Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Відзначення Дня Європи в закладах освіти

Дата: 09.05.2024 13:04
Кількість переглядів: 83

Указом Президента України від 08.05.2023 № 266/2023 «Про День Європи» в Україні встановлено День Європи, який відзначається щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу. Це рішення прийнято «усвідомлюючи європейську ідентичність українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань».

Учнівські та педагогічні колективи закладів загальної середньої освіти міської ради активно долучилися до відзначення Дня Європи й провели ряд тематичних заходів. Так, у Бобровицькій гімназії  (директор Ірина Юрченко)  святкування Дня Європи відбулося під гаслом: «Європа і Україна! Ми разом – одна родина!».

До «Європейського містечка» закладу освіти завітали представники різних європейських країн. Кожен клас оформив куточок у стилі відповідної країни: виставка краєвидів і фотографій, характеристика суспільства, представлення національного виробника, «родзинки» країн – ексклюзивні риси, що вирізняють самобутність і національний колорит.

Також було проведено гру «Країна Четвертинка» за участю 4 команд. Учителі та діти залюбки представляли свої команди: презентували національний гімн і герб; вигадували гру для країни свого кольору; складали національне меню.

Учасники заходу зробили висновок, що на планеті Земля справжній калейдоскоп несхожих одна на одну спільнот, у кожній з яких – своя мова, закони, традиції, цінності, звичаї й моральні засади.

Як би не відрізнялися земляни всіх часів і народів, всі ми разом – людство!

 

Відділ освіти міської ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано