A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Бобровицький відділ Ніжинської філії Чернігівського ОЦЗ

Швейне підприємство «ForwardTex» на шляху до власного бренду…

Для цього чернігівський підприємець Максим Гладченко використовує всі можливості. Завдяки участі у програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота  він розширив свій швейний бізнес, придбав нове обладнання, сировину та дав роботу ще 2-м працівникам. Максим за освітою юрист, був держслужбовцем, потім з 2017 року зайнявся продажем трикотажного одягу. Саме тоді з’явилася ідея відкриття швейного цеху, на реалізацію якої довелося пожертвувати власним автомобілем. Виручені від продажу кошти допомогли стартувати – починав з однієї швейної машинки, готову продукцію реалізовував у торговому наметі на ринку, а у 2019 році разом з дружиною в орендованому приміщенні відкрив швейне підприємство, на якому до сьогодні, вже з 10-ма найманими працівницями, шиють трикотажний одяг на замовлення відомих українських брендів. В асортименті – спортивні костюми, шорти, футболки, світшоти, худі, спідня та термобілизна тощо.

14:47 19.10.2023

Завдяки службі зайнятості у переселенки з Донеччини нова професія і робота

На Чернігівщині цього року за сприяння служби зайнятості працевлаштовано близько 170 переселенців. Серед них Надія Зелена. До початку повномасштабного вторгнення вона працювала машиністом розфасувально-пакувальних машин на державному підприємстві "Артемсіль". Через війну переїхала на Чернігівщину в село Гнідинці Варвинської ОТГ. На новому місці жінка звернулася до служби зайнятості по допомогу в пошуку роботи. Оскільки з останнього місця праці Надія звільнена не була, фахівці служби запропонували їй припинити трудовий договір в односторонньому порядку. Це наразі передбачено чинним законодавством.

12:51 18.10.2023

«Працевлаштування ВПО – це спільна турбота держави, суспільства та самих переселенців. Це шлях назустріч один одному»

Так на «круглому столі», який було проведено в рамках всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен», сказала директор Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник під час робочої поїздки до Ніжина. Участь у засіданні взяли представники місцевої влади, служби зайнятості, громадських організацій, соціальні партнери, роботодавці.

10:55 17.10.2023

Штурмова бригада «Лють» запрошує до своїх лав жителів Чернігівщини

Про це йшлося під час робочої зустрічі директора Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник з представником Департаменту поліції особливого призначення Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють». «Лють» – це воєнізований підрозділ поліції нового зразка. Основні завдання - відсіч та стримування збройної агресії проти України, проведення штурмових дій, знешкодження диверсійно-розвідувальних груп і незаконних збройних формувань ворога, аеророзвідка, виявлення позицій ворога та знищення противника.

11:55 13.10.2023

Робота є: Прилуцькій швейній фабриці потрібні швачки

Підприємство має потребу в понад сотні працівників. Роботодавець гарантує офіційне працевлаштування, а отже, соціальний пакет, гідні умови праці, вчасну виплату заробітної плати, компенсацію вартості проїзду для працівників-мешканців району. Є можливість організувати підвіз робітників до місця роботи, якщо в одній місцевості проживатиме 20 осіб. Оплата праці відрядна, тобто її розмір залежить від кількості та якості виконаної роботи, загалом це - 14 – 22 тис. грн. Фабрика працює в одну робочу зміну з понеділка по п’ятницю. На підприємстві є медичний пункт, приміщення для прийому їжі, душові. Наразі в штаті 350 працівників, з них швачок 268. На фабриці працюють не лише жителі Прилук, а й навколишніх сіл та сусідніх територіальних громад. Приїздять на роботу навіть з Варви.

12:54 12.10.2023

До 100,5 тис. грн можуть отримати роботодавці за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Наприкінці серпня Уряд запровадив програму, за якою роботодавцям відшкодовуватимуться витрати на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю: І групи - у розмірі до 100,5 тис. грн (15 мінімальних зарплат); ІІ групи – до 67 тис. грн (10 мінімальних зарплат). Отож, програма поширюється на роботодавців, які з 29 серпня поточного року (з дня набрання чинності відповідної постанови) працевлаштували застраховану людину з інвалідністю І або ІІ групи.

09:31 12.10.2023

Співпраця з роботодавцями – запорука успішного працевлаштування безробітних

Про це сказала директор Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник під час робочої поїздки у Прилуки. Там разом зі своїм заступником Сергієм Роговцем вони провели нараду з директорами структурних підрозділів Прилуцької філії Чернігівського обласного центру зайнятості. Основні тези, які звучали:

08:22 12.10.2023

Працевлаштуватись на новому місці допомогла служба зайнятості

Прикладом успішного працевлаштування внутрішньо переміщеної особи є історія Ольги Сєрової, яка переїхала з Сумської області на Чернігівщину в село Озеряни Варвинської ОТГ. По допомогу в пошуку роботи переселенка звернулася до служби зайнятості. Ольга за освітою бухгалтер. За плечима в неї чималий досвід роботи - 27 років працювала головним бухгалтером, тому мала організаторські здібності, легко комунікувала з людьми і не боялася труднощів. З-поміж запропонованих вакансій жінка зупинила свій вибір на посаді економіста. Поспілкувавшись з роботодавцем КНП "Варвинська лікарня" і дізнавшись про майбутні обов’язки, вирішила, що впорається. Нова робота їй припала до душі та допомогла адаптуватись до нових умов життя.

12:46 11.10.2023

«Люди, які через війну в Україні покинули рідні домівки, мають стати повноцінними учасниками економічного та громадського життя у нових громадах»

Таку думку вчора під час робочої зустрічі з членами Ради з питань ВПО при Ніжинській РДА висловив заступник директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергій Роговець. На новому місці переселенці зіштовхуються з багатьма труднощами, серед яких – брак роботи. Щоб допомогти їм працевлаштуватись служба зайнятості має в своєму арсеналі низку безкоштовних сервісів і послуг та фінансово підтримує роботодавців, котрі беруть на роботу ВПО. Пошук підходящих вакансій, профорієнтування, ваучер на навчання, мікрогрант на створення або розвиток власної справи за урядовою програмою «єРобота» - цими послугами можна скористатися не перебуваючи на обліку в службі зайнятості. Зареєстрованим безробітним служба зайнятості пропонує безкоштовно здобути затребувану на ринку праці професією або підвищити кваліфікацію під гарантоване працевлаштування, долучитися до «Армії відновлення» чи взяти участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

14:45 06.10.2023

За допомогою служби зайнятості переселенець з Лисичанська знайшов роботу в Ічні

Які б випробування не підкидала доля, треба впевнено йти вперед. Це підтверджує й життєва історія переселенця Володимира Бугайчука, який переїхав до села Андріївка Ічнянської територіальної громади і знайшов там бажану роботу. Родом чоловік з Лисичанська, що на Донеччині. У рідному місті він понад дванадцять років працював кочегаром на шахті. Проте події 24 лютого 2022 року внесли свої корективи і в його життя, бо бої за Лисичанськ почалися в день повномасштабного вторгнення до України. Після двох місяців безперервного жахіття, постійної небезпеки, обстрілів та перебування в укриттях родиною було прийнято рішення переїхати в більш безпечне місце до рідні, яка на той час вже перебувала на Львівщині.

10:56 06.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь