Фонд запустив багатоканальну Лінію соціальної довіри

     Фонд соціального страхування України запускає Лінію соціальної довіри 0-800-501-892.      Спільно із Міністерством соціальної політики, Урядом, за підтримки Офісу Президента, разом з Інститутом розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр, Інститутом психіатрії КНУ імені Тараса Шевченка ми починаємо роботу з підтримки українців у час, коли ми всі об’єднуємось для боротьби із поширенням коронавірусної інфекції.

10:23 31.03.2020

Фонд здійснюватиме виплати за лікарняними за розширеним переліком страхових випадків до кінця карантину

    Урядом на території всієї країни запроваджено режим надзвичайної ситуації на 30 днів. Відповідно, карантин продовжено до 24 квітня.       На період його дії Фонд соціального страхування України здійснюватиме виплати за листками непрацездатності за розширеним переліком страхових випадків, деталі: www.facebook.com/VDFSSU/posts/2799190283505079

12:28 26.03.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь