Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Семінар-практикум для працівників психологічної служби

Дата: 12.06.2024 16:44
Кількість переглядів: 52

12 червня на базі КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Бобровицької міської ради психолог Центру, Ксенія Липко, провела  семінар-пактикум для працівників психологічної служби освітніх закладів Бобровицької територіальної громади з теми: «Психологічна травма як порушення нормативної організації психіки. Реакції особистості на кризову ситуацію. Плекаємо стійкість до стресу: що робити,  щоб не вигоріти».

Учасники зібрання розібралися із проблемними питаннями: «психологічна травма та її вплив на особистість», «наслідки психологічної травматизації», «клінічні симптоми при ПТС». Робота учасників тренінгу була направлена на діагностику  власного самопочуття та роботою над своїм внутрішнім «Я», самодопомогою у пошуку емоційного ресурсу, розвитку уміння фокусуватися на тому, що робить нас сильнішими.

Все це здійснювалося через виконання різноманітних практичних вправ: вправа «Привітання» (вітання різними способами, як це роблять у різних країнах),  активізуюча вправа «Моя супер-сила – це…», мозковий штурм «Я на емоційному нулі», техніка «Глечик» (наповнення енергетичного резервуару), вправа «Луна» (для зняття емоційної напруги),  діагностична вправа «Пиріг щастя», релаксаційна вправа «Черепаха», вправа «Не хочу хвалитися, але я…». Відбулася робота у групах, де групи «МАКИ» та «Червона троянда»  працювали над визначенням витрат емоційного ресурсу особистості.

Учасники заняття зробили висновок, що часте повторення або довга тривалість стресу і пов’язаних з ними афективних реакцій можуть вести до постійної активності, при якій збудження набуває застійної форми й входить у накопичувальний стан. Розлад у нейрофізіологічних структурах призводить до порушень функціонування серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, зміні крові, розладу імунної системи. А все це призводить до синдрому емоційного вигорання. Тому постійна робота над собою має стати дієвою допомогою у подоланні стресу та не набутті психологічної травми.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано