Бобровицька міська рада
Чернігівська область

День цивільного захисту в Бобровицькій гімназії

Дата: 17.05.2024 16:00
Кількість переглядів: 129

17 травня в Бобровицькій гімназії відбувся День цивільного захисту. Це важлива подія, що спрямована на навчання дітей правилам безпеки та поведінки в надзвичайних ситуаціях, дозволяє краще зрозуміти значення цивільного захисту та навчитися основам самозахисту.

Учасниками заходу та гостями закладу освіти в цей день були: Ігор Проха, капітан служби ЦЗ, провідний спеціаліст ВЗНС Ніжинськогор районного управління ГУ ДСНС в Чернігівській області, Іван Король, начальник караулу 15 ДПРЧ, Сергій Артюх, пожежник-рятувальник, Михайло Котило, завідувач терапевтичним відділенням Бобровицької опорної лікарні, лікар терапевт-кардіолог, Олег Прокопенко та Віктор Мартовий, працівники аварійно-диспетчерської служби «Чернігів газ» Ніжинського управління Бобровицької дільниці, Ілона Кобельчук та Станіслав Лиман, представники відділення поліції № 2, Світлана Орел, спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі відділу освіти Бобровицької міської ради.

Фахівці з цивільного захисту провели демонстраційні виступи, показати спеціальне обладнання, розказати про свою роботу. Здобувачі освіти познайомилися зі специфікою роботи рятувальних служб та отримали вичерпні відповіді на запитання, які їх цікавили.

Наступним етапом роботи було надання школярам теоретичних занять під час проведення інтерактивного уроку «Безпечна дорога додому» (моделювання різних ситуацій на дорозі з елементами навчальної гри, 1 клас), пізнавальної вікторини «Захисти своє життя» (2 клас), ігрового уроку «День цивільного захисту» (3 клас), навчальної гри «Правила поведінки в умовах воєнного стану. Порядок дій при виявленні вибухонебезпечних предметів» (5 та 7 класи), інформаційного уроку «Правила поводження з вибухонебезпечними предметам» (9 клас). Учителі  розповіли про різні види надзвичайних ситуацій та обговорили з дітьми правила безпечної поведінки та евакуації.

Після теоретичних занять учні брали участь у практичних вправах: евакуація з будівлі школи, надання першої допомоги, використання вогнегасників.

Таким чином, День цивільного захисту в Бобровицькій гімназії  перетворився на незабутній, інформативний та водночас веселий захід, який сприятиме зміцненню культури безпеки серед учнів і педагогів.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано