Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Електронні громадські слухання стратегії знищення корупції на засадах «Програми побудови суспільства Відповідальної Демократії» ГО “За демократичне виборче право”

Дата: 25.07.2024 12:09
Кількість переглядів: 39

ГО "За демократичне виборче право" звертається до жителів громади з пропозицією розглянути "Програму побудови суспільства відповідальної демократії".

Висловити своє ставлення до запропонованих норм виборчого права просимо за посиланням: http://surl.li/hfjjwi

Програма (стисло):
ВІДКРИТІ ВИБОРИ: виборці реєструються особисто і поіменно у електронному реєстрі виборців, який діє на протязі 5 років з часу подання заяви. Наявність виборця у реєстрі надає йому можливість, після електронної ідентифікації, проголосувати.
Під час електронного голосування відбувається кодування ПІБ та інших даних виборця. Декодування – після закінчення встановленого терміну виборів. Формуються та оприлюднюються підсумки виборів: скільки голосів отримав той чи інший кандидат, хто і за кого особисто віддав свій голос.
ПРАВО ВИБОРЦІВ ВІДКЛИКАТИ ГОЛОСИ: важливим кроком впливу виборця на обраного є відкликання свого голосу. Персоналізація виборців та прозорість вибору створюють дієвий механізм безпосередньої народної влади.
Рішення про відкликання голосу кожен виборець приймає самостійно, здійснює цей крок через особистий електронний кабінет виборця в будь-який час.
ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ВИБОРЦІВ ЗА СВОЇХ ОБРАНЦІВ: право на відкликання голосів дає виборцям можливість позбавляти влади тих, хто втратив довіру.
Втрата 50% голосів означатиме позбавлення президента/ депутата/ голови громади владних повноважень. Втрата партією 50% голосів своїх виборців означатиме вихід її з колективного органу влади.
У випадку, коли обрані народом президент/ депутат/ голова громади своїми діями завдали матеріальну шкоду суспільству або громаді, виборці, які не відкликали свої голоси, несуть солідарну матеріальну відповідальність у розмірі 50% від завданої шкоди, якщо це доведено судом.
ОПЛАЧЕНА УЧАСТЬ У ВИБОРАХ: вибори народних представників до влади мають організовувати та оплачувати самі виборці.
Кожен громадянин, хто реєструє себе у кабінеті виборця, сплачує реєстраційний внесок 500 гривен (по 100 гривень на рік). З цих внесків створюється постійно діючий виборчий фонд .
ПРО МАЙБУТНЄ: зараз народ України, виборці знаходяться в становищі «дурнів». Багато хто з розумних людей це відчувають, намагаються змінити стан речей. Це можливо зробити тільки через впровадження нової системи виборів і контролю влади.
«Програма побудови суспільства Відповідальної Демократії» вперше пропонується і обговорюється в Україні. У нас є унікальний шанс перемогти не тільки Росію, а й внутрішнього ворога - стару таємну систему виборів, яка дозволяє олігархам і крадіям утримувати владу. Втілюємо інновацію!

Програма надіслана голові громади від ГО «За Демократичне Виборче Право»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано