Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Про проведення НМТ-2024

Дата: 21.06.2024 11:23
Кількість переглядів: 56

У 2024 році через воєнні дії в Україні третій рік поспіль традиційні вступні випробування (через ЗНО) до закладів вищої освіти проводилися у формі національного мультипредметного тесту (НМТ). Законом були визначені навчальні предмети, з яких проходило тестування  для вступу до закладів вищої освіти, а саме: українська мова, математика, історія України – обов'язково; іноземна мова, біологія,  географія, фізика, хімія, українська література – на вибір.

Для кожного учасника тестування проводилося в один день у два етапи. Під час першого етапу, що тривав 120 хвилин, необхідно було виконати завдання з української мови та математики, а під час другого, теж тривалістю 120 хвилин, —  з історії України та навчального предмета на вибір, вказаного під час реєстрації для участі в НМТ. Між етапами передбачалась 20-хвилинна перерва. 

Після завершення виконання всіх завдань кожен учасник отримував інформацію про кількість тестових балів за кожний блок.  

Конкурсний відбір на навчання до ЗВО здійснюватиметься за результатами ЗНО 2021 року та/або вступних випробувань 2022 - 2024 років.

Як і минулих два роки, тестування відбувалося в спеціально обладнаних комп’ютерних аудиторіях закладів освіти – тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ); також призупинялося під час повітряних тривог і продовжувалось лише після повернення учасників і працівників ТЕЦ із укриттів.  

Наказом відділу освіти від 25.04.2024 № 39 «Про організацію роботи тимчасового екзаменаційного центру для проведення у 2024 році національного мультипредметного тесту» на базі Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 був створений такий ТЕЦ, який у період з 01 по 20 червня прийняв 268 учасників. Його роботу забезпечували  педагогічні працівники Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 і Бобровицького ліцею, які пройшли відповідні навчання та інструктажі. Завдяки їхнім злагодженим командним діям мультипредметне тестування відбулося на належному професійному рівні.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано