Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Спільнота учителів української мови та літератури підвищувала професійну компетентність

Дата: 16.02.2024 15:52
Кількість переглядів: 169

16 лютого  (2-й день поспіль) у КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Бобровицької міської ради  для  вчителів-філологів проводився тренінг  щодо подолання освітніх втрат  учнів з мовно-літературної галузі.  Тренерка  Нової  української школи  Антоніна Харитонова  ознайомила учасників  заходу з особливостями сучасних підходів до планування  мінікурсів для надолуження навчальних втрат, гнучкого  дизайну уроків  щодо конструювання  процесу  навчання.

Під час опрацювання теми «Робота з текстами для надолуження освітніх втрат» педагогам було запропоновано гру «Кубик», читання перерваних і змішаних текстів. Працюючи в групах, здійснювався аналіз державних стандартів початкової та базової середньої освіти, обмін досвідом щодо подолання освітніх втрат  із читання на уроках мовно-літературної галузі.

Професійна спільнота опрацювала алгоритми конструювання програм подолання освітніх втрат та ознайомилася з онлайн-інструментом «Конструктор навчальних програм».

Щодо вироблення гнучкого підходу до планування процесу подолання освітніх втрат тренеркою була запропонована гра «Обговоримо? Так? Ні?». У ході групової роботи педагоги розробляли тематичний блок з використанням підходу «ABC Learning Design» та працювали з картками.

Завершився тренінг рефлексією, де учителі української мови та літератури виконували вправу «Складаємо  пазли».

Директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Людмила Оніщенко  подякувала Антоніні Харитоновій за навчання педагогів та побажала  життєвих і професійних успіхів. 

Фото без опису       

           



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано