Бобровицька міська рада
Чернігівська область

У Центрі надання соціальних послуг розпочне роботу соціально-психологічний простір для ВПО та жителів громади

Дата: 10.07.2024 16:42
Кількість переглядів: 306

Бобровицька міська територіальна громада стала однією із п’яти громад Чернігівщини, яка виграла грант для створення та забезпечення роботи соціально-психологічного простору «Допомога поруч» у Центрі надання соціальних послуг Бобровицької міської ради для внутрішньо переміщених осіб та мешканців громади, які постраждали від війни.

08 липня відбулося підписання грантової угоди між Благодійною організацією «Благодійний фонд «Право на захист», Бобровицькою міською радою та Центром надання соціальних послуг Бобровицької міської ради.

У заході взяли участь: представники БФ «Право на Захист» - Регіональна керівниця Чернігівського регіону Олена Приходько та фахівець по роботі з громадами Олексій Головатий , перший заступник міського голови Володимир Данішевський, директор ЦНСП Михайло Дєдок, а також заступник міського голови Юлія Петренко, генеральний директор Бобровицького центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Ткаченко, начальник відділу соціального, цивільного захисту населення, надзвичайних ситуацій та охорони здоров’я міської ради Валерій Байдюк, начальник відділу освіти міської ради Валентина Мартишевська.

Показово, що така співпраця відбувається в рамках реалізації проєкту «Гуманітарна просвітницька діяльність для захисту та посилення в районах повернення та сільських районах поблизу лінії фронту в Україні».

«Допомога поруч» - це спеціально організований простір, призначення якого полягає в гармонізації психоемоційного стану, усунення перевтоми та підвищення рівня працездатності, а також формування навичок первинної психологічної допомоги і самодопомоги під час війни.

Ініціатором розробки проєкту став відділ соціального, цивільного захисту населення, надзвичайних ситуацій та охорони здоров’я Бобровицької міської ради.

Реалізація проєкту вплине на покращення психологічного здоров’я внутрішньо переміщених осіб і вразливих жителів громади та дасть можливість застосовувати нові технології в наданні соціальних послуг. Соціально психологічний простір стане ефективним засобом зняття стресу та його негативних наслідків, зниження тривожності та агресії, сприятиме кращій адаптації в громаду.

Представники «Благодійний фонд «Право на захист» також ознайомилися з іншими успішними проєктами, що вдалося втілити в громаді, зокрема, вони відвідали дитячий простір у Публічній бібліотеці та Центр надання адміністративних послуг.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано