Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Відбулася презентація першого молодіжного простору Ko_Laba

Дата: 07.05.2024 17:33
Кількість переглядів: 116

7 травня в міській раді відбулася робоча зустріч заступника міського голови Юлії Петренко з майбутніми тьюторами молодіжного простору Ko_Laba Анею Мартишевською та Михайлом Сипливим. У заході також взяли участь представники освіти, позашкілля, бібліотеки. Учасники зібрання ознайомилися з цікавим проєктом ESTEAM-простору для молоді, що за кілька місяців запрацює в Бобровиці на базі Бобровицького закладу позашкільної  освіти  «Центр дитячої творчості».

Ініціатива відкриття сучасного і безпечного простору для молоді спільно реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, громадською  організацією  GoGlobal та Бобровицькою міською радою.

Метою проєкту є створення сприятливого середовища, де молодь зможе вільно висувати нові ідеї, заглибитися у ESTEAM, працювати над власними проєктами, розвивати креативність, лідерські якості та якісно проводити  своє дозвілля.

Одним із напрямків роботи молодіжного простору також буде профорієнтація, що дасть змогу підліткам зробити правильний вибір стосовно майбутньої професії. Проводитиметься навчання в зоні лекторію, із загальним видом якої тьютори ознайомили присутніх.

У молодіжному просторі «Ko_Laba» молодь зможе освоїти використання технологій цифрового виробництва та прототипування, таких як 3D-друк та лазерна різка, ознайомитися з принципами роботи електроніки та робототехніки, експериментувати з технологіями віртуальної та доповненої реальності, підвищити рівень своїх комунікаційних навичок щодо ефективної співпраці в команді, критичного мислення та аналізу інформації для прийняття обґрунтованих рішень.

У ході заходу Юлія Петренко, заступник міського голови,  зазначила, що діяльність молодіжного простору в громаді дасть можливість адаптувати молодь до життя, обрати майбутню професію за покликом душі та серця, зустрічатися, спілкуватися, гармонійно розвиватися підліткам.

Очільниця освітньої галузі Валентина Мартишевська побажала тьюторам успішної реалізації нових ідей, задумів, планів. Щоб вони надихали, творили, досліджували, щоб молодь кожного разу отримувала  радість і задоволення від пізнання нового та цікавого.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано